kapubanner for mobile
Megjelent: 6 éve

10+1 ingyenes mobil applikáció, amivel megkönnyítheted a mindennapi munkavégzést

Az irodai mobil applikációk egyre elterjedtebbé válnak a felgyorsult munkatempó, a rugalmas munkavégzés vagy a digitális nomád életstílus miatt. Az asztali számítógépünkön megszokott programok nagyon hasznosak tudnak lenni, amikor menet közben kell leszerveznünk egy üzleti találkozót, hozzájutnunk az irodai gépen tárolt adatainkhoz, vagy megosztani egy fontos dokumentumot a munkatársainkkal. Természetesen ennek a folyamatos elérhetőségnek is van ára, ám már a munka-magánélet egyensúlyának megőrzésére is léteznek mobil applikációk. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány hasznos, izgalmas és ingyenesen is hozzáférhető mobilalkalmazást, amelyek segítségünkre lehetnek a gördülékenyebb munkavégzésünkben.

Ha a telefonra ráfér egy kis pörgés

Nem árt néha nagytakarítást végeznünk a mobilunkon, ha esetleg túl sok applikációt töltöttünk le rá. A biztonsági programok, üzenetküldők, felhő alkalmazások és applikációk lassítják a rendszert és az akkumulátort is igénybe veszik, így viszont pont az ellenkezőjét érjük el a „munkakönnyítő” applikációkkal, mint amit szerettünk volna. Állítsuk le vagy töröljük, amit nem használunk. Gyorsítsuk Androidos telefonunkat az ingyenesen letölthető CCleaner takarító szoftverrel vagy a szintén ingyenes Clean Masterrel.

 

 

1. Microsoft Office (Word, Excel, PowerPoint)


Androidos mobilon a dokumentumok megtekintése és szerkesztése ingyenes, csak bizonyos prémium funkciókhoz kell előfizetnünk rá. Szerkeszthetünk e-mailen érkező Word dokumentumokat, Excel és PowerPoint programokat, illetve tárolni is tudjuk ezeket.
Letöltés itt

 

 

 

 

2. Google Drive


Az ingyenes Google Drive nagyszerű lehetőség fájlok, dokumentumok, fotók és videók online tárolására és szerkesztésére, csupán internet kapcsolat kell hozzá. Minden egyes szerkesztés automatikus mentésre kerül, ezért biztonságos tárolást biztosít. Mindemellett megoszthatjuk másokkal is a fájlainkat, sőt a telefon kamerájával be is szkennelhetjük a papíralapú dokumentumokat.
Letöltés itt

 

 

 

 

3. Microsoft Remote Desktop


A szintén ingyenesen letölthető Microsoft Remote Desktop alkalmazás segítségével lehetővé válik a mobilokról az asztali illetve szervereken futó Windows-telepítések elérése és távirányítása is. Az androidos és iOS-es felhasználók számára elérhető applikácóval bárhol és bármikor hozzáférhetünk saját vagy munkahelyi számítógépünkhöz, a rajta tárolt tartalmakhoz. A szoftver videóink és zenéink streamelésére is lehetőséget biztosít.

A Microsoft Remote Desktop ingyen letölthető az iTunes, illetve a Google Play felületéről.

 

 

 

 

4. OfficeSuite and PDF Editor


Az OfficeSuite kiváló lehetőség dokumentumaink szerkesztésére és tárolására, és a Google Drive és a One-Drive mintájára felhő tárhely is jár mellé. A PDF kiterjesztésű dokumentumok kezelésére, szerkesztésére az egyik legjobb ingyenesen és magyar nyelven is használható alkalmazás. Hasonló feladatokra alkalmas még a szintén ingyen elérhető MaxiPDF PDF editor and builder, a PDF Viewer. Sumatra PDF, ami a PDF-en túl különféle e-book formátumokat (epub, mobi, xps, CBZ ) is beolvas Windowson, illetve a iOS-ra letölthető PDF Expert.

 

 

 

 

5. AirDroid


Az AirDroid egy mobilkezelő alkalmazás, melynek segítségével fel sem kell emelnünk a mobilunkat a számítógép előtt ülve, mégis kezelni tudjuk a képernyőn külön ablakban felugró bejövő hívásokat, üzeneteket. Még tárcsázni is tudunk így, de a beszélgetést csak a telefonon tudjuk intézni, illetve SMS-re, csevegőprogramok üzeneteire is válaszolhatunk a számítógépünkön. Az ingyenes változatban le-és feltölthetünk állományokat, névjegyeket, videókat és zenét kezelhetünk korlátozott (30MB) adatmennyiséggel.
Letöltés itt

 

 

 

 

6. Quip


A Quip egy ingyenes irodai applikáció, melynek segítségével megoszthatjuk projekt dokumentációinkat a munkatársainkkal bárhol, bármikor. A Quip felhő tárhellyel és olyan táblázatkezelő rendszerrel is rendelkezik, amely a legtöbb fájlkiterjesztést tudja kezelni.
Letöltés itt

 

 

 

 

7. Google Naptár


Android-telefonokra és táblagépekre fejlesztették ki, de létezik iOS-verzióban is. Egyszerűen válthatunk havi, heti és napi nézetek között, létrehozhatunk emlékeztetőket, személyes célokat, de a rendszer automatikusan hozzáadja a naptárhoz a repülőjegy-, szoba- és asztalfoglalásainkat, illetve más események adatait. A Google Naptár képes együttműködni a telefonunkban található összes naptárral.
Letöltés itt

 

 

 

 

8. EVERNOTE jegyzetelős szolgáltatás


A könnyen és ingyenes használható digitális jegyzettömbbe számos formátumban (szöveg, rajz, fotó, audio, PDF) készíthetünk jegyzeteket, szkennelhetünk dokumentumokat, sőt csatlakoztathatjuk is ezeket Microsoft Office dokumentumokhoz. A szolgáltatás Windows, iOS és Android telefonra is letölthető.
Letöltés itt

 

 

 

 

9. TED


Az iOS-re és Andoridra is elérhető ingyenes applikáció segítségével kényelmesen nézhetjük meg a TED előadások gyűjteményét minden témakörben, sok esetben akár magyar felirattal is.
Letöltés itt

 

 

 

 

10. Microsoft Translator


Az Androidra és iOs-ra letölthető Microsoft fordító alkalmazás hasznos „zsebszótárként” funkcionálhat, még ha nem is fordít tökéletesen magyarra vagy magyarról. Az alkalmazás lefordítja a begépelt vagy diktált szövegeket, de még a fotók tartalmát is. Az applikáció ingyenes, de internet elérhetőségre szükségünk lesz a használatához.
Letöltés itt

 

 

 

 

+1: Munka-magánélet kiegyensúlyozó applikációk



Az elérhetőség nem mindig válik hasznukra, különösen, ha a munka-magánélet egyensúlyának megteremtésére törekedünk. Az e-mail értesítések, az állandó közösségi média jelenlét miatt könnyen összemosódhat életünk e két területe. A 30/30 egy produktivitás megőrző applikáció, amely 30 perces ciklusokra - fél óra munkára és félóra pihenésre bontja a munkaidőt. Az OFFTIME segítségével blokkolhatjuk a hívásainkat, üzeneteinket és értesítéseinket a munkaidő alatt, de bizonyos applikációkról is letilthatjuk magunkat a megfelelő fókuszálás érdekében. A stressz csökkentésére, a mindfulness gyakorlására pedig olyan meditációs applikációk állnak a rendelkezésünkre, mint a iOS-ra és Androidra is letölhető Headspace, Calm vagy The Mindfulness App.

A telefonguru.hu oldalon naponta frissülő további híreket olvashat a mobiltelefonokról. 

 

 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Az üzleti hallgatók készen állnak a mesterséges intelligencia munkahelyi használatára

A brit gazdasági szakos hallgatók szerint az ügyfélszolgálati munkakörökre lesz a legnagyobb hatással a mesterséges intelligencia - derül ki egy... Teljes cikk

Iskolapadba ültetheti a vezetőket a mesterséges intelligencia forradalma

A generatív mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankvilágot és új lehetőségek sokasága nyílik meg a pénzintézetek és ügyfeleik előtt.... Teljes cikk

Pánik és potenciál: Mit tanultak a dolgozók a mesterséges intelligenciáról 2023-ban?

A mesterséges intelligencia eddig is jelentős hatással volt a munkánkra, és a jövőben is komoly változásokat eredményezhet. Lássuk, milyen... Teljes cikk