Megjelent: 1 hónapja

12 hibrid wellbeing ötlet az év minden hónapjára

Az utóbbi évek megpróbáltatásai hatására a munkahelyi jóllétre most minden eddiginél nagyobb figyelem összpontosul. A hibrid állapothoz már kezdünk hozzászokni, de hogy igazán jól is érezzük magunkat, sok mindent újra kell gondolni, szervezni. Összeszedtünk 12 olyan ötletet, melyek garantálják, hogy a munkavállalókon csökken a nyomás és a stressz akár az irodában dolgoznak, akár home office-ban.

Tavasz

 1. Menjetek ki a közeli parkba frizbizni, tollasozni, vagy petanque-ozni a kollégákkal. Miközben élvezitek a napsütést, az elmétek kitisztul a friss levegőn, mozgás közben oldódik a stressz, és a versenyzés csapatot is kovácsol belőletek, itt ugyanis nem számít, ki a főnök és ki a beosztott, csak a közös sportolás öröme.

 2. Rendezzetek „Menj biciklivel vagy gyalog a munkába hónapot!” Azokon a napokon, amikor otthonról dolgozol, tervezz be egy fél órás sétát vagy biciklizést munka előtt vagy után, esetleg is-is. Így az átzsilipelést is könnyebben veszed, azaz lesz időd a magánéletedből átlépni a munka világába és fordítva. 

 3. Alapítsatok munkahelyi futó klubot, és nevezzetek be egy versenyre! A futás jótékony hatásairól már mindenki tud, ráadásul így a különböző osztályokon dolgozók is megismerhetik egymást, egy versenyen a céges részvétel pedig a csapatszellem és a munkáltatói márka erősítésére is remek lehetőség. 

Nyár

 1. Menjetek közösen SUP-ozni! Garantáltan minden porcikádat megmozgatja, miközben egy olyan feledhetetlen élményben lehet részetek, melyre évek múlva is emlékezni fogtok. 

 2. Ha van a munkahelyeteknek kerthelyisége, állítsatok fel egy célbarúgó szettet. Ez még a sétáló meetingeknél is jobb, itt ugyanis egyből levezetitek a stresszt, sőt még kreatívvá is tesz az agyba áramló friss vér miatt. 

 3. Ha túl nagy kint a kánikula, és maradnátok a hűs irodában vagy szobában, tartsatok irodai jóga órát. Nem kell hozzá más, csak egy üres tárgyaló és egy profi jógaoktató. A dolog szépsége, hogy online órát is választhattok, így az irodában dolgozók együtt lehetnek a home office-osokkal.

Ősz 

 1. Egy közös kihívásnál nincs is motiválóbb. Vágjatok bele egy online Kék Túrába! Azért online, mert mindenki rögzítheti a telefonján, mennyit tett meg. Nem is muszáj mindig az eredeti túraútvonalakat teljesíteni, a lényeg, hogy a csapatnak összejöjjön mind az 1168 km. 

 2. Nevezzetek be a Legfittebb Munkahely versenyre. A testileg, lelkileg, szellemileg egészséges, fitt munkavállalókkal mindenki nyer. A munkavállaló a jóllétét, a munkahely pedig egy lojális, kreatív, boldog és eredményes munkaerőt.

 3. Szervezzetek munkahelyi csocsó vagy ping pong bajnokságot! Nem muszáj beruháznotok, ma már hosszú távra is lehet bérelni az ezekhez szükséges eszközöket. Tudtátok, hogy a gyerekek a játék során feldolgozzák minden szorongásukat, dilemmájukat, oldja bennük a stresszt és felszabadítja őket, miközben a legkreatívabb megoldásokra jönnek rá? Nincs ez másképp a felnőtteknél sem, csak sok felnőtt elfelejt játszani. 

Tél

 1. Karácsonyi ajándékként lepd meg a munkavállalókat fitnesz-karkötővel, amellyel könnyen követhető az aktivitás. Így még könnyebben tudtok különböző kihívásokat szervezni és ezeket mérni, például ki sétál többet egy adott héten, hónapban.

 2. Januárban mindenki fogadalmat tesz, segítsd ezek sikerességében a munkavállalóidat azzal, hogy szakértők segítségével egészségügyi szűrést szervezel, felhívod a figyelmet az egészséges étkezésre, vagy dohányzásról leszoktató hónapot tartotok. 

 3. Ha február, akkor síelés. Ha nem fér bele a büdzsébe egy közös csapatépítő kiruccanás a hegyekbe, ne csüggedj, már megoldható minden házon belül is egy sífutó ergométer segítségével, mely szintén bérelhető is, így akár a ti irodátokban is lehet egy. 


 

 • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
 • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
 • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Man at Work: Rugalmasság az atipikus foglalkoztatásban is

2022 év eleje megint nem volt egy szokványos évkezdés. A COVID elleni küzdelem átcsapott februárban két szomszédos ország háborújába, a... Teljes cikk

Így lehetsz versenyképes vállalat, miközben csökkented a munkahelyi stresszt

A jelen gazdasági helyzetben minden versenyképesség növelő tényező fokozott jelentőséggel bír a vállalatok számára, így az alkalmazott munkaerő... Teljes cikk

Egyre több munkáltató keres ukrán munkavállalót a Safe in Hungary adatbázisában

Már több mint 400 menekült státuszú ukrán munkavállaló dolgozik olyan partnerünknél, aki a www.safeinhungary oldalon regisztrálva választotta ki... Teljes cikk

Facebook