kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

12 hibrid wellbeing ötlet az év minden hónapjára

Az utóbbi évek megpróbáltatásai hatására a munkahelyi jóllétre most minden eddiginél nagyobb figyelem összpontosul. A hibrid állapothoz már kezdünk hozzászokni, de hogy igazán jól is érezzük magunkat, sok mindent újra kell gondolni, szervezni. Összeszedtünk 12 olyan ötletet, melyek garantálják, hogy a munkavállalókon csökken a nyomás és a stressz akár az irodában dolgoznak, akár home office-ban.

wellbeing-

Tavasz

  1. Menjetek ki a közeli parkba frizbizni, tollasozni, vagy petanque-ozni a kollégákkal. Miközben élvezitek a napsütést, az elmétek kitisztul a friss levegőn, mozgás közben oldódik a stressz, és a versenyzés csapatot is kovácsol belőletek, itt ugyanis nem számít, ki a főnök és ki a beosztott, csak a közös sportolás öröme.

  2. Rendezzetek „Menj biciklivel vagy gyalog a munkába hónapot!” Azokon a napokon, amikor otthonról dolgozol, tervezz be egy fél órás sétát vagy biciklizést munka előtt vagy után, esetleg is-is. Így az átzsilipelést is könnyebben veszed, azaz lesz időd a magánéletedből átlépni a munka világába és fordítva. 

  3. Alapítsatok munkahelyi futó klubot, és nevezzetek be egy versenyre! A futás jótékony hatásairól már mindenki tud, ráadásul így a különböző osztályokon dolgozók is megismerhetik egymást, egy versenyen a céges részvétel pedig a csapatszellem és a munkáltatói márka erősítésére is remek lehetőség. 

Nyár

  1. Menjetek közösen SUP-ozni! Garantáltan minden porcikádat megmozgatja, miközben egy olyan feledhetetlen élményben lehet részetek, melyre évek múlva is emlékezni fogtok. 

  2. Ha van a munkahelyeteknek kerthelyisége, állítsatok fel egy célbarúgó szettet. Ez még a sétáló meetingeknél is jobb, itt ugyanis egyből levezetitek a stresszt, sőt még kreatívvá is tesz az agyba áramló friss vér miatt. 

  3. Ha túl nagy kint a kánikula, és maradnátok a hűs irodában vagy szobában, tartsatok irodai jóga órát. Nem kell hozzá más, csak egy üres tárgyaló és egy profi jógaoktató. A dolog szépsége, hogy online órát is választhattok, így az irodában dolgozók együtt lehetnek a home office-osokkal.

Ősz 

  1. Egy közös kihívásnál nincs is motiválóbb. Vágjatok bele egy online Kék Túrába! Azért online, mert mindenki rögzítheti a telefonján, mennyit tett meg. Nem is muszáj mindig az eredeti túraútvonalakat teljesíteni, a lényeg, hogy a csapatnak összejöjjön mind az 1168 km. 

  2. Nevezzetek be a Legfittebb Munkahely versenyre. A testileg, lelkileg, szellemileg egészséges, fitt munkavállalókkal mindenki nyer. A munkavállaló a jóllétét, a munkahely pedig egy lojális, kreatív, boldog és eredményes munkaerőt.

  3. Szervezzetek munkahelyi csocsó vagy ping pong bajnokságot! Nem muszáj beruháznotok, ma már hosszú távra is lehet bérelni az ezekhez szükséges eszközöket. Tudtátok, hogy a gyerekek a játék során feldolgozzák minden szorongásukat, dilemmájukat, oldja bennük a stresszt és felszabadítja őket, miközben a legkreatívabb megoldásokra jönnek rá? Nincs ez másképp a felnőtteknél sem, csak sok felnőtt elfelejt játszani. 

Tél

  1. Karácsonyi ajándékként lepd meg a munkavállalókat fitnesz-karkötővel, amellyel könnyen követhető az aktivitás. Így még könnyebben tudtok különböző kihívásokat szervezni és ezeket mérni, például ki sétál többet egy adott héten, hónapban.

  2. Januárban mindenki fogadalmat tesz, segítsd ezek sikerességében a munkavállalóidat azzal, hogy szakértők segítségével egészségügyi szűrést szervezel, felhívod a figyelmet az egészséges étkezésre, vagy dohányzásról leszoktató hónapot tartotok. 

  3. Ha február, akkor síelés. Ha nem fér bele a büdzsébe egy közös csapatépítő kiruccanás a hegyekbe, ne csüggedj, már megoldható minden házon belül is egy sífutó ergométer segítségével, mely szintén bérelhető is, így akár a ti irodátokban is lehet egy. 


 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Munkaerőpiaci fordulatok: Innováció és alkalmazkodás a HR-ben

A vállalatoknak 2024-ben is nagy kihívásokkal kell szembenézniük a munkaerőtoborzás, valamint munkaerőmegtartás tekintetében, hiszen a... Teljes cikk

A legdrágább munkakör a betöltetlen munkakör. De mennyi az annyi?

Minden betöltetlen kulcspozíció veszteségforrás, mert jelentős termeléskieséssel jár, a meglévő állományra nehezedő többletterhelés okozta... Teljes cikk

Hatályos a kollektív szerződésünk? - Egy probléma, amire kevés figyelem vetül

A kollektív szerződés kötése nagyon hasznos lehet abban az esetben, ha a munkáltatónál már működik egy kollektív szerződés kötésére jogosult... Teljes cikk