Megjelent: 1 hónapja

A toborzás új dimenziója: JOB4me, a Virtuális Állásbörze

Rendezvényszervező legyen a talpán manapság, aki vállalja, hogy megtervez és megvalósít egy toborzási eseményt. Jelenleg a fizikai rendezvények szinonimája lett a bizonytalanság és a körülményeknek való erős kitettség, így nemcsak a munkakeresőknek, hanem a cégeknek is át kell alakítaniuk a korábbi sémákat.

A vállalatok továbbra is szeretnék megmutatni magukat, kommunikálni üzenetüket az álláskeresők felé, tenni employer branding céljaik eléréséért, ezért egyre nagyobb az igény az alternatív megoldásokra.

Hogyan szólíthatják meg a cégek a potenciális jelölteket?

Adja magát a válasz, hogy amennyiben nem lehet offline eseményt szervezni, tegyük meg mindezt online, vagyis ne fizikai, hanem virtuális toborzási eseményekben gondolkodjunk.

A Frissdiplomás Kft. szeptemberi kutatása szerint az álláskeresők 50%-a részt venne egy virtuális állásbörzén, ha épp állást keres, 37%-uk viszont akkor is ott lenne, amennyiben aktuálisan nem keres munkát. Ezáltal pedig egy ilyen típusú platform ígéretes lehetőséget biztosít, hogy a passzív álláskeresőket, közülük főként az „early adoptereket” is megszólíthassák a cégek.Mit várnak egy virtuális állásbörzétől a munkakeresők?

Gyors reakciót, gördülékeny jelentkezést, közvetlen interakciót és a kulisszák mögé pillantást. Értékelik, ha azonnal választ kapnak a feltett kérdéseikre, lehetőleg szakmabeli kollégától, aki konkrétumokkal tud szolgálni a napi feladatokkal kapcsolatosan is. Még vonzóbb, ha a cég betekintést enged a mindennapjaiba, akár egy virtuális körbevezetéssel a munkavégzés helyén.

Természetesen továbbra is lényeges szempont, hogy információt kapjanak a kiválasztási folyamat lépéseiről, azonban mindenek előtt azt szeretnék kideríteni, hogy egyáltalán be akarnak-e kerülni az adott céghez. A támogató vállalati kultúra és a jófej csapat kulcskérdés, ezek azok, amiket meg kell mutatni egy virtuális eseményen (is).

Újdonság a piacon: JOB4me, a Virtuális Állásbörze

2020. november 12-13-án érkezik a toborzás új dimenziója, a JOB4me, a Virtuális Állásbörze! A szervező Frissdiplomás Kft. közel 15 éves rendezvényszervezési és több százas nagyságrendű online és offline toborzási kampány lebonyolítási tapasztalatát önti új formába ezáltal.

A két napos eseményen a jelöltek és a munkaadók digitális környezetben találkozhatnak egymással az irodájukból, az otthonukból vagy bárhonnan, hiszen a rendszer eszköztől függetlenül használható - akár mobilról is.

Mit nyújt a JOB4me?

  • A látogatók a cégekre szabott 3D-s virtuális standon adhatják le jelentkezésüket, és szöveges chat-en vagy videós formában beszélgethetnek a standon lévő kollégákkal.

  • Nincsenek felesleges körök, hiszen mind a kiállítók, mind a látogatók előzetesen megnézhetik az egymásról elérhető információkat, és időpontfoglalásra is van lehetőség.

  • Minden eszközről elérhető, felhasználóbarát felületet biztosítanak a szervezők, ahol akár a teljes kiválasztási folyamat lebonyolítható az előszűréstől az ajánlatadásig.

  • A rendezvényt követően további 1 hónapig látogatható a stand, és meghirdethető korlátlan mennyiségű nyitott pozíció a rendszer beépített állásportál funkciójának köszönhetően.

Hogy lehet csatlakozni?

A JOB4me-re még várják a kiállítók jelentkezését, akár toborzási, akár márkaépítési céljaik elérésére kívánják használni az eseményt. Talent pool építéséhez, a piac felmérésére vagy innovatív, élményt adó megjelenésre egyaránt alkalmas a platform, a csatlakozás módjáról az esemény honlapján olvasható több információ. Kiemelten ajánljuk a bemutató videót! :)
  • 2020.11.17Toborzás a LinkedIn-en és a Facebook-on - ONLINE A Toborzás a LinkedIn-en és a Facebookon 1 napos workshopon délelőtt kérdést kaphat LinkenInnel kapcsolatos kérdéseire, szó lesz továbbá a vállalati oldal fontos elemeiről, karrieroldalról és oldal-analitikákról. Délután példákkal színesítve ismerkedhet meg a kampánykezeléssel, kapcsolati háló felépítésének kérdéseivel és egyéb, Facebookkal kapcsolatos funkcióval. Részletek Jegyek
  • 2020.11.23Művezető képzés A művezetők szakmai továbbképzése a vezetői feladataik eredményes és hatékony ellátására. A résztvevők vezetői, problémamegoldási és termelékenységfejlesztési készségeinek fejlesztése konkrét feladatokon, szituációs játékokon, esettanulmányokon keresztül. Részletek Jegyek
  • 2020.12.05 Teljesítménymenedzsment és motiváció A résztvevők megtanulják, beosztottjaik teljesítményére ható területek helyes menedzselését. Képessé válnak akár munkavégzés közben hatásos, rövid coaching beszélgetések levezetésére. Megismerik a teljesítmény menedzsment eszközrendszerét. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
VOSZ-főtitkár: a 25 év alattiak munkához jutását segíti az alacsony iskolai végzettségű fiatal álláskeresők támogatása

Perlusz László szerint a program segítségével a feldolgozóiparban vagy az építőiparban tudnak elhelyezkedni az alulképzett fiatalok. Teljes cikk

Így teljesít a Facebook 2020-ban a toborzásoknál

Egyre népszerűbbek szolgáltatásaink mellé kiegészítő lehetőségként, és önálló szolgáltatásként is igényelhető Facebook toborzásmarketing... Teljes cikk

Túl a 300 ezren: munkahelyi érzékenyítéssel a hátrányos helyzetű dolgozók felzárkóztatásáért

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület legfontosabb célja, hogy minél több munkáltató váljon a segítségükkel nyitottá a hátrányos helyzetű emberek... Teljes cikk