Megjelent: 4 éve

Aki kérdez: Dulin Judit

HR Szubjektív rovatunkban Dulin Judit, a Lidl HR ügyvezetője kérdez, miután válaszolt Ócsai Noémi, a Burger King (Fusion Zrt.) HR vezetője kérdésére.

Hogyan működtethető jól a tehetséggondozás? Milyen eszközökkel lehetséges motiválni azokat a munkavállalókat, akik elérték a karrierútjuk csúcsát?

A Lidl büszke sikeres múltjára, emellett meggyőződésünk, hogy sikertörténetünket folytatjuk. Ennek feltétele, hogy munkatársainkat a lehető legnagyobb mértékben támogassuk és fejlesszük. A fiatal tehetségek felkutatása, valamint tehetséges munkatársaink vállalaton belüli megtalálása és továbbfejlesztése a HR stratégiánk egyik kulcspontja.

A tehetségek felkutatását már tanulmányaik során megkezdjük. Vezetői Utánpótlás Programunk, Trainee Programunk, Junior Beszerző Programunk, valamint Nemzetközi Duális Képzésünk arról gondoskodik, hogy a tehetséges fiatalok lojalitását már munkába állásuk előtt kialakíthassuk.

A tehetségek megfelelő kiválasztása a kulcsa a jó együttműködés sikerének. Nemcsak szakmai tudásukat, de kompetenciáikat is felmérjük kiválasztásuk során, valamint arra is figyelmet fordítunk, hogy megvizsgáljuk, mit jelentenek számukra vállalati értékeink.

Nem elegendő megtalálni a tehetségeket, folyamatos támogatással, odafigyeléssel kell gondoskodni elégedettségükről. Ezt szolgálja Mentor Programunk, melynek keretében személyes gondoskodásban is részesülnek.

A tehetséggondozás fenntarthatóságának feltétele végül az, hogy a programok végeztével tudásunknak és kompetenciáiknak megfelelő állásajánlatot kapjanak a fiatalok a vállalattól, így a szervezeti struktúra tervezése magában kell foglalja a programokban részt vevők alkalmazásának lehetőségét.

A vállalaton belüli tehetségek megtalálását Talent Management Programunk biztosítja, amely strukturált, ciklikus folyamatai révén biztosítja a tehetségek beazonosítását, valamint segít meghatározni a tehetségek megtartásához, további fejlesztéséhez szükséges személyzeti intézkedéseket. Lehetőséget biztosítunk további képzéseken való részvételükre, Job Rotation Programunkban való részvételükre, illetve a Lidl nemzetközi viszonylatokban is kiterjedt előléptetési lehetőségei között is válogathatunk számukra.

A karrier csúcsa álláspontom szerint relatív állapot, mindig van feljebb, illetve újabb kihívást jelentő pozíció és feladat. A belső igényesség és sikerre való törekvés mindig nyújt új lehetőségeket, megfelelő motiváltságot a tehetségek számára.

Kérdésem Dr. Janka Máriához, az E.ON Hungária Zrt. HR igazgatójához:

Miben változott munkája a HR területen pályafutása kezdetétől napjainkig?
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter