Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 9 hónapja

Átalakítanák a tanári képzést

A kormány tervei szerint a a pedagógusképzésben korábbra hoznák a gyakorlati tudás átadását, az egy év összefüggő iskolai tanítási gyakorlatot, a PDSZ elnöke szerint ez nem lesz elég ahhoz, hogy a munkaerőhiányt enyhítsék - számol be róla az inforadio.hu.

Szűcs Tamás a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint 30 százalékkal kevesebb a tanár, mint amire szükség lenne, gyógypedagógusból 500 kellene. "100 jelentkezőből 26 marad a pályán hosszabb távon" - mondta Szűcs a rádióban.

Horváth Zita felsőoktatási helyettes államtitkár a rádióban arról beszélt, hogy látják a tanárképzés erősségeit és hiányosságait.

Az államtitkár szerint a képzés 2013-as átalakítása miatt választják többen a tanári pályát mint korábban. Azt szeretnék, ha még többen választanák ezt a szakmát, ezért hozták létre a Klebelsberg-ösztöndíjat, amit most kibővítenek a gyógypedagógusokra is.

Az oktatásirányítás jelenleg vizsgálja annak a lehetőségét, hogy a tanítóképzésbe is kiterjesszék az ösztöndíjrendszert.

inforadio.hu
Follow hrportal_hu on Twitter