Megjelent: 4 éve

A nemzetközi mobilitás növekedése globális HR-stratégiát tesz szükségessé

images

NEXON_PORT dolgozói és vezetői HR önkiszolgáló rendszer

Az e-HR-megoldások új generációja Vonja be munkatársait a HR-folyamatokba, hogy egyszerűbbé, pontosabbá és papírmentessé tegye az adminisztrációt. Űrlapok, jelenléti ívek kitöltése és aláírása egy kattintással. Személyre szabott ügyintézés, javuló elégedettség és belső kommunikáció. online HR-ügyintézés, 24/7 eléréssel sztenderdizált HR-folyamatok elektronikus aláírással kinyomtatható formanyomtatványok vezetői HR-feladatok támogatása intuitív felhasználói felület


További információ

Mi jelenti az Ön számára a motivációt?

Szenvedélyem, hogy egyszerűbbé tegyem a globális online toborzást-kiválasztást. 2002 óta a vállalatnál legfontosabb értékeinkre koncentráltunk: kényelem-egyszerűség, lefedettség és a szakértelem. Ezek továbbra is kiemelt területeink a folyamatosan változó globális munkaerő-piacon.

A világ lakossága növekszik, ennek ellenére a megfelelően képzett munkaerőből továbbra is hiány van és ez egyre növekvő terheket rak a HR szakemberekre, valamint a vállalatokra, akik a tehetségeseket szeretnék megtalálni és megtartani. Véleményem szerint az állásportálok továbbra is elengedhetetlen színterei annak, hogy a jelöltek és a toborzók találkozzanak és egymásra találjanak.

Hiszek benne, hogy fokozódó lefedettségünk, csúcstechnológiánk és adataink továbbra is lehetővé teszik, hogy a toborzási-és kiválasztási szakértők megtalálják, megszólítsák és bevonzzák a tehetségeket. Ilyen sok ország esetén rendkívül fontos, hogy helyi támogatást nyújtsunk, csak így érhetünk el sikereket és építhetünk ki hosszú távú kapcsolatot a munkaadókkal. Továbbra is azon leszünk, hogy jobban megértsük a jelöltek viselkedését és növeljük esélyeiket, bármilyen eszközt használjanak is következő karrierlépésükhöz.

Mi volt a legnagyobb szakmai siker eddigi pályafutása során?

Amellett, hogy létrehoztuk a világ jelenlegi legszélesebb körű, állásportálok közti szövetségét, mely 133 országot foglal magában és több ezer ügyféllel dolgozik együtt, továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a toborzók számára elérhetővé tegyük a Global Talent Survey-t. Legfrissebb kutatási hullámunk az eddigi legszélesebb körű felmérés a maga nemében, melyet a Boston Consulting Group-al együtt folytattunk le 203 ezer jelölt megkérdezésével 189 ország részvételével.

A felmérés arra szolgál, hogy a munkáltatók megértsék a globális tehetségek mobilitási szokásait és motivációit a különböző iparágakban és foglalkozási csoportokban. Először 2006-ban végeztük el a kutatást, azóta folyamatosan növekszik azok száma, akik hajlandóak külföldön dolgozni. Hiszek abban, hogy segíthetjük a tehetségeket karrier stratégiájukban, valamint a vállalatokat toborzási taktikájuk sikerességében.

Hogyan mutatkozik a globalizáció hatása a nemzetközi munkaerőpiacon?

A Global Talent Survey egyik legérdekesebb részlete, hogy bizonyos foglalkozásoknál a jelöltek többsége már hajlandó külföldön dolgozni. Természetesen bizonyos országok és városok jóval népszerűbbek, mint a többi. A trendre jellemző, hogy világszinten az aktív munkakeresők 64 százaléka már hajlandó külföldön dolgozni, ezen belül 72 százalékuk mérnöki területen dolgozik, illetve az IT és a telekommunikációban. Az erősebben szabályozott szektorokban jóval kevesebb a mobilitási hajlandóság, a szociális gondozásban 50 százalék, az egészségügyben és a gyógyszeriparban pedig 56 százalék lenne hajlandó átlépni az országhatárokat a munka kedvéért.

A külföldi munkavállalás mögötti motiváció is változott az elmúlt kilenc évben. Világszinten a „munkatapasztalatot” és a „munkáért járó elismerést, pozitív visszajelzéseket” említették, mint a legfontosabb szempontot, a magyarok pedig a „magasabb jövedelmet” és a „biztos munkahelyet” jelölték meg a kiköltözés indokaként.

Mit jelentenek ezek a trendek a HR számára?

A munkavállalás földrajzi határainak leomlásával elengedhetetlenné válik egy olyan stratégia létrehozása, mely nemzetközi szinteken is működik. Nem túlzás azt mondani, hogy a munkaerő tervezés a cégek számára legalább olyan fontossá kezd válni, mint a pénzügyi tervezés.

Bővebben is hallhat a témáról a Budapest Music Centerben szeptember 30-án!
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter