Szerző: Kovács Zita
Megjelent: 8 éve

26 év robot - elkötelezettség vagy munkamánia?

Lehet, hogy nehéz elhinni az árvizek, az influenzajárványok és a rugalmas időbeosztás korában, de vannak olyan emberek, akik egyetlen napot sem hiányoztak a munkahelyükről évtizedekig. Ők akkor is bemennek dolgozni, amikor betegek és a tennivalóikat a hétvégékre vagy a szabadnapjukra tervezik. Közülük a legtöbben azt mondják, ennek az az oka, hogy élnek-halnak a munkájukért.

Ilyen ember Antonio de Sousa is, aki 26 éve dolgozik folyamatosan és azóta még egyszer sem vett ki szabadságot - írja a Wall Street Journal. Ez az úr egyszer a lerobbant kocsiját hagyta ott az autópálya mellett és öt mérföldet futott, hogy beérjen a munkahelyére, és el tudja látni a munkáját, mint londiner a Hyatt Regency hotelben. Ez a sprint hozzásegítette, hogy tartsa a jelenlegi rekordot: 26 év teljes jelenlét egy munkahelyen.

Elengedhetetlen a néhány hét pihenés

Életünk cirkadián ritmusban működik: ahogy hullámzása van a napszakok változásának, úgy szükségünk van az aktivitás és a feltöltődés időszakaira. Ezek az időszakok pontosan meghatározhatóak: 8 óra alvás, másfél óránkénti pihenés és évente is szükségünk van a kreatív, hatékony munkavégzéshez a 2-3 hét aktív pihenésre - véli Endrei-Kiss Judit, az Ascon Consulting szakembere, szervezetfejlesztő, egészségfejlesztő szakpszichológus. Hozzáteszi: a megszakítás nélküli munkavégzés könnyen kifáradáshoz, fásultsághoz vezethet és előbb-utóbb kiégést eredményez.

Éles határt kell húznunk a munkamánia és az elkötelezett munkavégzés között. Az elkötelezett dolgozó élvezi a munkáját, hatékonyan dolgozik, pozitív energiát ad és kap a munkavégzés során. Képes fókuszálni, de képes arra is, hogy a munkája végeztével elengedje azt. A munkamánia a függőség egy fajtája. A munkamániás számára nehézséget jelent a munka elengedése, a pihenés- feltöltődés, mivel ezekben a nem-munkával töltött időszakokban komoly szorongást- feleslegesség érzést élhet át. Az ilyen ember nem megy szabadságra, vagy a szabadsága idején is a munkájával foglalkozik. Komoly szorongást él meg a telefonja, számítógép és internet elérhetőség nélkül. A munkafüggő ember kapcsolatai idővel meggyengülnek - mivel a kapcsolatok sokkal kevésbé tűnnek fontosnak a függő ember számára, mint a szenvedélye - a munka. Ez hosszú távon izolációhoz és az intim kapcsolatok eltűnéséhez vezet - figyelmeztet Endrei-Kiss Judit.
Intő jelek:
- ha valaki mindig nagyon sokat dolgozik, nagyon hosszan dolgozik - nincsenek "nyugisabb" időszakok
- nem élvezi a munkája eredményét, folyamatosan elégedetlenség érzéssel küzd
- nyaralásra, pihenésre nincs ideje vagy csak erős családi nyomásra
- a nyaralás, pihenés időszakában is magával viszi a munkavégzés eszközeit és ezeket használja is
- egyre kevesebb időt tölt a társas kapcsolatokkal
- ha felvetik neki, hogy munkafüggő lehet, agresszívvé válik és úgy érzi, a környezete nem elég megértő a munkájával
- hajszolt és türelmetlen


Talán ennek a felismerése is lehet az oka, hogy kevés munkáltató jutalmazza azt, ha valaki nem hiányzik egy napot sem, főként azért, mert nem akarják, hogy az emberek betegen jöjjenek dolgozni. Növekedett azoknak az állásoknak a száma is, amelyeket távolról is el lehet végezni, így a munkáltatók számára már nem olyan a fontos az az idő, amit bent tölt valaki, inkább azt helyezik előtérbe, hogy a lehető legjobb munkát végezzék az alkalmazottak, bárhol is vannak - idézi a WSJ Bob Nelson HR-szakembert.

Van, ahol fontos a jelenlét

Ugyanakkor a munkahelyi jelenlét továbbra is fontos alkalmazottaknak és vezetőknek egyaránt, különösen a gyártás, az egészségügy és a szolgáltatás területén. Az alkalmazottak egy része pedig megpróbálja kijátszani a rendszert - úgy tesznek, mintha dolgoznának egy távoli helyen vagy elkenik a hiányosságaikat a vezetőik elől.

De Sousát például azzal vádolták meg a kollégái, hogy még a két gyermeke, Natalie és John születésekor is dolgozott. Ő viszont azzal védekezik, hogy mindketten épp a szabadnapján, hétfőn születtek. Megünnepelte a születésnapjukat és kedden délután három órakor visszatért dolgozni, ahogy egyébként is tette volna. Még ő is elismeri, hogy ez furcsán hangzik, hozzátéve: ez mindössze véletlen egybeesés volt.

Betegen dolgozni?

