Megjelent: 9 éve

Világszintű elismerést kapott a Siemens vezetési kultúrája

A vállalat globálisan a negyedik helyet, európai vállalatok között az első helyet szerezte meg azoknak a cégeknek a rangsorában, amelyek a világon a legsikeresebben fejlesztik vállalatirányítási rendszerüket.

A Siemens világszintű elismerésben részesült vállalatirányítási kultúrájáért. A Hay Group nemzetközi vezetési tanácsadó cég kutatása szerint a vállalat jelentősen javított helyezésén.

Miközben 2008-ban és 2009-ben nem sikerült a legjobb húszba kerülnie, tavaly a negyedik helyre ugrott, ami egyben eddigi legjobb eredménye. A kutatásban 96 ország 1800 vállalatát tanulmányozták átfogóan, s 2010-ben immár hatodik alkalommal állították össze a cégek globális rangsorát.

A Hay Group a vállalatirányítás és a vezetési kultúra fejlesztését szolgáló módszereket vizsgálja, s ennek alapján állítja fel a rangsort. A vizsgált cégek negyed-negyedrészt származnak Észak-Amerikából, Dél-Amerikából, az Európát, a Közel-Keletet és Afrikát felölelő régióból, valamint Ázsia-Óceánia térségéből.

A rangsor első húsz helyén szereplő cégek nagy része amerikai - közöttük a Coca-Cola, a Pepsico, a Hewlett-Packard és a Microsoft -, Európából szerepel még a spanyol Banco Santander, az ír Accenture, a svájci ABB és a német BASF.

A kutatás szerint az eredményes vállalatok esetében három lényegi mozzanat emelhető ki: a sikeres cégek forszírozzák az együttműködést saját összetett vállalati struktúrájukon belül, kihasználják a munkavállalók kulturális sokszínűségében rejlő lehetőségeket, és a vállalatvezetés fejlesztése során tekintetbe veszik a várható demográfiai fejleményeket.

Mindezt Nicolas von Rosty is megerősíti, aki a Siemens AG elnökhelyetteseként a vállalatvezetés fejlesztéséért felelős: "Dolgozóink nyelvi, kulturális és képzettségbeli sokfélesége a Siemens üzleti sikereinek alapja. Ahhoz persze, hogy a vállalat rátaláljon a sikerhez vezető utakra, felelősségteljes, az együttműködést megfelelően irányító vezetésre van szükség."

A Siemens magyarországi vállalatának menedzsmentje is az anyavállalat elismert vezetési elveit követi.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter