Megjelent: 7 éve

Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház új igazgatója

Vidnyánszky Attila egyhangú támogatást kapott a pályázatot elbíráló kuratóriumtól, így ő lesz a Nemzeti Színház új igazgatója - adja hírül a hvg.hu.

Jövő június 30-án lejár Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház jelenlegi igazgatójának a mandátuma, aki 2008. július 1. óta vezeti az intézményt. A 2012 őszén meghirdetett pályázaton négyen indultak a posztért, Alföldi mellett beadta munkáját a debreceni Csokonai Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila is, akit győztesként jelölt meg Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere. Alföldi és Vidnyánszky mellett két kevésbé ismert pályázó is indult: Szennyai Mária és Hídvégi Miklós.

Az igazgatói pályázatot elbíráló kuratórium tagjai minden pályázatra szavazhattak, Vidnyánszky pályázata egyhangú támogatást kapott a kilencfős testületben, Alföldi pályázatára négyen szavaztak igennel, négyen tartózkodtak és egy tag nemmel szavazott.

A hvg.hu írása szerint Vidnyánszky korábbi nyilatkozataiból tudhatjuk meg, hogy nagyobb teret kíván biztosítani a vidéki és a határon túli színházaknak. Ugyan erre Alföldi is jócskán adott lehetőséget, de a debreceni színigazgató a repertoár 30 százalékát ezekre a Budapesten túli társulatokra bízná. Másrészt tartalmilag is változtatni szeretne. Szeretné megtörni annak a színházi trendnek az uralmát, amely pesszimista, sötét hangulatú, a gyengeségeinkkel szembesít. Az általa vezetett ""szakrális intézményben, amely "több mint színház" azokat a történeteket szeretné megmutatni, amelyek optimistábbak, erényekről szólnak.

hvg.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter