Megjelent: 10 éve

"Vissza kell állítani a fizikai munka becsületét"

Schmitt Pál köztársasági elnök szerint baj van a magyar oktatással, mivel a szakképzés jelenlegi rendszere által kínált foglalkozások és azok minősége nem találkozik a társadalom igényeivel - cikkezi a Magyar Nemzet.

images

Az államfő minderről kedden, a Lisszabonban tavaly megrendezett EuroSkills-verseny magyar résztvevői, felkészítői, valamint támogatói fogadása során elmondott beszédében szólt. Schmitt Pál emlékeztetett: Magyarország a 26 részt vevő ország közül a hetedik helyen végzett a nemzetközi megméretésen, ami azt bizonyítja, hogy a szakképzés területén is kimagasló sikereket lehet elérni.

Az államfő követendő példaként említette Nyugat-Európát, ahol - mint mondta - a cégek 30 százaléka részt vesz valamilyen formában a szakmai képzésben, míg Magyarországon ez az arány mindössze két százalékot tesz ki.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszédében aláhúzta: Magyarországnak és a kormánynak is egyaránt kiemelten fontos a fizikai munka becsületének visszaállítása. A szakképzés felügyelete tavaly novemberben ezért kerülhetett át a szakképzés rendszerének átalakítását és fejlesztését célzó kamara felügyelete alá - mutatott rá.

MTI/Magyar Nemzet
  • 2021.04.23Szervezetfejlesztő (OD) Tanácsadó képzés Egyesítettük a Sämling Solution, a FranklinCovey és vendégelőadóink tudását és tapasztalatát, hogy a résztvevők „soft” és „hard” típusú fejlesztések koordinálására és támogatása is képesek legyenek. Mindazoknak akik Belső munkatársként vagy Külső tanácsadóként vezetnek vagy támogatnak szervezetfejlesztési folyamatokat. Részletek Jegyek
  • 2021.04.252 Napos Scrum Master képzés online, élő videokonferenciás Az agilis működés motorja a Scrum Master, aki biztosítja a hatékony csapatmunkát és kezeli az átalakulás során kialakuló feszültségeket, konfliktusokat. Minden iparágban célszerű átállni agilis működésre, nem csak a szoftverfejlesztésben. Képezze ki kollégáit Scrum Masterré. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter