Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 9 éve

Új igazgatók három külföldi magyar intézet élén

Új igazgatókat neveztek ki a New York-i, a moszkvai és a római magyar kulturális intézet élére.

A New York-i Magyar Kulturális Központot Fülemile Ágnes néprajzkutató irányítja a jövőben, a Római Magyar Akadémia igazgatója Molnár Antal történész lett, míg a Moszkvai Magyar Kulturális, Tudományos és Tájékoztatási Központ élére Baranyi András jogász, tolmács került.

Az új igazgatói kinevezések 2011 szeptemberétől négy évre szólnak - tájékoztatta az MTI-t a Balassi Intézet kedden. A közlés szerint az intézetvezetők feladata - a Balassi Intézet alapvető célkitűzésével összhangban - "értékorientált országkép közvetítése, közös értékeink nemzetközi megismertetése, a magyarság jó hírének eljuttatása a nemzetek közösségébe, valamint a határon inneni és túli magyarság kulturális értékeinek és kapcsolatainak ápolása, fejlesztése".

Az összegzés szerint az igazgatók munkájuk során, mely magában foglal nemzetpolitikai, oktatási, tudományos, kulturális, külpolitikai és kommunikációs feladatokat, közreműködnek abban, hogy Magyarország egységes üzenettel és arculattal jelenhessen meg a nemzetközi nyilvánosság előtt.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter