Megjelent: 3 hete

A gyesről való visszatérést is segítheti ez a fajta munkahelyi sport

A kisbabás létből, fizetetlen alkotói szabadságról, sőt még egy hosszabb home officeból sem mindig zökkenőmentes a visszatérés. Sokszor szinte teljesen elszigetelődhetnek a munkavállalók, kiesnek a ritmusból, nem ismerik az újonnan érkezőket, és a meglévő jó kollegiális kapcsolatok is leépülhetnek hosszú távon. A Legfittebb Munkahely Program a 2020-as covid helyzetre reagálva létrehozta online edzéseit, melynek pozitív járadékai a két év alatt már körvonalazódni látszanak, és olyan dolgokra is hatással vannak, amikre elsőre nem is gondolnánk. Mutatjuk, melyek ezek.

1. Időtől és helytől független edzések - ez az, ami szinte megfizethetetlen legtöbbünk számára. És ami miatt működik, ugyanis itt nincs kifogás, hogy éppen fájt a kicsi foga, be kellett vásárolnod, vagy elhúzódott egy zoom meeting. Akkor állsz neki, amikor akarsz, és ott, ahol szeretnéd. Ráadásul rengeteg időt spórolsz, ugyanis nem kell újra nekiindulnod, utaznod, az edzőtermed a saját nappalid lesz. A családod többi tagja is részt vehet rajta, így nekik sem kell nélkülözniük, a magánélet-munka egyensúlyánál pedig nincs fontosabb.

2. Home officeban dolgozók is mozgásgazdag életmódot folytathatnak. Az első nagy home office hullámban sokan kapkodták a fejüket, hogy még este is ott ülnek a gép előtt, pedig ilyenkor már hazafele szoktak tartani a munkából. A munkahelyre bringázás, az irodai lépcsőzés, a sétálós meeting mind elmarad, jóformán ki se kellett, lehetett dugni az orrunkat. Több tanulmány is készült róla, hogy a home officeban dolgozók körülbelül 9 lépést tesznek meg az ágyuktól a számítógépükig. Ez azonban hamar megbosszulta magát, rögtön beállt sokak háta, nyaka, felugrott pár kiló. Az online streamelt edzések erre is megoldást nyújtanak, ugyanis nem csak erősítő, de tartásjavító, és nyújtó gyakorlatok közül is lehet választani, összesen 18 féle mozgásfajta elérhető.

3. A szülési szabadságon lévők is részesei lehetnek a céges programoknak. Varázslatos világ az, amibe csöppenünk egy kisbaba érkezésekor, de nagyon könnyű átesni a ló túloldalára. Természetes, hogy minden pillanatot a picivel szeretnénk tölteni, ám a testmozgás egy idő után hiányozni kezd, szeretnénk újra formába lendülni, és megnyugtató a tudat is, hogy nem csak édesanyák vagyunk, hanem nők, tartozunk is valahová, ahová várnak vissza. A Legfittebb Munkahely Program ügyfeleinek munkavállalói akár a szülési szabadságról is bekapcsolódhatnak a céges edzésekbe, így részt vehetnek a vállalati programokon. Ezáltal nem izolálódnak el évekre a vállalatuktól, a kollégáktól, hanem részesei maradhatnak annak kisbabájuk mellől is.

4. Szakképzett edzők, testnevelők általi edzések. Egy esetleges szülés utáni szétnyílt hasizommal vagy bármilyen régebbi sérüléssel nem minden gyakorlat végezhető, viszont a legtöbb helyettesíthető, csak szakértelem szükséges hozzá. Míg, ha magunk vágunk bele egy edzésbe, annak sokszor túlerőltetés lehet a vége. Az online edzéseken nem marad el a bemelegítés és a nyújtás sem, és kiemelt figyelmet fordítanak a gyakorlatok helyes bemutatása, hogy az esetleges sérülések elkerülhetők legyenek.

5. Teljesen rátok szabva. Nem csak a mozgásformák igazodnak a munkavállalók igényeihez, de még arra is figyeltek, hogy a vállalathoz színben, arculatban igazodó felületen nézhessék a munkavállalók az edzéseket, ezzel is növelve a lojalitást, bizalmat. A videók ráadásul korlátlan megtekintési lehetőséggel elérhetőek az előfizetés lejártáig és több csomagajánlat közül is lehet választani, nem szükséges egy egész évre elköteleződni.

Az élet sokféle akadályt állított már elénk, előbb a covid helyzet miatt zárt be sok közösségi tér, ahol sportolni is lehetett, most az energiaválság miatt emelkedtek égbe az árak, így sok uszoda, focipálya arra kényszerült, hogy bezárja kapuit. Hogy a munkavállalók ezekben az időkben is lendületben maradhassanak és egészségesebben, kiegyensúlyozottabban élhessenek, jó megoldást nyújthatnak az online edzések. Bővebb információk a Legfittebb Munkahely Program weboldalán találhatók: https://legfittebbmunkahely.hu/online-edzesek/.

  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.03.03HR Basic HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter