Megjelent: 8 éve

Új vezérigazgató az Invitel élén

Az Invitel, Magyarország egyik tele- és infokommunikációs szolgáltatója bejelentette, hogy 2012. január 9-étől David McGowan váltja vezérigazgatói székében Martin Lea-t, aki a cég igazgatótanácsi tagságáról is lemond.

Martin Lea 2004 óta töltötte be a vezérigazgatói pozíciót a magyarországi székhelyű Invitelnél, ahol feladata volt a telekommunikációs szektorban történt jelentős piaci konszolidáció irányítása és a vállalat ennek megfelelő átalakítása. A zökkenőmentes és hatékony átmenet biztosítása érdekében Martin Lea 2012 első negyedévében Magyarországon marad, tanácsadóként segítve a vállalat munkáját.

David McGowan kinevezésével az Invitel a hazai lakossági tele- és infokommunikációs piacon betöltött pozícióját kívánja tovább erősíteni. David McGowan az Invitel élére történő mostani kinevezése előtt hosszú és igen sikeres karriert futott be az európai média- és távközlési szektorban. 1999 óta felsővezetői pozíciókat töltött be olyan vezető kábelszolgáltatóknál, mint a svájci Cablecom vagy a németországi Unity Media. A szolgáltató cégeknél szerzett tapasztalatain túl David McGowan komoly ismeretekkel rendelkezik a televízió- és tartalom-szolgáltatások terén is - mielőtt 1999-ben Európába érkezett, felsővezetőként dolgozott ezekben az iparágakban.

"Büszke vagyok arra, hogy most, az iparágban zajló drámai változások és lehetőségek pillanatában csatlakozhatok az Invitelhez" -– fogalmazott David McGowan, az Invitel új vezérigazgatója. "Elődöm kiváló csapatot állított össze, akikkel közösen szeretnénk a vállalatot előre vinni" -– tette hozzá.

Az Invitel elnöke, Craig Butcher így nyilatkozott a változás kapcsán: "A vállalat és tulajdonosa, a Mid Europa köszönetét fejezi ki Martinnak az Invitelnél végzett sokévnyi, elkötelezett munkájáért, és a vezetése alatt elért számos eredményért. Nagyon örülünk annak, hogy az Invitel vezetésére egy olyan szakembert sikerült találnunk, mint David. Korábbi tapasztalatai igen értékesek lesznek a cég számára a vállalati stratégia megvalósításában."

Szintén az Invitel lakossági piacon betöltött pozíciójának erősítése céljából nevezték ki az elmúlt év végén a lakossági üzletág operatív vezérigazgató-helyettesének Stephen Wright-ot, aki komoly tapasztalattal rendelkezik a kábeles és vezetékes távközlés terén. Stephen Wright az Invitelhez történt csatlakozása előtt a máltai Melita Csoport (egy 4-play kábel-társaság) vezérigazgatója volt. Ezt megelőzően pedig 6 évig dolgozott Svájcban a UPC Cablecom elnök-helyetteseként, illetve korábban a Sunrise operatív igazgatójaként.

"Az operatív vezetésben szerzett széles körű tapasztalatai, ügyfélorientált szemlélete, energikussága és határozottsága alkalmassá teszik Stephen-t arra, hogy betöltse azt az erős vezetői szerepet, amelyre a Lakossági Üzletág sikeres átalakításához szükség van" - mondta David McGowan. "Az Invitel küldetése, hogy növekedési tendenciát mutató üzletágat hozzon létre, amelynek legfőbb tevékenysége a széles sávú és szórakoztatóipari szolgáltatások nyújtása modern, nagy kapacitású infrastruktúrán" - tette hozzá.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter