Megjelent: 15 éve

Adómentes étkeztetés - növekvő népszerűséggel

Félmillió munkavállaló 22 milliárd forint értékben kapott Ticket Restaurant étkezési és melegétel utalványt tavaly. Az idén a jogszabály nagyobb értékű juttatást tesz lehetővé adómentesen: bővülhet tehát a kínálat.

A jogszabályok idei változása kedvezően hathat az étkezési és melegétel-, valamint az ajándék-, egészségpénztári és beiskolázási utalványok forgalmazására - mondotta Arnaud Erulin, az Accor-Services Magyarország Kft ügyvezető igazgatója. Minden utalványnál emelkedett a havi adómentesen vagy jelentős kedvezménnyel adható összeg. A legkedveltebbek a Ticket Restaurant étkezési és melegétel utalványok, ezekből tavaly 500 000 munkavállaló több mint 22 milliárd forint értékben részesült. Az adótörvények módosítását követően az eddigi 3 500 forintról 4 000 forintra emelkedett az étkezési utalványok adómentes határa. Ugyanez a melegétel utalványok esetében 6 000 forintról 8 000 forintra nőtt. Az adómentes juttatás a munkavállalókon kívül a szakmunkás tanulókat és a szakmai gyakorlaton lévő diákokat is megilleti.

Kedvezően változtak az ajándékutalvánnyal kapcsolatos előírások is. Ismét természetbeni juttatásként számolható el a dolgozóknak és üzleti partnereknek adott ajándékutalvány. A természetbeni juttatásokra vonatkozó szabályok azonban csak azokra az utalványokra alkalmazhatók, amelyeken feltüntették, hogy milyen termék vagy szolgáltatás vásárlására használhatók fel. Az Accor Services ennek megfelelően különféle kategóriákban kínálja Top Premium ajándékutalványát ügyfeleinek. A dolgozóknak évente három alkalommal adható adómentes ajándék 2005-től szintén adható utalvány formájában, alkalmanként 5 700 forint értékben.

Az Accor Services által létrehozott Wellness Egészségpénztárba a munkáltatói juttatásként fizethető összeg adómentes határa a tavalyi 53 000 forintról 2005-ben 57 000 forintra emelkedett.

Évek óta mind népszerűbb a Ticket Service beiskolázási utalvány. Tavaly 15 000 forintnyi juttatást kaphattak a dolgozók tankönyv, taneszköz, vagy ruházat vásárlására jogosító utalvány formájában. Idén ez az összeg 17 000 forintra növekedik, és nem három, hanem négy hónap alatt - július-október hónapokban - használható fel, mondotta végezetül az utalványok értékesítésével foglalkozó piacvezető cég ügyvezetője.

  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter