Megjelent: 12 éve

A jó álláshirdetés ismérvei

images

Egy jól megírt álláshirdetésnek köszönhetően a munkaadó és a munkavállaló könnyebben találja meg egymást. A munkaadó érdeke, hogy az álláshirdetés kellően részletezze a feladatokat és elvárásokat, így a beküldött pályázatok alapján valóban olyan jelentkezők közül válogathasson, akikre szüksége van.

Az álláshirdetés kritériumai

- Legyen vonzó és érthető a pozíció neve! Ez a néhány szó az, mely alapján a munkakereső dönt arról, hogy megnézi-e a hirdetést, vagy sem. Minél jobban kifejezi a feladatokat és hatásköröket, annál több kompetens érdeklődő kattint majd rá.

- A cég rövid bemutatása igen fontos a munkakeresők számára, hiszen a jövőjüket képzelik el az Ön cégénél.

- A feladatok és felelősségi körök meghatározásánál törekedjen az egyértelmű, ugyanakkor rövid megfogalmazásra. Figyeljen a sorrendre és arra, hogy mely feladatok hangsúlyosak! Igyekezzen beazonosíthatóvá tenni a pozíciót a szervezeti hierarchiában!

Alaposan gondolja végig, és írja le az ideális jelölttel szemben támasztott elvárásokat mind a képzettség, a szakmai tapasztalat és egyéb képességek tekintetében. Így biztosíthatja, hogy a megfelelő pályázók jelentkeznek majd a hirdetésre.

Adjon meg olyan elérhetőséget, amelyen a pályázók kereshetik cégét esetleges kérdéseikkel, illetve beazonosíthatják, hogy hova jutassák el jelentkezésüket. Érdemes továbbá a cég honlapjának címét megadni, hogy a leendő munkavállaló teljesebb képet kaphasson a vállalatról.

Hirdetésfeladás öt egyszerű lépésben

1. Válasszon álláshirdető oldalt - olyat, mely garantálja, hogy az Ön által feladott hirdetés megfelelő nyilvánosságot kap és nagyszámú potenciális pályázót érhet el vele.

2. Fogalmazza meg a hirdetés szövegét, és küldje el!

3. Az önéletrajzok már jönnek is a postaládájába.

4. Válogasson a pályázatok közül!

5. Kezdődhet a jelöltek interjúztatása.

A Profession.hu felmérése alapján a munkavállalók számára egy új munkahely kiválasztásakor a következő szempontok a legfontosabbak:
- stabil munkahely
- jó munkahelyi légkör
- jövedelem
- tanulási, képzési lehetőségek
- a kreativitás szükségessége
- karrierlehetőségek

További részletekért töltse le Online Toborzási Kisokost!
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter