Szerző: Berta László
Megjelent: 9 éve

Ahol jól megfigyelhető a csoportdinamika

Budapest a szabaduló játékok bölcsője. A világszerte népszerű mozgalom néhány háttéremberével beszélgettünk arról, hogyan épülnek fel a csapataik, miért jó benne lenni ebben a buliban.

A szabaduló szoba olyan, ahonnan észjátékkal, kreativitással, kereséssel, kódok megfejtésével, lakatok nyitogatásával, lézerfények követésével juthatnak ki 2-8 fős csapatok, meg némi segítséggel, amit a játékmesterek adnak. Egy magyar szoba indította el a világsiker felé az őrületet. "Csináld meg a büfét, aztán a gourmet-t - mondta a bátyám. Nekem ez lett a büfé" - mondta Gyurkovics Attila a műfajteremtő 113-asról, amely az ő szava járása szerint a "galaxis első szabadulójátéka".

Gyurkovics volt ipari alpinista, szociális munkás, jelenleg legszívesebben játékkoncepciókat talál ki szabadulós szobáknak, miközben a Para Parkot vezeti, amivel szerinte olyan szerepkörbe szorult, ami nem illik hozzá. A budapesti öt pálya üzemeltetése sok munkát ad a csapatának, erre dob még egy lapáttal a Para Park franchise, mivel Gyurkovics Európa nagyvárosaiban épít pályákat. Napnyugta után sincs vége a műszaknak: "Esténként órákat töltök a skype előtt és a törzsi angolommal egyeztetek a külföldiekkel. A munka rabszolgája lettem".

A szabaduló szobák első hullámába kapcsolódott be az ExitPoint két alapítója. Maldrik András és Ferencz Zoltán Zénó - utóbbi a ZPZ "köcsögmetál" banda frontembere - húsz éve munkatársak, korábban logisztikával foglalkoztak médiacégeknél. A Para Parkban kaptak ihletet ahhoz, hogy saját szabaduló szobát alkossanak. Az ötletek, megvalósítás vonalán nincsenek leosztott szerepkörök, kreátorok és szervezők mindketten. Egy másik helyen is hasonlóan járja: Rusvai István a mérnök, a kreátor, testvére, Roland a designer és a marketing felelőse, és náluk is összekeverednek a szerepkörök. A testvérpár másodállásban, a szabadsága terhére, hobbiból kezdte művelni. István a múlt héten adta be a felmondását, mert valakinek bele kellett tennie magát, hogy a külföldön egyre keresettebb pályaépítésre koncentráljon.


Kivel csinálom?



A Maldrik-Ferencz páros egyelőre nem épített be állandó alkalmazottakat. "Szinte mindent mi csinálunk. Kitaláljuk a játékot, bútorokat tervezünk, beszerzési listát írunk a tulajdonosnak. Külföldön is mi építünk. Villanyszerelő partnerünk a játékötletek alapján legyártja a speciális eszközöket" - mondta el Ferencz Zoltán Zénó. Játékmesterként öt diákot ültetnek a videokamerák képeit behozó monitorok elé, és gyakorta maguk is beszállnak.

A fotók Rusvai Istvánék lengyelországi pályaépítésén készültek


A Para Park budapesti pályáinak üzemeltetése Gyurkovics és kis csapatának feladata. Ide tartozik egy kisfőnök, ügyfélszolgálatos, asszisztens; mindegyikük beáll moderátornak, vagyis vezeti a játékokat, amit rajtuk kívül három diákszövetkezetes játékmester visz, akik videokamerán keresztül segítenek. A diákoktól elvárt a talpraesettség, a jó problémamegoldó-képesség, az angolnyelv-tudás és hogy meg tudjanak fogni egy szerszámot, ha le kell vágni egy lakatot, mert beletört a kulcs. Ezeket szerinte több érettségizett fiatal képes teljesíteni, mint diplomás. A külföldi pályaépítéseket Gyurkovics és az unokaöccse végzi.

A Rusvai fivérek csapata összesen három főből áll. "A skótok közé tartozom, amit meg tudok csinálni, azért nem szeretek fizetni" - nyilatkozta István. Ezért lehetséges, hogy csak 1-2 diák ismerős száll be segíteni játékmesterként és az ügyesebbek részt vehetnek az installálásban, azaz a szobák berendezésének összeszerelésében. Minden héten 8-10 megkeresés érkezik külföldről. A pályaépítési megrendelések teljesítéséhez a jövőben szükségük lesz egy villanyszerelőre és egy asztalosra.


Miért csinálom?



"Ez életem ötlete. Lemegyek a 8. kerületi szobába és mosoly ül az arcomra, ezt akartam" - mondta Gyurkovics. A romkocsma, kiskocsma, étterem jó háttér ország, de nem a siker kulcsa. Neki ott a Gondozókert, de ennél fontosabbnak tartja a rejtélyes miliőt. Egyik szobájában nem véletlenül "Szuter Én" az úr, de a pince se szükségszerű, viszont olcsóbb, és a lepukkant second hand jobban passzol ide, mert története van. Gyurkovics itt érzi magát otthon. "Mi szerelemből csináljuk. Csodálatos az ötlet. Amikor megismertem, úgy éreztem, végre valami közel áll hozzám, én erre készültem eddig. Mert nincs olyan rejtvény, amit ne fejtenék meg" - tudtuk meg Rusvaitól.




Fogassal verte a falat



"Nem vagyok üzletember, kérni szoktam, és ha nem valósul meg, akkor megcsinálom. Szívesen, mert itt nem olyat adok el, amit rá kell sózni az emberekre" - így áll a munkához Rusvai István. A csapatok együttműködési hajlamát növeli a játék, de szerinte sokkal jobban lehetne használni interjúeszközként, mivel kiütköznek a csapatszerepek, ki milyen viselkedésmintát követ: vezető, követő, végrehajtó, irányító, türelmes-kiváró, aktív, tettre kész stb. A résztvevők reakciói nagyon különbözőek. "Egyik pályánk sem olyan ijesztő, hogy ez bárkinek gondot okozzon, azonban az idő nyomása miatt, és ha jók a feladatok, nagyon fel lehet pörögni. Volt olyan, hogy egy meglett apuka, miután átjutottak a második szobába, hírtelen egy fogassal elkezdte verni a falat, melynek mindkét oldalát láthatta, hogy nincs benne, mögötte semmi. Na ezt nem tudtuk mire vélni - mesélte Rusvai. A fivérek építenek mobil pályákat megrendelésre, az egyik pl. az E.on-nak készült, és energiatakarékosságra ösztönöz. István szerint az a gond, hogy Magyarországon szűkös csapatépítő keretből gazdálkodnak a cégek, a mobil pályákat pedig költséges helybe vinni, ezért ez nem fut mostanában.




Nem szabad a munkatársakat versenyeztetni



Gyurkovics Attila a csapatépítést fontosnak tartja, e tevékenység külön fület kapott a Para Park honlapján. Állítja, hogy a flow áramlása miatt nem szabad a munkatársakat versenyeztetni, legyen infó- és ötlet megosztás, csináljanak kupaktanácsot, a csoportdinamika jól megfigyelhető. Jöhetnek szakemberekkel, szervezhetnek a játékra kommunikációs tréninget. Gyurkovics az ELTE-n végzett szociológia szakon, szupervizor volt, ismeri a burnout jelenséget: "Elbuktam ebben. Nehezen adom ki a feladatokat a kezemből, domináns alkat vagyok. Sokáig meghosszabbított végtagokként dolgoztak a munkatársaim, de ez most már változik. Szervezett csapatépítő most volt először szeptemberben, előtte a tipikus bulizós-csapatleépítésekről beszélhetünk, bár azért erre mindig szakítottunk időt".

Az ExitPoint egyik csapatépítő partnere két olyan osztályt vitt be a játékba, melyek külön emeleten dolgoztak, és a trénerek kint nézték őket egy monitoron. "10 perc után kiderül, hogy kinek milyen a személyisége, hogyan kommunikál" - mondta el Maldrik András. "Van, aki csak egyféle rejtvényt képes megfejteni, másoknak jobban rááll az agya. Nem arról van szó, hogy ki az okosabb és ki a butább. Olyan is volt, hogy egy fiú 5 perc után lefeküdt a földre és a telefonját nyomogatta, míg a lány kérte, hogy segítsen már, ha egyszer kifizették a játékot" - folytatta Ferencz Zoltán Zénó. A külföldi játékosokat felszabadultabbnak tartják, mint a magyarokat, akik sokkal visszafogottabbak.

Ma Dallastól Norvégiáig keresik a magyar escape room gurukat. Mindannyian elismerik, hogy sokat köszönhetnek a médiának. Gyurkovics a kezdetekben, amikor egyedül volt a piacon, egy magyar internetes cikk nyomán majdnem megborult, annyi megrendelés futott be, hogy nem győzte felvenni a telefonokat. Az ExitPoint forgalma is megszaladt, amikor bekerültek a BBC, Reuters, Guardian híreibe.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Kiábrándítóan lassan növekszik a női vezetők száma - mutatjuk, hogy befolyásolja ezt a rugalmas munkavégzés

Miközben a nők által betöltött felsővezetői pozíciók aránya világszerte 19,4%-ról 33,5%-ra nőtt két évtized alatt, a fejlődés... Teljes cikk

Hogyan építsük a vállalati kultúrát hibrid munkavégzés esetén?

A csapatépítés ösztönzésével, az eredmények jutalmazásával, a kommunikáció támogatásával és a munka-magánélet egyensúlyának... Teljes cikk

Így járulhat hozzá a HR a vállalati sikerhez: a HR-es mint az üzleti stratégiaalkotás résztvevője

A HR szakembereknek részt kell venniük az üzleti stratégiaalkotásban, ennek érdekében érdekében szükséges az üzleti gondolkodás fejlesztése, hogy... Teljes cikk