Megjelent: 11 éve

Új vezérigazgató az Invitel élén

Az Invitel, Magyarország egyik tele- és infokommunikációs szolgáltatója bejelentette, hogy 2012. január 9-étől David McGowan váltja vezérigazgatói székében Martin Lea-t, aki a cég igazgatótanácsi tagságáról is lemond.

Martin Lea 2004 óta töltötte be a vezérigazgatói pozíciót a magyarországi székhelyű Invitelnél, ahol feladata volt a telekommunikációs szektorban történt jelentős piaci konszolidáció irányítása és a vállalat ennek megfelelő átalakítása. A zökkenőmentes és hatékony átmenet biztosítása érdekében Martin Lea 2012 első negyedévében Magyarországon marad, tanácsadóként segítve a vállalat munkáját.

David McGowan kinevezésével az Invitel a hazai lakossági tele- és infokommunikációs piacon betöltött pozícióját kívánja tovább erősíteni. David McGowan az Invitel élére történő mostani kinevezése előtt hosszú és igen sikeres karriert futott be az európai média- és távközlési szektorban. 1999 óta felsővezetői pozíciókat töltött be olyan vezető kábelszolgáltatóknál, mint a svájci Cablecom vagy a németországi Unity Media. A szolgáltató cégeknél szerzett tapasztalatain túl David McGowan komoly ismeretekkel rendelkezik a televízió- és tartalom-szolgáltatások terén is - mielőtt 1999-ben Európába érkezett, felsővezetőként dolgozott ezekben az iparágakban.

"Büszke vagyok arra, hogy most, az iparágban zajló drámai változások és lehetőségek pillanatában csatlakozhatok az Invitelhez" -– fogalmazott David McGowan, az Invitel új vezérigazgatója. "Elődöm kiváló csapatot állított össze, akikkel közösen szeretnénk a vállalatot előre vinni" -– tette hozzá.

Az Invitel elnöke, Craig Butcher így nyilatkozott a változás kapcsán: "A vállalat és tulajdonosa, a Mid Europa köszönetét fejezi ki Martinnak az Invitelnél végzett sokévnyi, elkötelezett munkájáért, és a vezetése alatt elért számos eredményért. Nagyon örülünk annak, hogy az Invitel vezetésére egy olyan szakembert sikerült találnunk, mint David. Korábbi tapasztalatai igen értékesek lesznek a cég számára a vállalati stratégia megvalósításában."

Szintén az Invitel lakossági piacon betöltött pozíciójának erősítése céljából nevezték ki az elmúlt év végén a lakossági üzletág operatív vezérigazgató-helyettesének Stephen Wright-ot, aki komoly tapasztalattal rendelkezik a kábeles és vezetékes távközlés terén. Stephen Wright az Invitelhez történt csatlakozása előtt a máltai Melita Csoport (egy 4-play kábel-társaság) vezérigazgatója volt. Ezt megelőzően pedig 6 évig dolgozott Svájcban a UPC Cablecom elnök-helyetteseként, illetve korábban a Sunrise operatív igazgatójaként.

"Az operatív vezetésben szerzett széles körű tapasztalatai, ügyfélorientált szemlélete, energikussága és határozottsága alkalmassá teszik Stephen-t arra, hogy betöltse azt az erős vezetői szerepet, amelyre a Lakossági Üzletág sikeres átalakításához szükség van" - mondta David McGowan. "Az Invitel küldetése, hogy növekedési tendenciát mutató üzletágat hozzon létre, amelynek legfőbb tevékenysége a széles sávú és szórakoztatóipari szolgáltatások nyújtása modern, nagy kapacitású infrastruktúrán" - tette hozzá.
  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek