kapubanner for mobile
Megjelent: 2 hónapja

Ajándékötletek nyugdíjba készülő kollégáknak

Ha egy olyan kollégánk vonul nyugdíjba, aki különösen kedves számunkra, természetes hogy szeretnénk őt meglepni valamivel. De mi lehet a megfelelő ajándék? A jó hír az, hogy a lehetőségeink száma gyakorlatilag végtelen: választhatunk vicces ajándékot, személyes meglepetést, valamilyen élményt vagy éppen egy igazán hasznos eszközt. A lényeg csupán az, hogy a kiválasztás során a megajándékozott személyét, személyiségét és igényeit vegyük figyelembe, így biztosan sikerül majd könnyeket csalnunk a búcsúzó szemébe. Lássuk, milyen lehetőségeink vannak!

 

Ajándékötletek nyugdíjba készülő kollégáknak
 

1. Személyre szabott fotóalbum

Ez egy igazán klasszikus ajándék, nem is véletlenül: a legjobb módja annak, hogy emlékeztessük kollégánkat az együtt töltött időre az, ha válogatást készítünk neki a közös emlékekből. Keressük elő a régi fényképeket és haladjunk kronológiai sorrendben: az album elején helyezzük el a kezdeti idők fotóit, az első közös kávézásról, munkahelyi karácsonyról vagy csapatépítésről készült képeket, majd a sort a legújabbakkal zárjuk. Jó meglepetés lesz az is, ha minden munkatársról készítünk egy friss fényképet munkavégzés közben, így a nyugdíjba vonuló könnyen visszaidézheti a különleges pillanatok mellett akár a mindennapokat is.

2. Fényképpel ellátott ajándékok

Talán egy kicsit elcsépeltnek tűnhet, de a megajándékozott biztosan értékelni fog egy, a közös fényképeinkkel díszített bögrét, egy nagy vászonképet vagy egy puzzle-t, melyből a munkatársak csoportképét rakhatja össze. Ezt akár a falra is kiteheti, így minden nap eszébe jutnak majd régi kollégái.

3. Gravírozott tárgyak

A gravírozás sosem megy ki a divatból, hiszen ez az eljárás egy akár kicsit személytelenebb tárgyat is egyedivé tesz, lélekkel tölt meg. Az ajándék kiválasztásánál természetesen vegyük figyelembe a nyugdíjba vonuló érdeklődési körét, hobbiját vagy ízlését, szerencsére azonban számtalan verzió létezik, így mindenkinek megtalálhatjuk a tökéletes ajándékot. Választhatunk egy szép karórát, melynek hátlapján egy kedves üzenet mellett feljegyezzük a megajándékozott nevét és a cégnél töltött éveket. Szép ajándék egy névvel ellátott elegáns toll, egy karkötő vagy medál, de nyugodtan gravíroztathatunk akár egy borospohárkészletre is. 

4. Hobbikellékek

Ha valakivel hosszú ideig együtt dolgozunk, bizonyára ismerjük annyira, hogy tisztában vagyunk a kedvenc elfoglaltságaival. A nyugdíjba vonulás talán legnagyobb előnye az, hogy ettől kezdve az ember szabadon hódolhat a hobbijainak, így biztosan rendkívül hasznos ajándékot adunk, ha ennek megfelelően választunk. Ha kollégánk szeret kertészkedni, vásárolhatunk minőségi eszközöket – kertészollót, lombvágót, sövénynyírót –, de akár palántákat vagy egy, a témához kapcsolódó kézikönyvet is. 

A gasztronómia megszállottjai biztosan örülnek egy wok-sütőnek, egy kerámia edénynek, egy jó minőségű késnek, sütési eszközöknek vagy egy szakácskönyvnek, a horgászat rajongóinak pedig ajándékozhatunk egy kényelmes, hordozható széket vagy egy új horgászbotot. Annak, aki leginkább olvasni szeret, természetesen adhatunk könyvutalványt, de mindenki kiválaszthatja a saját kedvenc kötetét is, amiben akár még személyes üzeneteket is elrejthetünk. Ebben a meglepetésben az a jó, hogy bármekkora  a költségvetésünk, biztosan ki tudunk találni néhány jó ötletet.

