Megjelent: 6 hónapja

Útmutató a Google Ads hirdetésekhez kezdőknek

Az online marketing terén a legtöbbünknek általában a PPC (Pay Per Click) hirdetések egyik típusa, a Google hirdetések jutnak elsőként eszünkbe. Ez nem is csoda, hiszen a segítségükkel rövid időn belül indítható vevőszerző kampány. Arról nem is beszélve, hogy csak akkor kell fizetnünk utána, ha kattintás, konverzió is társul hozzá.

online marketing google ads-

Tehát az online marketing eme remek eszköze a kisebb büdzsével rendelkező vállalkozások számára is ugyanúgy elérhető, bár ilyenkor kevesebb kulcsszóra és szűkebb célcsoportnál jelenik meg. 

A Google Ads kampánykezelés azonban rendkívül összetett feladat, amelynek az alapjait a mai cikkünkben megpróbáljuk átadni.

Hogyan kezdjünk bele?

Mielőtt bármibe is belekezdenénk, fontos, hogy átgondoljuk a marketingkampányunk lényegét és célját. A Google Ads hirdetés ugyanis a profitmaximalizáláson túl márkaépítésre és a márkaismertség növelésére is nagyszerűen használható.

Ezután meg kell határoznunk egy olyan összeget, amelyet a Google Ads elkölthet a számlánkról. Ez azért is előnyös, mert mi kontrolláljuk a kiadásainkat, illetve alkalmat biztosít a sikeresség és a megtérülés mérésére. 

Ez a beállított költségkeret egyébként többféleképpen elkölthető. Az egyik opció, hogy beállítjuk kézzel, és meghatározzuk, hogy mennyit ér meg nekünk egy kattintás. A másik pedig, hogy rábízzuk a Google-ra. De az is egy lehetőség, ha a kattintás maximalizálására optimalizálunk, ami szuper megoldás, ha sok látogatót szeretnénk az oldalunkra, viszont azt is meghatároznánk, hogy mennyit fizetnénk egy konverzióért. 

Majd jöhet a földrajzi célzás beállítása, hogy csak az általunk meghatározott területen, a területre szabott szöveggel és ajánlattal jelenjen meg a hirdetésünk. Ha például a jógastúdiónkat szeretnénk ismertté tenni, akkor azt érdemes kizárólag azoknak megmutani, akik a környéken keresnek éppen ilyet.

Ezután következhet a hirdetés optimalizálása

Hiába van meg a szövege és a grafikája, illetve lett a lehető legprecízebben beállítva a kampányunk, ez még nem jelenti azt, hogy ne lehetne rajta finomítani, és ezáltal hatékonyabbá tenni. Az adatvezérelt marketing pedig ehhez minden segítséget megad. 

Ahhoz viszont, hogy a konverzió nyomon követhető legyen, először is meg kell határoznunk azt, mit is tekintünk annak. Ez ugyanis nem csupán vásárlás lehet, hanem telefonhívás vagy akár a e-mail cím megadása is. Ezután pedig már könnyebben lekövethetővé válnak a dolgok.

Érdemes kiszervezni a Google Ads kampány kezelését

Bár megértjük, hogy minden vállalkozónak az a célja, hogy minél alacsonyabb költség mellett minél nagyobb bevételt generáljon, de sajnos a Google hirdetés beállításokra nem létezik minden cégnél működő sablon vagy sikerrecept. 

Ezért is érdemes rábízni inkább a kampány kezelését egy olyan profi csapatra, mint amilyen a Budapest Marketing is, akik már számtalan webáruháznak segítettek a Google-ökoszisztémában adatvezérelt kampánymenedzsmenttel lefolytatott teljes körű hirdetéskezelési szolgáltatásukkal.

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek