Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 4 hónapja

A Tesco még nyaralást is ígér

A Tesco nem titkolja, hogy nem egyformán fizeti az ország különböző részein a dolgozóit, többek között ez is kiderült a Pénzcentrum interjújából, amit a brit boltlánc országos HR vezetőjével készítettek.

Szigeti Barbara elismerte, a bérek az ország különböző pontjain eltérőek, mert a piaci körülmények sem azonosak. Példaként említette, hogy az autópályák mentén majdnem zéró a munkanélküliség, tehát nincs szabad erőforrás a munkaerőpiacon, ami a bérezésre is hatással van.

A penzcentrum.hu-nak azt sem rejtette véka alá, hogy egy balatoni szezonra képtelenek lennének menedzselni az erőforrásigényt anélkül, hogy az országon belül transzferálnák kollégáikat. Az áthelyezés elmondása szerint egyébként nagyon népszerű munkavállalóik körében.

Az idén mintegy 200 embernek biztosítanak nyaralást úgy, hogy kéthetes turnusban le tudnak menni például Siófokra dolgozni, ahová a család is elkísérheti őket. Arra is van lehetőség, hogy a Tesco erre az időre felveszi a családtagot is részmunkaidőbe, majd utána együtt nyaralnak. Ilyen esetekben az útiköltséget és a szállást 100 százalékban térítik. Emellett nagyjából 200 gyereknek tudnak nyári tábort biztosítani, szintén teljesen ingyen.

A nyári időszakban legfőképpen a balatoni szezon miatt plusz 800-1000 fős munkaerőigény van a cégnél.

A házhoz szállítási üzletágban növekedni akarnak, szóval oda is egyre több embert keresnek.

penzcentrum.hu
Follow hrportal_hu on Twitter