5. Élményajándék

A tárgyaknál talán csak egy jobb meglepetés létezik, ez pedig az élmény. Ezt ugyanis örökre magunkkal visszük, és bármikor eszünkbe jut, akkor azokra is visszagondolunk, akiktől azt ajándékba kaptuk.

Itt természetesen ismét a nyugdíjba vonuló személyiségét és ízlését kell elsősorban figyelembe vennünk, de alapvetően szinte mindenkinek jó ajándék lehet egy wellness hétvége egy elegáns, gyógyfürdővel is ellátott szállodában, hiszen ennek segítségével az illető valóban kipihenten vághat neki a nyugdíjas éveknek. Szintén bárkinek remek ajándék lehet egy gasztrotúrára, borkóstolóra vagy különleges étterembe szóló meghívás, de az utazásra feljogosító utalvánnyal is nehéz mellélőni, a bevállalósabbaknak pedig jó ötlet lehet egy hőlégballonos utazás vagy egy ferrari vezetés ajándékba.

A kulturális programok kedvelőjének vásárolhatunk néhány jegyet a kedvenc énekese koncertjére, esetleg egy utalványt, amiből kedve szerint vásárolhat színházjegyeket. Befizethetjük őt egy főzőtanfolyamra, egy fotós képzésre, kertészeti szemináriumra vagy bármire, amire tudjuk, hogy már régóta vágyik.

6. Búcsúbuli

Nem nevezhetjük kimondottan ajándéknak, de ha valóban maradandó élményt szeretnénk, akkor szervezzünk nyugdíjba vonuló munkatársunknak egy búcsúestet. Hívjunk meg minden kollégát, akivel jó viszonyban volt, készüljünk elég étellel és itallal, valamint készítsünk előre egy lejátszási listát a kedvenc közös zenéinkből, így már meg is alapoztuk a tökéletes hangulatot. Ha tudjuk, hogy munkatársunk kedveli az ilyesmit, akár meglepetésbulit is szervezhetünk: ebbe vonjuk be a családját, esetleg a főnökünket, ők ugyanis garantálni tudják, hogy az ünnepelt a kellő helyen és időben megjelenik majd.

Egy ilyen rendezvény tökéletes lehetőség arra hogy kötetlenül és méltó módon vegyünk búcsút egymástól, hogy készítsünk néhány utolsó fényképet az egész csapatról, de akár néhány könnycseppet is elmorzsolhatunk, hiszen bár a nyugdíjba vonuló számára egy új, izgalmas élet kezdődik, nekünk meg kell tanulnunk nélküle folytatni a munkát. 

Szabjuk személyre

Láthatjuk, hogy rengeteg ajándéklehetőség közül válogathatunk, ezeknek tényleg csak a képzeletünk szabhat határt. A legfontosabb azonban az, hogy a meglepetés kiválasztása során ne saját magunkból induljunk ki, hanem abból, amit távozó kollégánk szeretne. Ha így járunk el, adhatunk könyvutalványt, főzőtanfolyamot vagy ferrari vezetést ajándékba, biztosak lehetünk abban, hogy valódi örömet fogunk okozni.

 

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Nők a kormányművek mögött - Lányok Napja a Boschnál

A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch... Teljes cikk

NAV: a mobilappban bárki ellenőrizheti adószámláját

Az alkalmazásban a foglalkoztatási adatok is lekérdezhetőek. Teljes cikk

Jobban aggódnak a munkájukért a magyar dolgozók, mint tavaly év végén

Előző évhez képest minimálisan ugyan, de kissé visszaesett a magyar munkavállalók optimista percepciója az aktuális munkahelyük fennmaradásával... Teljes cikk