Megjelent: 11 hónapja

A toborzás új dimenziója: JOB4me, a Virtuális Állásbörze

Rendezvényszervező legyen a talpán manapság, aki vállalja, hogy megtervez és megvalósít egy toborzási eseményt. Jelenleg a fizikai rendezvények szinonimája lett a bizonytalanság és a körülményeknek való erős kitettség, így nemcsak a munkakeresőknek, hanem a cégeknek is át kell alakítaniuk a korábbi sémákat.

A vállalatok továbbra is szeretnék megmutatni magukat, kommunikálni üzenetüket az álláskeresők felé, tenni employer branding céljaik eléréséért, ezért egyre nagyobb az igény az alternatív megoldásokra.

Hogyan szólíthatják meg a cégek a potenciális jelölteket?

Adja magát a válasz, hogy amennyiben nem lehet offline eseményt szervezni, tegyük meg mindezt online, vagyis ne fizikai, hanem virtuális toborzási eseményekben gondolkodjunk.

A Frissdiplomás Kft. szeptemberi kutatása szerint az álláskeresők 50%-a részt venne egy virtuális állásbörzén, ha épp állást keres, 37%-uk viszont akkor is ott lenne, amennyiben aktuálisan nem keres munkát. Ezáltal pedig egy ilyen típusú platform ígéretes lehetőséget biztosít, hogy a passzív álláskeresőket, közülük főként az „early adoptereket” is megszólíthassák a cégek.Mit várnak egy virtuális állásbörzétől a munkakeresők?

Gyors reakciót, gördülékeny jelentkezést, közvetlen interakciót és a kulisszák mögé pillantást. Értékelik, ha azonnal választ kapnak a feltett kérdéseikre, lehetőleg szakmabeli kollégától, aki konkrétumokkal tud szolgálni a napi feladatokkal kapcsolatosan is. Még vonzóbb, ha a cég betekintést enged a mindennapjaiba, akár egy virtuális körbevezetéssel a munkavégzés helyén.

Természetesen továbbra is lényeges szempont, hogy információt kapjanak a kiválasztási folyamat lépéseiről, azonban mindenek előtt azt szeretnék kideríteni, hogy egyáltalán be akarnak-e kerülni az adott céghez. A támogató vállalati kultúra és a jófej csapat kulcskérdés, ezek azok, amiket meg kell mutatni egy virtuális eseményen (is).

Újdonság a piacon: JOB4me, a Virtuális Állásbörze

2020. november 12-13-án érkezik a toborzás új dimenziója, a JOB4me, a Virtuális Állásbörze! A szervező Frissdiplomás Kft. közel 15 éves rendezvényszervezési és több százas nagyságrendű online és offline toborzási kampány lebonyolítási tapasztalatát önti új formába ezáltal.

A két napos eseményen a jelöltek és a munkaadók digitális környezetben találkozhatnak egymással az irodájukból, az otthonukból vagy bárhonnan, hiszen a rendszer eszköztől függetlenül használható - akár mobilról is.

Mit nyújt a JOB4me?

  • A látogatók a cégekre szabott 3D-s virtuális standon adhatják le jelentkezésüket, és szöveges chat-en vagy videós formában beszélgethetnek a standon lévő kollégákkal.

  • Nincsenek felesleges körök, hiszen mind a kiállítók, mind a látogatók előzetesen megnézhetik az egymásról elérhető információkat, és időpontfoglalásra is van lehetőség.

  • Minden eszközről elérhető, felhasználóbarát felületet biztosítanak a szervezők, ahol akár a teljes kiválasztási folyamat lebonyolítható az előszűréstől az ajánlatadásig.

  • A rendezvényt követően további 1 hónapig látogatható a stand, és meghirdethető korlátlan mennyiségű nyitott pozíció a rendszer beépített állásportál funkciójának köszönhetően.

Hogy lehet csatlakozni?

A JOB4me-re még várják a kiállítók jelentkezését, akár toborzási, akár márkaépítési céljaik elérésére kívánják használni az eseményt. Talent pool építéséhez, a piac felmérésére vagy innovatív, élményt adó megjelenésre egyaránt alkalmas a platform, a csatlakozás módjáról az esemény honlapján olvasható több információ. Kiemelten ajánljuk a bemutató videót! :)
  • 2021.08.10 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.08.28Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.09.23HR Basic Sajátítsd el évek helyett 12 napban az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! HR gondolkodás e-learning videókkal, esettanulmányokkal, testre szabva gyakorlatorientáltan. Részletek Jegyek
  • 2021.09.28Kötelező visszaélés-bejelentési rendszer bevezetése, alkalmazása Az EU 2019/1937 sz. irányelve új kötelezettséget ír elő. Visszaélés-bejelentési rendszert kell alkalmazni. Minden 50 fő feletti munkavállalót foglalkoztató vállalkozásnak, továbbá a közszférában működő szervezetnek kötelező lesz visszaélés bejelentési rendszert kialakítania és működtetnie. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Megjelent „Az Év Felelős Foglalkoztatója 2021” pályázati felhívás

Napjainkban a hazai munkaerőpiac folyamatos átalakuláson megy keresztül. Az előző évek visszajelzései és beérkezett pályázatai alapján egyre... Teljes cikk

Munkavállalói támogató programmal gondoskodik dolgozóiról a PENNY Market!

Gondoskodó munkáltatóként a PENNY Market igyekszik mindig a leghatékonyabban támogatni a dolgozóit. A vállalat ezért is indította el május 1-jétől... Teljes cikk

Több száz kapcsolatfelvételt igényel egy IT pozíció betöltése

A területre régóta jellemző munkaerőhiány, ezen felül a COVID miatt felerősödött digitális transzformáció következtében az IT szektorban... Teljes cikk