kapubanner for mobile
Megjelent: 4 éve

A toborzás új dimenziója: JOB4me, a Virtuális Állásbörze

Rendezvényszervező legyen a talpán manapság, aki vállalja, hogy megtervez és megvalósít egy toborzási eseményt. Jelenleg a fizikai rendezvények szinonimája lett a bizonytalanság és a körülményeknek való erős kitettség, így nemcsak a munkakeresőknek, hanem a cégeknek is át kell alakítaniuk a korábbi sémákat.

A vállalatok továbbra is szeretnék megmutatni magukat, kommunikálni üzenetüket az álláskeresők felé, tenni employer branding céljaik eléréséért, ezért egyre nagyobb az igény az alternatív megoldásokra.

Hogyan szólíthatják meg a cégek a potenciális jelölteket?

Adja magát a válasz, hogy amennyiben nem lehet offline eseményt szervezni, tegyük meg mindezt online, vagyis ne fizikai, hanem virtuális toborzási eseményekben gondolkodjunk.

A Frissdiplomás Kft. szeptemberi kutatása szerint az álláskeresők 50%-a részt venne egy virtuális állásbörzén, ha épp állást keres, 37%-uk viszont akkor is ott lenne, amennyiben aktuálisan nem keres munkát. Ezáltal pedig egy ilyen típusú platform ígéretes lehetőséget biztosít, hogy a passzív álláskeresőket, közülük főként az „early adoptereket” is megszólíthassák a cégek.



Mit várnak egy virtuális állásbörzétől a munkakeresők?

Gyors reakciót, gördülékeny jelentkezést, közvetlen interakciót és a kulisszák mögé pillantást. Értékelik, ha azonnal választ kapnak a feltett kérdéseikre, lehetőleg szakmabeli kollégától, aki konkrétumokkal tud szolgálni a napi feladatokkal kapcsolatosan is. Még vonzóbb, ha a cég betekintést enged a mindennapjaiba, akár egy virtuális körbevezetéssel a munkavégzés helyén.

Természetesen továbbra is lényeges szempont, hogy információt kapjanak a kiválasztási folyamat lépéseiről, azonban mindenek előtt azt szeretnék kideríteni, hogy egyáltalán be akarnak-e kerülni az adott céghez. A támogató vállalati kultúra és a jófej csapat kulcskérdés, ezek azok, amiket meg kell mutatni egy virtuális eseményen (is).

Újdonság a piacon: JOB4me, a Virtuális Állásbörze

2020. november 12-13-án érkezik a toborzás új dimenziója, a JOB4me, a Virtuális Állásbörze! A szervező Frissdiplomás Kft. közel 15 éves rendezvényszervezési és több százas nagyságrendű online és offline toborzási kampány lebonyolítási tapasztalatát önti új formába ezáltal.

A két napos eseményen a jelöltek és a munkaadók digitális környezetben találkozhatnak egymással az irodájukból, az otthonukból vagy bárhonnan, hiszen a rendszer eszköztől függetlenül használható - akár mobilról is.

Mit nyújt a JOB4me?

  • A látogatók a cégekre szabott 3D-s virtuális standon adhatják le jelentkezésüket, és szöveges chat-en vagy videós formában beszélgethetnek a standon lévő kollégákkal.

  • Nincsenek felesleges körök, hiszen mind a kiállítók, mind a látogatók előzetesen megnézhetik az egymásról elérhető információkat, és időpontfoglalásra is van lehetőség.

  • Minden eszközről elérhető, felhasználóbarát felületet biztosítanak a szervezők, ahol akár a teljes kiválasztási folyamat lebonyolítható az előszűréstől az ajánlatadásig.

  • A rendezvényt követően további 1 hónapig látogatható a stand, és meghirdethető korlátlan mennyiségű nyitott pozíció a rendszer beépített állásportál funkciójának köszönhetően.

Hogy lehet csatlakozni?

A JOB4me-re még várják a kiállítók jelentkezését, akár toborzási, akár márkaépítési céljaik elérésére kívánják használni az eseményt. Talent pool építéséhez, a piac felmérésére vagy innovatív, élményt adó megjelenésre egyaránt alkalmas a platform, a csatlakozás módjáról az esemény honlapján olvasható több információ. Kiemelten ajánljuk a bemutató videót! :)
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Úton a felsővezetői lét felé - hogyan segíthet egy mentor a cél elérésben?

Bartha Edit és Verebélyi Péter évekig kollégák voltak egy multinacionális vállalatnál. Edit Péter tanácsára jelentkezett a Corvinus Executive... Teljes cikk

Megtartott munkáltatói ígéretek

A munkaerőpiac „köztes” szereplői, azaz a munkaerő szolgáltatók – tehát a Pannon-Work cégcsoport is – a munkáltatói márka tekintetében is... Teljes cikk

Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk