Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Vita a BKV létszámleépítéséről

Nem ért egyet a BKV-nál tervezett csoportos létszámleépítéssel a legnagyobb szakszervezeti szövetség, és jogi képviselőket von be a cégvezetéssel történő hétfői egyeztetésre. Mint arról beszámoltunk, a létszámleépítés első szakaszában közel 550, a következő időszakban mintegy 400 dolgozót bocsátanak el a reorganizáció keretében.

Nemes Gábor,a társaság 13 ezer munkavállalójából 8500 főt képviselő Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének alelnöke, azt nyilatkozta a Népszavának, hogy a cégvezetés érdemi érvek ismertetése nélkül, a szükséges adatok hiányában, a munkavállalók képviselőinek bevonása nélkül döntött, tovább a BKV önmagában nem ettől lesz költséghatékony.

Nemes Gábor felelőtlen kijelentésnek tartja, hogy az ésszerű működés érve szól a karcsúsítás mellett, hiszen a menedzsment szerint sem állnak rendelkezésre pontos létszám-megtakarítási adatok, nem ismert a BKV konkrét működési feltétele, felépítése sem.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója kijelentette: az 550 munkavállalón felül tervezett további 350-400 fős csoportos létszámleépítés csak becslés, egyelőre nem ismert, hogy konkrétan kik távoznak, csak annyit tudni, melyek azok a munkakörök, ahol kevesebb emberre lesz szükség.

Annyi bizonyos, hogy a járművezetők nem tartoznak a leépített munkakörök közé, de az adminisztratív és az alkalmazotti igen, az előbbiben húsz százalékos, az utóbbiban tíz százalékos elbocsátás várható.

Regőczi kihangsúlyozta, a csoportos létszámleépítésnél nincs vétójoguk a szakszervezeteknek a kollektív szerződés alapján, de a menedzsment kész tárgyalni hétfőn. A Népszava információi szerint augusztus 15-ig kapják meg felmondólevelüket az érintett dolgozók.

A július elején megkezdett bértárgyalások következő fordulója is napirendre kerül hétfőn. a BKV-nál.

Forrás: Népszava Online
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
200 munkahelyet teremt egy dél-koreai beruházás Salgótarjánban

Kétszáz embernek ad munkát épülő salgótarjáni üzemében a dél-koreai Bumchun Precision nevű cég, a beruházás értéke 41 millió euró, mintegy... Teljes cikk

2000 embert bocsát el a Citroën 2022-ig

Két gyárát bezárja a Citroën 2022-ig, ennek megfelelően a Dongfeng gyártóval közös vállalata, a Dongfeng Peugeot Citroën Automobiles (DPCA) a... Teljes cikk

Diákokat dolgoztattak illegálisan a gyárban, hogy időben elkészüljenek az Amazon hangszórói

Havi 60 órában, éjszakai műszakban is dolgoztatta azokat a 16-18 éveseket a Foxconn, akiket középiskolában toboroztak, hogy elegendő mennyiség... Teljes cikk