A kollégák sokszor úgy vélik, hogy ezek a "maratoni" dolgozók jobban tennék, ha otthon maradnának néha. Stacey Taylor, aki ápolónő a Johns Hopkins kórházban Baltimore-ben, már 25 éve nem hiányzik a munkahelyéről. Ha úgy ébredek, hogy nem érzem jól magam, arra gondolok, hogy biztos nemsokára jobban leszek - mondja az 50 éves Taylor. Soha nem gondoltam arra, hogy nem kelek fel. Bár tavaly elkapta az influenza, de az mindössze egy napig tartott nála.
Kérdések, amit érdemes feltenni:
- Jó érzéssel tölti el, ha befejez egy-egy feladatot?
- Szokott időt szánni a pihenésre, feltöltődésre?
- Rendszeresen tölti a szabadidejét a barátai, családja társaságában?
- El szokott engedni egy-egy feladatot és delegálni?
- Szokott "nem"-et mondani feladatokra való felkérésre?
- Képes fókuszálni és egy feladatra koncentrálni egyszerre?


Ms. Taylor főnöke, JoAnn Ioannou, egyszer megpróbálta hazaküldeni. Láttam rajta, hogy megfázott. Maszkot viselt és nem nézett ki jól - mondta a vezető. De Ms. Taylor ragaszkodott ahhoz, hogy csak egy kis megfázásról van szó. Megmérték a hőmérsékletét, de az nem mutatott lázat. Taylor befejezte a munkanapját úgy, hogy maszkot viselt, és nem mutatta a betegség jeleit. Hihetetlen munkamorállal rendelkezik - hüledezett Ioannou. Ezért létre is hozott egy díjat a számára néhány évvel ezelőtt és egy bizonyítványt is kapott erről.

A Merle Norman Cometics dolgozói gyémántgyűrűt vagy egy mosó- és szárítógépet kapnak kilenc év jelenlétért. 25 évig egyetlen egy napot sem hiányzott az 59 éves Ed Batka, a los angelesi létesítmény specialistája, aki elmondta: először gúnyolódni szoktak rajta. "Miért nem veszel ki egy napot? Valami bajod van?" Az ő válasza ez: nem fogsz nevetni, ha megtudod, hogy milyen ajándékot kaptam ezért - a múlt évben ingyen utazhatott Hawaii-ra, ahol ő és a felesége megújították házassági fogadalmukat.

Jó-e jutalmazni?

Sokan azonban nem tartják jó megoldásnak az ilyenfajta ajándékozást. Jutalmazni a teljesítményt, nem pusztán a jelenlétet érdemes - emelte ki az Ascon Consulting szakembere. A jelenlét jutalmazása még káros is lehet, ha például a munkáltató azt jutalmazza, aki nem hiányzik, akkor a munkavállalók motiváltak arra is, hogy betegen, akár influenzásan is munkába menjenek. Ez sok kárt tud okozni a munkavállalónak, hiszen tömeges hiányzást vagy biztonsági szempontból veszélyes helyzeteket tud teremteni. A munkáltató érdeke is, hogy munkaképes, hatékonyan dolgozó munkavállalók végezzék a feladatokat. Lehet jutalmazni azt, ha valaki nem hiányzik, de ez inkább a szabadidő aktív eltöltésével legyen kapcsolatos (ajándék szabadnap, hétvégi pihenés, egy vacsora) - javasolta a szakember.
Figyelmeztető testi tünetek:
- Állandó fáradtság, energiátlanság
- Alvási nehézségek vagy gyakori ébredés éjszaka
- Mellkasi fájdalom, szorító érzés a torokban, mellkasban
- Légszomj, pánikérzés
- Emésztési zavarok
- Feledékenység


A 72 éves Rhea Holt nem hiányzott egyetlen napot sem a munkahelyéről, ami egy teherautó kölcsönző cég volt. Itt technikusként kezdett dolgozni nyolc hónappal korábban, mielőtt a jelenlegi főnöke született 1966-ban. Száz százalékban megbízható munkaerőről van szó, mondja Lee Harlan, a cég elnöke. Mr. Holt, akinek az első munkája gyapotszedés volt nyolc évesen, azt állítja, élvezi a munkáját. "Nem szeretek otthon maradni. A feleségem túlságosan házimunka-mániás, azt akarja, hogy szereljek, mázoljak és egyéb ház körüli teendőt végezzek egész nap".

Kezelni kell a munkamániát

A munkamánia felismerése azért is nehéz, mert szemben a játékszenvedéllyel vagy droggal, a kitartó, kemény munka a szervezetek által keresett és jutalmazott magatartás. Nevezhetjük a munkamániát társadalmunk "jutalmazott" függőségének is - hangsúlyozta Endrei-Kiss Judit. A munkafüggő embert a munkával járó siker motiválja egyedül - az örömöt és a pozitív önértékelését a munkán keresztül keresi és találja meg. Fontos dolog tudnunk, hogy a munkamánia a szenvedélybetegségek egy formája - hasonlóan a játékszenvedélyhez vagy droghoz - ami terápiás kezelést igényel. Kezelés nélkül a munkamánia érzelmi kiüresedéshez, kiégéshez és akár teljes összeroppanáshoz vezethet. A munkafüggők gyakran valamilyen fizikai tünet megjelenése miatt jutnak el szakemberhez, orvoshoz és gyakran a fizikai kimerülés fordítja a figyelmet a munkafüggőség problémájára. A probléma belátása az első lépés, melyet a viselkedés megváltoztatása követhet (gyakran szakember segítségével), melynek legfontosabb lépései: a lassítás megtanulása, "nem"-et mondás, a munkára fordított idő csökkentése és a szabadidős tevékenységek növelése, a támogató kapcsolatok újra építése.
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter