kapubanner for mobile
Megjelent: 1 hónapja

A budapesti hallgatók már csak egy hétig jelentkezhetnek az ingyenes egyetemi programra

A budapesti hallgatók már csak egy hétig jelentkezhetnek, a vidékiek április közepéig pályázhatnak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kollégiumi lakhatást is biztosító ingyenes Egyetemi Programjára - tájékoztatta az intézet szerdán közleményben az MTI-t.

Az MCC Egyetemi Programjának felvételije, hatalmas érdeklődés mellett zajlik Budapest mellett Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrben is - tartalmazza a közlemény.

A kétéves képzésre nappali tagozatos, elsőéves egyetemisták jelentkezhetnek, akik hat szakterületen szerezhetnek egyedülálló tudást, nemzetközi tapasztalatokat és közösségi élményeket - tették hozzá.

A programba felvételt nyert hallgatók az úgynevezett Iskolarendszer keretein belül hat társadalomtudományi területen mélyíthetik el a tudásukat: ilyen a jog, a közgazdaságtan, a pszichológia, valamint a nemzetközi kapcsolatok, a történelemtudomány és a média.

Az iskolákat neves magyar szakemberek, akadémikusok, valamint a felsőoktatásban nagy múlttal rendelkező oktatók vezetik. A hallgatókat arra sarkallják, hogy a multidiszciplináris tudás megszerzése érdekében, a választott területükön kívül más iskolák előadásain is vegyenek részt. Az oktatóikat pedig arra kérik, hogy szervezzenek közös szakmai programokat a tanulók számára - ismertették.

Hangsúlyozták, hogy az iskolarendszer az országért és a szűkebb közösségükért tenni akaró, lelkes fiataloknak ad lehetőséget arra, hogy képességeiket kibontakoztassák, nyitottak legyenek a világra, ismerjék a nemzetközi folyamatokat. A gyakorlatorientált kurzusok versenyképes tudással, az inspiráló környezet összetartó közösséggel gazdagítja a felvételt nyert diákokat.

A tájékoztatás szerint az MCC mindazon, első egyetemi évét a 2023/2024-es tanév tavaszi félévében befejező hallgató jelentkezését várja, aki az adott régió valamely felsőoktatási intézményében nappali tagozatos hallgatói jogviszonnyal rendelkezik. Míg a vidéki központokba április 14-ig, a budapesti képzésre március 14-ig lehet jelentkezni.

Az MCC kiterjedt nemzetközi ösztöndíjrendszerének köszönhetően a diákok - amellett, hogy tanulmányaikat a világ legrangosabb egyetemein folytathatják - képzéseken, konferenciákon, rövidebb vagy hosszabb távú tanulmányi és kutatási programokban is részt vehetnek, többek között Berlinben, Bécsben, Oxfordban, Cambridge-ben vagy az egyesült államokbeli Quinnipiac Egyetemen. Továbbá a hallgatók az MCC brüsszeli központjában közelebbről megismerhetik az uniós intézményeket és döntéshozatali folyamatokat.

Kiemelték: az MCC célja, hogy a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősen gondolkozva kamatoztathassák. A felvételt nyert tanulók számára a képzések térítésmentesek.

A Mathias Corvinus Collegium jelenleg több mint 7300 diák ingyenes tehetséggondozását látja el. A 17 magyarországi és 10 külhoni képzési központtal rendelkező intézmény képzési palettájának zászlóshajója az Egyetemi Program - olvasható a közleményben.

MTI

  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.14Mesterséges intelligencia használata a marketing munkában Képzésünk célja, hogy bemutassuk 2024-ben mi mindenre képes a mesterséges intelligencia, használata mennyire meg tudja könnyíteni a marketing szakemberek - vagy erre a pályára készülők - munkáját. A képzés során a résztvevő megtanulja, hogy milyen kiaknázatlan lehetőségek rejlenek a mesterséges intelligenciában. Ezen túl megtanulja, hogy a különböző AI eszközöket milyen stratégiai kombinációban érdemes használni a lehető legnagyobb hatékonyság elérése érdekében. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Megütötte és fellökte a 12 éves diákot a budapesti tanár

Az 50 éves pedagógust azonnal elbocsátották, miután kiderült az eset. Teljes cikk

Lázár János: megépítjük a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusát

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem új campusának megépítését jelentette be az építési és közlekedési miniszter a Facebook-oldalán. Teljes cikk

Több mint ötven vállalati partner vesz részt a BGE állásbörzéjén

A három napig tartó eseményt csütörtökön a pénzügyi és számviteli karon zárják. Teljes cikk