Malév 
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 15 éve

Zuhanórepülés a Malév-nél

A Légiközlekedési Dolgozók Független Szakszervezete beváltotta ígéretét és szerdán valóban sztrájkba lépett. "Etikus-e egy állami vállalatnál másfél évnél is rövidebb munkaviszony után ugyanezen vállalat megvételére törekednie az elnök-vezérigazgatónak?" -tették fel a kérdés az LDFSZ képviselői az ÁPV Rt. előtt megrendezett tüntetésen.

Annyi bizonyos, hogy már ezzel a tüntetéssel sikerült elérni, hogy Sándor László hivatalosan is visszalépjen a privatizációban való részvételtől. A történtek után azonban a sztrájkolók továbbra is kitartanak eredeti követelésük mellett, hogy az ÁPV Rt. menessze Sándor Lászlót a cég vezetői posztjáról, sőt követelésüket még egy ponttal megtoldották: a Ferihegyet üzemeltető Budapest Airport Rt. jövő évi privatizációja során dolgozói tulajdonrész kiosztását is követelik. A szerdai tüntetés során hat reprezentatív Malév szakszervezetből kettő, valamint további két reptéri szakszervezet írta alá azt a közleményt, melyben követelik Sándor László azonnali hatállyal történő menesztését.

Mint azt a Népszabadságtól megtudhattuk, kiszivárogtatott vállalati hírek szerint a pályázathoz szükséges dokumentumokat Sándor Lászlón kívül az Euroinvest Rt. -mely Demján Sándor érdekeltségi körébe tartozik-, illetve egy izlandi és egy magyar befektetőcsoport is megvásárolta.

Idő közben a Malév felsővezetői körének döntése értelmében a vezérigazgatói funkciókat szétválasztották, így várhatóan több személy lesz egy időben a vállalat élén. Mint az a Népszabadság beszámolójából kiderült, már az is szóba jött, hogy egy az egyben váltják Sándor Lászlót és ebben az esetben a poszt várományosa a 95'-ben volt elnök-vezérigazgató, Derzsi András lesz.A NOL jelentése nyomán
Follow hrportal_hu on Twitter