kapubanner for mobile
Megjelent: 2 éve

12 hibrid wellbeing ötlet az év minden hónapjára

Az utóbbi évek megpróbáltatásai hatására a munkahelyi jóllétre most minden eddiginél nagyobb figyelem összpontosul. A hibrid állapothoz már kezdünk hozzászokni, de hogy igazán jól is érezzük magunkat, sok mindent újra kell gondolni, szervezni. Összeszedtünk 12 olyan ötletet, melyek garantálják, hogy a munkavállalókon csökken a nyomás és a stressz akár az irodában dolgoznak, akár home office-ban.

wellbeing-

Tavasz

  1. Menjetek ki a közeli parkba frizbizni, tollasozni, vagy petanque-ozni a kollégákkal. Miközben élvezitek a napsütést, az elmétek kitisztul a friss levegőn, mozgás közben oldódik a stressz, és a versenyzés csapatot is kovácsol belőletek, itt ugyanis nem számít, ki a főnök és ki a beosztott, csak a közös sportolás öröme.

  2. Rendezzetek „Menj biciklivel vagy gyalog a munkába hónapot!” Azokon a napokon, amikor otthonról dolgozol, tervezz be egy fél órás sétát vagy biciklizést munka előtt vagy után, esetleg is-is. Így az átzsilipelést is könnyebben veszed, azaz lesz időd a magánéletedből átlépni a munka világába és fordítva. 

  3. Alapítsatok munkahelyi futó klubot, és nevezzetek be egy versenyre! A futás jótékony hatásairól már mindenki tud, ráadásul így a különböző osztályokon dolgozók is megismerhetik egymást, egy versenyen a céges részvétel pedig a csapatszellem és a munkáltatói márka erősítésére is remek lehetőség. 

Nyár

  1. Menjetek közösen SUP-ozni! Garantáltan minden porcikádat megmozgatja, miközben egy olyan feledhetetlen élményben lehet részetek, melyre évek múlva is emlékezni fogtok. 

  2. Ha van a munkahelyeteknek kerthelyisége, állítsatok fel egy célbarúgó szettet. Ez még a sétáló meetingeknél is jobb, itt ugyanis egyből levezetitek a stresszt, sőt még kreatívvá is tesz az agyba áramló friss vér miatt. 

  3. Ha túl nagy kint a kánikula, és maradnátok a hűs irodában vagy szobában, tartsatok irodai jóga órát. Nem kell hozzá más, csak egy üres tárgyaló és egy profi jógaoktató. A dolog szépsége, hogy online órát is választhattok, így az irodában dolgozók együtt lehetnek a home office-osokkal.

Ősz 

  1. Egy közös kihívásnál nincs is motiválóbb. Vágjatok bele egy online Kék Túrába! Azért online, mert mindenki rögzítheti a telefonján, mennyit tett meg. Nem is muszáj mindig az eredeti túraútvonalakat teljesíteni, a lényeg, hogy a csapatnak összejöjjön mind az 1168 km. 

  2. Nevezzetek be a Legfittebb Munkahely versenyre. A testileg, lelkileg, szellemileg egészséges, fitt munkavállalókkal mindenki nyer. A munkavállaló a jóllétét, a munkahely pedig egy lojális, kreatív, boldog és eredményes munkaerőt.

  3. Szervezzetek munkahelyi csocsó vagy ping pong bajnokságot! Nem muszáj beruháznotok, ma már hosszú távra is lehet bérelni az ezekhez szükséges eszközöket. Tudtátok, hogy a gyerekek a játék során feldolgozzák minden szorongásukat, dilemmájukat, oldja bennük a stresszt és felszabadítja őket, miközben a legkreatívabb megoldásokra jönnek rá? Nincs ez másképp a felnőtteknél sem, csak sok felnőtt elfelejt játszani. 

Tél

  1. Karácsonyi ajándékként lepd meg a munkavállalókat fitnesz-karkötővel, amellyel könnyen követhető az aktivitás. Így még könnyebben tudtok különböző kihívásokat szervezni és ezeket mérni, például ki sétál többet egy adott héten, hónapban.

  2. Januárban mindenki fogadalmat tesz, segítsd ezek sikerességében a munkavállalóidat azzal, hogy szakértők segítségével egészségügyi szűrést szervezel, felhívod a figyelmet az egészséges étkezésre, vagy dohányzásról leszoktató hónapot tartotok. 

  3. Ha február, akkor síelés. Ha nem fér bele a büdzsébe egy közös csapatépítő kiruccanás a hegyekbe, ne csüggedj, már megoldható minden házon belül is egy sífutó ergométer segítségével, mely szintén bérelhető is, így akár a ti irodátokban is lehet egy. 


 

  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat.info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk