A távmunka megöli a munkahelyi kapcsolatokat"/>
Megjelent: 13 éve

A távmunka megöli a munkahelyi kapcsolatokat

Habár a briteket társaságkedvelő embereknek ismeri a világ, négyből három brit nem szeret a kollégáival szórakozni munkaidő után, állítja egy tanulmány. A rugalmas munkaidő és a távmunka miatt az embereknek egyre kevesebb ideje jut a munkahelyi szocializációra.

images

A Monster legutóbbi felmérése szerint a munkavállalók 75 százaléka nem, vagy csak ritkán szokott munkaidőn kívül a kollégáival szórakozni. A megkérdezett alkalmazottak 39 százaléka ritkán, 36 százaléka soha nem kollégáival vezeti le a napi fáradalmakat. Mindössze nyolc százalék szokott kéthetente munkatársaival szórakozni, írja az Onrec.com.

A tanulmány szerint a rugalmas munkaidő és a távmunka miatt az embereknek egyre kevesebb ideje jut a munkahelyi szocializációra. Becslések szerint Angliában 2012-re 5,5 millióan fognak az irodán kívül dolgozni, ami alapján egyre ritkábban kötődnek majd munkahelyi barátságok.

"Még ha nem is az irodában dolgozunk, nagyon fontos, hogy fejlesszük a kapcsolatokat a munkatársainkkal a napi munkaidőn kívül is. Az irodán kívül közösen eltöltött idő fejleszti a csapatszellemet, ami növeli a hatékonyságot" - mondta el Julian Acquari, a Monster Angliáért és Írországért felelős igazgatója.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter