Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 7 éve

Új időszámítás kezdődik a köznevelésben

A három éve elkezdett újítások erre a tanévre valósulnak meg - mondta Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön. Az államtitkár a tanévkezdésről, a tankönyvekről, igazgatói kinevezésekről beszélt.

A tanévkezdéssel kapcsolatban az államtitkár: nem osztja azt a véleményt, hogy a tanév előkészítetlen. "Egyetlen szó sem igaz abból, hogy a tankönyvellátásban káosz lenne, a tankönyvek kiszállítása 98-99 százalékban megtörtént" - mondta. Ha természeti csapás nem jön közbe, Hoffmann Rózsa szerint teljesíteni tudják azt, hogy az első tanítási napon minden gyerek asztalán ott lesz a névre szóló tankönyvcsomag. Úgy véli, a problémákat az iskolák hibás vagy határidőn túli adatszolgáltatása okozta.

Az államtitkár beszámolt, arról, hogy országszerte 160 intézmény esetében volt sikertelen az igazgatói pályázat. Ezeket az iskolákat megbízott vezető irányítja majd.

A köznevelési törvény módosítása kapcsán kifejtette: a köznevelési szerződés ötéves időtartamát azért módosították egytől öt évig terjedő időtartamra, mert a nem állami fenntartású iskolákkal tavaly megkötött szerződések kimerítették a támogatásukra szóló pénzügyi keretet, ugyanakkor sokuk részéről van igény valamilyen támogatásra. Azzal, hogy a törvény lehetővé teszi az egyéves megállapodást, mód nyílt arra, hogy akár egy évre segítsék az intézményeket. A korábban megkötött szerződések 2017-ig hatályosak - tette hozzá.

Közlése szerint elsősorban magániskolákról van szó, olyan intézményekről, amelyek hátrányos helyzetű gyerekeket nevelnek, és speciális pedagógiai munkát végeznek. Az államtitkár azt mondta, az egyházi fenntartású iskolákat a mostani módosítás nem érinti.

  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Pásztói Múzeum segédanyagokkal támogatja a digitális oktatást

A Pásztói Múzeum is csatlakozik azokhoz az intézményekhez, akik támogatják a digitális oktatást. Teljes cikk

Újabb tananyagok segítik a digitális oktatást

A HiperSuli programjában résztvevő iskolák tanárai akkreditált tanártovábbképzésben részesülhetnek. Teljes cikk

Pedagógusok állása is veszélybe került a koronavírus miatt

Több intézményből is megbízási szerződéssel foglalkoztatott pedagógusokat küldtek el azonnali hatállyal. Teljes cikk