Megjelent: 3 hete

A jövő a blended megoldásoké? - Alakítsd kedvedre a fejlesztési folyamaTHOD!

Nem csupán az online, de a hibrid tanulási formák elterjedését is felgyorsították az elmúlt év eseményei. A piaci trendekre reagálva olyan fejlesztési megoldás született, amely egyszerre alkalmas képzések és tréningek követése során a résztvevők kompetenciáinak fejlesztésére, valamint szervezetfejlesztési folyamatok támogatására is.

thod

Alig néhány évvel ezelőtt még azt hallottuk a szakma képviselőinek többségétől, hogy a hibrid tanulási formák

  1. még nagyon sokáig nem lesznek itt velünk, a mi életünkben már nem fogjuk látni ezeket a megoldásokat;
  2. itt lesznek velünk, de nem lesznek meghatározóak;
  3. lassan terjednek majd el, ráérünk reagálni erre a folyamatra.  

Alighanem ugyanezeket a megközelítéseket hallhattuk akkor is, amikor a piaci növekedés korai fázisában a személyi számítógépet, a mobiltelefont vagy az elektromos autózást méregették a szakmabeliek. De mennyire új a hibrid, kevert tanulás Magyarországon, és mi a helyzet 2021-ben?

A blended learning elterjedése

A 2010-es években világszerte, így Magyarországon is egyre általánosabbá vált, hogy a fejlesztési folyamatokat valamilyen online eszközzel támogatták a cégek. Először az e-learning megoldások váltak széles körben elterjedtté. Mára, a 2020-as évekre azonban már megjelentek az első hazai, önálló blended platform fejlesztések is.

A blended fejlesztés egy olyan folyamat (“blended learning journey”), amelyben a személyes vagy virtuális kontakt alkalmakat kiegészítik a folyamatos impulzusokat generáló, egyéni vagy kiscsoportos, szinte bárhol és bárhonnan végezhető aktivitások.

A blended beépülését mutatja a Technavio Market Report (2020) is: a vállalati blended tanulás piaca 2020–2024 között 23,74 milliárd dollár növekedést vár, ami az adott időszakra nézve 12% feletti átlagos éves növekedési ütemet jelent.

A hibrid tanulási megoldások népszerűvé válása

A világjárvány hatására a hibrid tanulási megoldások és fejlesztések elterjedése felgyorsult. A meghatározó, élenjáró cégek feltettek ugyanis néhány releváns kérdést:

  • Miért ne lehetne keverten alkalmazni a (sokszor kényszerűségből, gyorsan bejáratott) online tanulási formát a tantermivel?
  • Egy-egy fejlesztés kapcsán miért ne kombinálhatnánk a különböző formák előnyeit?
  • Hogyan ötvözhetnénk a tantermi alkalmak személyességét, az online találkozások költséghatékonyságát az e-learning bármikor és bárhonnan elérhetőségével?

Ahogy a szervezetek elkezdtek reagálni a pandémia következményeire és a környezeti változásokra, láthatóvá vált az elmozdulás a strukturált, közösen tervezett tanulás felől a személyre szabottabb, agilisabb, operatív tanulás felé. A digitális fejlesztés révén a cégek új üzleti lehetőségekre, gyorsabb innovációra valamint versenyelőnyre számítanak. A gyorsan reagáló cégek alkalmazkodtak ezekhez az új fejlesztési irányokhoz és gyorsan képesek voltak megújítani a tanulási kultúrájukat. 

GROW Csoport ezeknek a szervezeteknek az igényeire szabva fejlesztette ki a thod-ot, az új blended tanulást támogató alkalmazást, amelyben egyszerűen és gyorsan felépíthetőek a legbonyolultabb fejlesztési folyamatok is. Ez a megoldás jó példája annak az áttörésnek, ahol az eredetileg még csak tréning fejlesztésre tervezett platformok már komplex, szervezetfejlesztési folyamatokat is támogatni képes eszközzé nőhetik ki magukat.

A thod és a fejlesztési folyamatok támogatása

thod egy sokoldalú, felhasználóbarát applikáció. Számítógépről, IOS vagy Android mobil eszközökről is elérhető. Ez az első magyar fejlesztésű blended eszköz, amely egyszerre alkalmas képzések és tréningek követése során a résztvevők kompetenciáinak fejlesztésére, szervezeti kultúra- és belső együttműködés fejlesztésre, 360 fokos értékelésre valamint általános kompetencia fejlesztésre.

A megoldás újszerűsége abban rejlik, hogy más LMS rendszerekkel szemben, a fejlesztett rendszer a blended tanulás módszertanához igazodik, így strukturáltan és nyomon követhetően valósul meg 70-20-10 módszertani megközelítés.

Külön felületet biztosít a résztvevők, illetve az őket támogató trénerek, tanácsadók számára. A legbonyolultabb fejlesztési folyamatok is egyszerű drag&drop technikával építhetőek fel. A fejlesztés során esedékes interakciók automatizálhatóak, előre beprogramozhatóak. A platform a felhőből, cloud formában bárhonnan, bármikor elérhető a felhasználók számára. Külön érdekesség, hogy a fejlesztés a különböző típusú online felhasználók pszichológiai elemzésére építve teszi otthonossá a környezetet a különböző karakterű felhasználók számára. A tervezés során, nem csak az eltérő tanulási stílusokat vették figyelembe az egyes tevékenységek integrálásakor, de a különböző játékos típusokat is. A thod gamifikált környezetében, minden résztvevő talál magának motivációt az előrehaladásra, legyen az a szociális közeg vagy a kapitányi cím.

A thod tervezésekor a fő szempont az volt, hogy képes legyen hathatósan támogatni a fejlesztési folyamatok egyedi tartalmainak kialakítását, amivel kiterjeszthető a tréningek, workshopok hatása, és jelentős mértékben nő a megszerzett tudásanyag mélyebb és hosszabb távú beépülése.

A thod fejlesztés a VEKOP-2.1.1-15-2016-os pályázat támogatásával valósulhatott meg.

  • 2021.10.21Delta variáns - félelmek, hiedelmek, veszélyek... Mit kell tudni a harmadik oltásról? Dr. Szlávik János a Dél-pesti Centrumkórház OHI Infektológiai osztályának osztályvezető főorvosa. Tavaszi rendezvénysorozatunk során előadásában a Covid19 járványról, a vírus terjedéséről és a megelőzésről beszélt. Mostani előadásában a DELTA variáns okozta vélt és valós félelmekről, veszélyekről, a következő időszakra előrelátható helyzetről és a harmadik oltás kapcsán felmerülő bizonytalanságokról beszél. Részletek Jegyek
  • 2021.10.23Folyamatmenedzsment képzés A képzés célja a folyamatfejlesztés lépéseinek és módszereinek áttekintése, az alapvető folyamatelemzési és folyamatfejlesztési technikák megismerése és konkrét feladatokon, esettanulmányokon keresztül történő begyakorlása. A folyamatmenedzsment képzési program 3 modulból áll: Folyamatmenedzsment alapképzés (Business Process Management), Folyamat teljesítménymérés, folyamatcontrolling (Business Process Control) és Folyamatfejlesztés (Business Process Improvement). A képzések egymásra épülnek, a képzések alapját a BPM képzés adja meg, erre épül rá a BPC, majd végül a BPI képzés. Részletek Jegyek
  • 2021.10.28Távmunka, home-office - eltérő jogi álláspontok - eltérő munkajogi gyakorlatok. Hol hibázhatunk? Rizikók és irányok. Dr. Fodor T. Gábor elismert munkajogász, munkajogi előadó hazai és nemzetközi szinten munkajogi tárgyú cikkek szerzője. Előadásában a Covid19 járványhelyzet kapcsán felmerülő kérdések, tapasztalatok, munkajogi gyakorlatok kerülnek előtérbe, ide értve a home office és távmunka sajátosságait, különbségeit, de szóba kerülnek a veszélyhelyzetet követő időszak várható munkajogi aspektusai is. Részletek Jegyek
  • 2021.11.03A transzformatív tanulás-fejlesztés mestere – november 3-10-17. Építse fel korszerű L&D folyamatát és generáljon valódi változásokat a szervezete életében, képzésünk segítségével! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
L-Soft a bérszámfejtő cég – Szakértelem a bérben

A bérszámfejtés szolgáltató 5 tippje, amit érdemes figyelembe venni a döntéselőkészítés során. Lehet jelentősége a bérszámfejtés... Teljes cikk

Fogy a képzett munkaerő az országban! Hogyan tehetsz szert mégis megfelelő számú és képzettségű munkatársra?

Nincs elegendő megfelelően képzett és dolgozni akaró munkaerő az országban – ezzel kell szembenéznie minden munkáltatónak és HR-esnek a... Teljes cikk

Milyen év végi juttatás lehet a legvonzóbb idén?

Az elmúlt másfél év nemcsak a munkaerőpiacon és a juttatási rendszerekben hozott jelentős változásokat, hanem a munkavállalók mindennapjaiban,... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek