Megjelent: 4 éve

Amikor villog az R-betű - a kiégéstől az örömteli munkáig

- Ha jól tudom Ön még javában a tévésként dolgozott, amikor érezte, hogy váltania kell. Miért pont a SIKERKÓD lett belőle?

- Tíz évvel ezelőtt, harmincnégy évesen, csaknem 15 évnyi televíziózás után olyan helyzetbe kerültem, hogy a fizetési papíromra nem lehetett panaszom, de a munka nem jelentett már örömet. Rutinná vált. Minden új feladattal kapcsolatban azt éreztem: ezt már megcsináltam, villog az R-betű, minden csak ismétlés. Küzdelmes volt az az időszak. Végül leesett a tantusz: nem az a megoldás, hogy leszegett fejjel dolgozzam tovább, hanem az, hogy változtassak a hozzáállásomon. Elkezdett foglalkoztatni a téma: először csak olvastam, aztán, amikor megtaláltam Jack Canfield könyveit, vettem egy nagy levegőt és úgy döntöttem, elvégzem a trénerképzőjét az Egyesült Államokban. Nekem hatalmas lendületet adott a tőle kapott tudás (még öt évig televízióztam) és azt éreztem, hogy ezt a szemléletet mindenki másnak át kell majd adnom. Így lettem előadó. A Sikerkód pedig amolyan hasonlat: ha a siker olyan, mint egy számzáras széf zárja, akkor - ahhoz, hogy ki tudjuk nyitni az ajtót - szükségünk van a megfelelő számokra, a megfelelő sorrendben. Én hiszem, hogy mindez tanulható.

- Ma már Ön az ország egyik legjobban foglalkoztatott motivációs trénere. Miről szól a SIKERKÓD?

- Az első, ami beugrik, hogy számomra a Sikerkód a fenéken billentés művészetéről szól. Talán a legfontosabb feladatomnak azt tartom, hogy a résztvevők számára kedvet csináljak a változtatáshoz, a fejlődéshez; hogy megadjam a kezdő lökést, hogy segítsek feladni az unalomig ismételgetett személyes kifogásokat, hogy motiváló történeteimmel hitet adjak a nagyra törő tervek megvalósításához. Akinek fejlődésben van az élete, az perspektívákban gondolkodik, és lehetőségeket lát. Aki nem így él, azt előbb-utóbb kiégeti a rutin. Szerintem háromféle ember van: a beletörődő, az álmodozó és a megvalósító. Én a Sikerkód tréningekkel ezt a megvalósítót szólítom meg a résztvevőkben. Ez az érzelmi válaszom a kérdésre.

A racionális pedig valahogy így hangzik: a Sikerkód egy olyan motivációs és hatékonyságnövelő rendszer, amely gyakorlati lépéseken keresztül mutat járható utat az önfejlesztéshez. A személyes felelősségvállalásból és küldetésállításból kiindulva viszi végig a hallgatókat a tervezési tölcséren: hogyan lesz az álmokból jövőkép, a jövőképet hogyan fordíthatjuk le célokra, a célokból hogyan lesznek megléphető lépések.

- A digitális forradalomnak köszönhetően az emberek egyre többet dolgoznak és egyre kevesebbet pihennek, hisz mindenütt elérhetők. Mi a kulcs az ÖRÖMTELI munkához?


- Életünk minőségét elsősorban az határozza meg, milyen történetet mesélünk magunknak a helyzetünkről. Az egyik ember karrierje kívülről nézve talán irigylésre méltó, ő mégis fuldoklik a mindennapokban. Az ő fókusza a terheken van, a munka így számára végtelen feladatok sora. A másik ember lehet, hogy többet dolgozik, mégis azt látjuk rajta, hogy tele van energiával és gőzerővel tud előre haladni. Az ő fókusza a fejlődésen vagy a kreativitás örömén van; a munka így számára izgalmas kihívások sora. A két különböző történet két különböző életutat jelöl ki. Az egészben az a szép, hogy a választás mindig a mi kezünkben van. Az ÖRÖMTELI munkához vezető út legelső lépése éppen ezért a szembenézés: fel kell fednünk a saját történetünket ahhoz, hogy ha kell, tudjunk rajta változtatni. Az előadásom a HOGYAN-ról szól majd.

A harmadik HR Piknikre ITT jelentkezhet.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter