Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Aki kérdez: Dulin Judit

HR Szubjektív rovatunkban Dulin Judit, a Lidl HR ügyvezetője kérdez, miután válaszolt Ócsai Noémi, a Burger King (Fusion Zrt.) HR vezetője kérdésére.

Hogyan működtethető jól a tehetséggondozás? Milyen eszközökkel lehetséges motiválni azokat a munkavállalókat, akik elérték a karrierútjuk csúcsát?

A Lidl büszke sikeres múltjára, emellett meggyőződésünk, hogy sikertörténetünket folytatjuk. Ennek feltétele, hogy munkatársainkat a lehető legnagyobb mértékben támogassuk és fejlesszük. A fiatal tehetségek felkutatása, valamint tehetséges munkatársaink vállalaton belüli megtalálása és továbbfejlesztése a HR stratégiánk egyik kulcspontja.

A tehetségek felkutatását már tanulmányaik során megkezdjük. Vezetői Utánpótlás Programunk, Trainee Programunk, Junior Beszerző Programunk, valamint Nemzetközi Duális Képzésünk arról gondoskodik, hogy a tehetséges fiatalok lojalitását már munkába állásuk előtt kialakíthassuk.

A tehetségek megfelelő kiválasztása a kulcsa a jó együttműködés sikerének. Nemcsak szakmai tudásukat, de kompetenciáikat is felmérjük kiválasztásuk során, valamint arra is figyelmet fordítunk, hogy megvizsgáljuk, mit jelentenek számukra vállalati értékeink.

Nem elegendő megtalálni a tehetségeket, folyamatos támogatással, odafigyeléssel kell gondoskodni elégedettségükről. Ezt szolgálja Mentor Programunk, melynek keretében személyes gondoskodásban is részesülnek.

A tehetséggondozás fenntarthatóságának feltétele végül az, hogy a programok végeztével tudásunknak és kompetenciáiknak megfelelő állásajánlatot kapjanak a fiatalok a vállalattól, így a szervezeti struktúra tervezése magában kell foglalja a programokban részt vevők alkalmazásának lehetőségét.

A vállalaton belüli tehetségek megtalálását Talent Management Programunk biztosítja, amely strukturált, ciklikus folyamatai révén biztosítja a tehetségek beazonosítását, valamint segít meghatározni a tehetségek megtartásához, további fejlesztéséhez szükséges személyzeti intézkedéseket. Lehetőséget biztosítunk további képzéseken való részvételükre, Job Rotation Programunkban való részvételükre, illetve a Lidl nemzetközi viszonylatokban is kiterjedt előléptetési lehetőségei között is válogathatunk számukra.

A karrier csúcsa álláspontom szerint relatív állapot, mindig van feljebb, illetve újabb kihívást jelentő pozíció és feladat. A belső igényesség és sikerre való törekvés mindig nyújt új lehetőségeket, megfelelő motiváltságot a tehetségek számára.

Kérdésem Dr. Janka Máriához, az E.ON Hungária Zrt. HR igazgatójához:

Miben változott munkája a HR területen pályafutása kezdetétől napjainkig?
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Aki kérdez: Deák Zsolt

HR Szubjektív rovatunkban Deák Zsolt, jungiánus coach kérdez, miután válaszolt Szőcs László, a Diageo budapesti szolgáltató központjának HR... Teljes cikk

Aki kérdez: Szőcs László

HR Szubjektív rovatunkban Szőcs László, a Diageo budapesti szolgáltató központjának HR igazgatója kérdez, miután válaszolt Kőszegi Boglárka, a BP... Teljes cikk

Aki kérdez: Kőszegi Boglárka

HR Szubjektív rovatunkban Kőszegi Boglárka, a BP GBS Európa és Afrika regionális HR vezetője kérdez, miután válaszolt Kulcsár Zoltán, a CIB Bank HR... Teljes cikk