Megjelent: 7 éve

Új vállalatvezetés a SPAR Magyarországnál

Erwin Schmuck, a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója karrierjét a SPAR Magyarország Felügyelőbizottságának tagjaként folytatja. Helyét Heiszler Gabriella ügyvezető igazgató veszi át. A vállalatvezetéshez csatlakozik Szalay Zsolt INTERSPAR értékesítésért felelős ügyvezető igazgató.

Erwin Schmuck 17 évesen kezdett el dolgozni a SPAR Ausztria grazi központjában. 1971-ben a SPAR Ausztria salzburgi központjában szoftverprogramozóként állt munkába, egy évvel később számítástechnikai osztályvezetőként dolgozott. Ő felelt a SPAR Ausztria logisztikai központjaiban található szoftveralapú áru- és raktárgazdálkodási rendszerek bevezetéséért. 1975-ben kinevezték szervezési részlegvezetőnek. 26 évesen lett felelős a SPAR Ausztria számítástechnikai, üzleti folyamatszervezési, műszaki, beruházási és logisztikai osztályaiért.

Ebben a pozícióban 11 évet húzott el, majd újabb ugrás következett: a SPAR Ausztria grazi régiójának ügyvezető igazgatója lett, ahol 26 évet töltött el ebben a pozícióban. 2012 márciusában lett a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója. Több mint négyéves vezetői ciklusa alatt sikerült stabil pályára állítania a vállalat fejlődését és nyereségessé tenni a működést. Schmuck január 1-jétől a SPAR Magyarország Felügyelőbizottságának tagja lesz.

Heiszler Gabriella 1975-ben született Budapesten. Egyetemi tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem kezdte, majd a Passaui és a St. Galleni Egyetemen folytatta. Ezt követően 2005-ben jogi szakokleveles közgazdász végzettséget szerzett. 1992 és 2002 között a General Electricnél dolgozott pénzügyi elemzőként, majd a Worldmark Hungarynél folytatta karrierjét pénzügyi kontrollerként, ahol a cég pénzügyi, gazdasági, HR és adminisztratív feladatainak irányítása tartozott hozzá.

Heiszler Gabriella, a SPAR ügyvezető igazgatójaHeiszler Gabriella, a SPAR ügyvezető igazgatója


A SPAR-hoz 2006-ban csatlakozott. Pályafutását a vállalatnál belső ellenőrzési vezetőként kezdte, majd controlling vezetővé nevezték ki. 2010-2012 között számviteli és controlling vezetőként dolgozott, cégvezetői kinevezéséig. 2015-ben nevezték ki a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatójává. Heiszler Gabriella ebben a pozícióban a pénzügyi, a számviteli, a controlling, a jogügy, az informatikai és a szervezési osztály munkájáért felelt.

2017-től részt vesz a humánerőforrás, az expanziós, a műszaki, a logisztikai, a beszerzési, a marketing, a kommunikációs, a minőség- és környezetirányítási, a személyzetfejlesztési és a belső ellenőrzési osztályok munkájában, valamint a Regnum Húsüzem és Oktatóközpont is az ő felelősségi körébe fog tartozni.

Szalay Zsolt 1971-ben született Orosházán. Egyetemi tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen kezdte, majd a strasbourgi Robert Schuman Egyetemen és a St. Galleni Egyetemen folytatta. Ezt követően útja először Zürichbe vezetett, ahol hat hónapos szakmai gyakorlatot végzett a Mercedes-Benznél, majd a L'Oréal Magyarországnál helyezkedett el termékmenedzserként.

Szalay Zsolt, az INTERSPAR értékesítésért felelős ügyvezető igazgatójaSzalay Zsolt, az INTERSPAR értékesítésért felelős ügyvezető igazgatója


Később megfordult a Porsche Hungáriánál és a Michelin Európánál is: az előbbi helyszínen marketingmenedzseri, a másikon marketingvezetői pozícióban. 2002-ben csatlakozott a MOL csapatához, ahol 2006-tól kizárólag kiskereskedelmi területet érintő pozíciókat töltött be. Előbb közel négy évig dolgozott a MOL Románia ügyvezetőjeként Bukarestben, később pedig Olaszországban, az ottani leányvállalat felelős vezetőjeként.

A SPAR csapatához 2014 novemberében csatlakozott, majd 2015 tavaszán kinevezték az INTERSPAR hipermarketekért felelős értékesítési vezetőjévé. 2017-től értékesítésért felelős ügyvezető igazgatóként felel az INTERSPAR hipermarket értékesítés, a SPAR szupermarket értékesítés, a Franchise értékesítés és a bevezetés alatt álló online értékesítés területekért.
  • 2023.06.27IFRS Halasztott adó képzés Élő, interaktív, online képzés a nemzetközi beszámolókészítési elvek szerint az adózás számviteli kezeléséről. Fő cél: - a halasztott adó fogalmának megismertetése: mitől halasztott? - a halasztott adó elszámolásának célja és jelentősége - a számítás esetei és gyakorlati példákon keresztüli bemutatása. Részletek Jegyek
  • 2023.09.01I Land gamifikált készségfejlesztés Gamifikált készségfejlesztő e-learning programunk játszva tanít: 30 napon keresztül, napi 20-30 percben egy izgalmas virtuális küldetésen vezetjük végig a résztvevőket. Részletek Jegyek
  • 2023.10.10MŰEGYETEMI ÁLLÁSBÖRZE 150+ KIÁLLÍTÓ, TÖBB SZÁZ ÁLLÁS ÉS SZAKMAI GYAKORLAT VÁR! Kiállítóink hallgatókat, frissdiplomásokat és tapasztalt munkavállalókat is várnak állásajánlataikkal. Részletek Jegyek