Megjelent: 6 éve

Új vezető kerülhet a Klik élére

Pölöskei Gáborné venné át a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetését a tanév végén Marekné dr. Pintér Arankától, akinek működését számos kritika érte az elmúlt hónapokban, írja az edupress.hu.

Az edupress az Index információira hivatkozva azt írja, az oktatásügyben számos személyi változás várható, ezek részeként elmozdítanák a Klik éléről az azt eddig vezető Marekné Pintér Arankát.

A Klik működését több jelentés is kaotikusnak, nem hatékonynak írta le az elmúlt hónapokban. Először Szabó Balázs korábbi miniszteri biztos jelentése került napvilágra, amelyben a szakember arról írt, hogy a szervezet vezetésében súlyos hiányosságokat és hibákat tárt fel vizsgálata során, többek között annak pazarló működésére vonatkozóan. A vezetői szék megszerzésére esélyes Pölöskei Gáborné, aki jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) főosztályvezetője, hasonló tartalmú jelentést írt a központról.

A főosztályvezető átalakítási terveket is készített a központról az Emmi megbízásából. Pölöskei az intézményfejlesztéssel foglalkozó főosztályt vezeti a minisztériumban, korábban pedig számos oktatási intézményben szerzett már tapasztalatokat. A hírportál információi szerint júniusban ő foglalhatná el a központ elnöki tisztségét.

Az Index arról is ír: Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke azért lobbizik, hogy egy önálló felsőoktatási minisztériumot hozzon létre az új kormány az ő irányítása alatt.

edupress.hu
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter