Megjelent: 6 éve

Új adómenedzser a BDO adótanácsadási üzletágánál

A BDO transzferárazási szakértőként igazolta le Orbók Ilonát, aki az adótanácsadási üzletághoz csatlakozik.

A vállalati adótanácsadás egyik legmeghatározóbb területe a transzferár témakör. E szerteágazó terület megbízható kezelésének garanciája a rendszeres NAV-konzultációk mellett a tanácsadónál meglévő kiemelkedő szaktudás. Ezt a kompetenciáját kívánja tovább erősíteni a BDO Magyarország adótanácsadási üzletága, amelyhez májusban adómenedzserként csatlakozott Orbók Ilona. A szakember transzferárazási szabályozásokkal kapcsolatos tapasztalatait számos, komplex vállalatcsoportokat érintő nemzetközi projekt során szerezte meg – áll a cég keddi közleményében.

Orbók Ilona
Orbók Ilona ezt megelőzően közel három évig a Mazars senior tanácsadója volt, miután 2009-től 2011-ig a PricewaterhouseCoopers tanácsadójaként dolgozott. Tevékenysége során a transzferárazásra, azon belül is a pénzügyi ügyletek árazására specializálódott. Ennek keretében számos ország (USA, Egyesült Királyság, Kína, Oroszország, EU-országok) transzferár-szabályozását ismerte meg a legegyszerűbbtől a legösszetettebb tranzakciókig (például hibrid konstrukciók, garanciadíj, faktoring ügyletek, stb.). Eközben magas szinten elsajátította a kapcsolódó vezető globális adatbázisok (Moody’s, S&P, Bloomberg, Reuters, tb.) alkalmazását is. Nemzetközi konferenciák rendszeres előadója a csoporton belüli pénzügyi ügyletek árazása témakörben.

Diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte 2009-ben, 2011-ben oklevelet szerzett a PricewaterhouseCoopers adóakadémiáján, 2013-ban pedig megkapta a Magyar Könyvvizsgálói Kamara adótanácsadói diplomáját, miközben 2010 és 2013 között újabb diplomát szerzett a Zsigmond Király Főiskolán is.

A BDO új adószakértője felsőfokú angol- és középfokú olasznyelvtudással rendelkezik.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter