Megjelent: 6 éve

Vasárnapi zárva tartás újratöltve

A javaslat szerint 2015. március elsejétől, vasárnap nem tarthatnának nyitva a bevásárlóközpontok és a 400 négyzetméternél nagyobb üzletek.

A korlátozás nem vonatkozna a dohányboltokra, a gyógyszertárakra és a benzinkutakra, valamint az újság- és virágárusokra, míg a pékáruboltok is külön szabályok alapján délig lehetnének nyitva vasárnap is.

A KDNP-s javaslat azt hivatott biztosítani, hogy a vasárnap - osztrák és német példákhoz hasonlóan - valóban pihenőnap legyen. Egyébként főszabályként pedig az üzletek nyitva tartását a reggel 6 és este 10 óra közötti időpontban határozná meg.

A családi boltok nyitva tartását nem korlátoznák, amennyiben kis üzlethelyiségekről van szó, illetve az egyébként tiltott időszakokban maguk a családtagok végeznék a munkát.

Az éjszaka és folyamatosan üzemelő boltok és vendéglátóhelyek esetében az önkormányzat dönthetne. A szabályok betartását a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ellenőrizné.

A műemléki és világörökségi helyszíneken bezáratnák a diszkontokat, nagyméretű szupermarketeket és hipermarketeket, illetve ilyen helyekre nem kapnának működési engedélyt a kereskedők 2016. január elsejétől.

Magyar Nemzet
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter