Megjelent: 5 éve

Tüntetnek a szociális dolgozók

Pénteken délután demonstrálnak a szociális szféra dolgozói. Utcára vonulnak a bölcsődei és gyermekvédelmi szakemberek, a szociális munkások és az idősgondozók, akik azt szeretnék, ha béreik utolérnék az egészségügyi dolgozókét, valamint azt is, hogy a sokszor beígért életpályamodell meg is valósuljon, írja a Magyar Nemzet.

images

A tüntetők a tervek szerint a Kodály köröndtől az Alkotmány utcába vonulnak, ahol Orbán Viktor miniszterelnöknek szeretnének petíciót átadni.

Több ezer ember megjelenésére számítunk – jelentette ki a lap érdeklődésére Szűcs Viktória, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének elnöke, a rendezvény egyik szervezője. Több szervezet is jelenlétével fejezi ki szolidaritását.

Bár a múlt héten Balog Zoltán bejelentette, hogy júliustól mégis kapnak bérkiegészítést a szociális szakdolgozók, annak összege nem elegendő, ráadásul az ígért bérrendezés nem mindenkit érint, az ágazatban dolgozó 92 ezer emberből csupán mintegy 64 ezer ember részesülne belőle. Az előterjesztésről az érintettek írásos változatot nem láttak.

A demonstrálók azt szeretnék elérni, hogy bevezessék a szociáliséletpálya-modellt, és bérkiegészítés helyett minden dolgozóra kiterjedő béremelést kapjanak.

Magyar Nemzet
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter