Szerző: Paraszt Imre Megjelent: 10 éve

Az egész országban próbára tehetik befogadó készségüket a cégek

Országossá dagad a Salva Vita Alapítvány fogyatékkal élők elhelyezkedését célzó programja, amellyel hosszú távú kötelezettségek nélkül tehetik próbára a vállalatok befogadó készségüket, érvényt szerezve az esélyegyenlőség elvének.

A Salva Vita alapítvány már 1993 óta igyekszik a fogyatékkal élőket bekapcsolni a munkaerőpiac vérkeringésébe, de csak most sikerült az ország 19 iskolájában működő Munkahelyi Gyakorlat programját felnőtt korosztályra átdolgoznia. A nemes cél elérésében hat civil szervezet (Debrecenben a CSAT Egyesület, Veszprémben az Életet Segítő Alapítvány, Pécsett a "Fogd a kezem!" Alapítvány, Szekszárdon a Kék Madár Alapítvány, Egerben a Konszenzus Alapítvány, Győrben pedig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat) és hét vállalat (köztük a Tesco, a Magyar Posta, a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve a Bajcsy-Zsilinszky kórház mosodája) fog segédkezni - mondta el Palkovics Rozália, az SVA programvezetője a tegnap megrendezett sajtótájékoztatón. A tervek szerint régiónként 100-200 fő ismeri majd meg a Munkahelyi Gyakorlat elnevezésű programot, amely egy 36 órás elméleti képzés és egy 76 szakmai gyakorlat keretein belül készíti fel a sérült munkavállalókat az éles munkahelyzetekre.

Szervezetfejlesztés ingyen

Az országos szinten már "Felkészülni! Rajt! Cél: a munka" nevet viselő program bármely vállalatnak előnyére válik, hiszen hosszú távú kötelezettségek nélkül teheti próbára befogadó készségét az értelmi sérült munkavállalókkal kapcsolatban, érvényt szerezve az esélyegyenlőség elvének. Csupán heti két alkalommal 3-4 órán keresztül kell fogadnia a munkára igencsak, de bérre - egyelőre - nem éhes fiatalokat, azonban már ezzel is komolyan javíthatja megítélését, erősítheti versenyképességét, s új értékekkel gazdagíthatja cégfilozófiáját. Ráadásul a Salva Vita Alapítvány által kialakított program semmilyen adminisztrációs teherrel nem sújtja a szervezeteket, hiszen a gyakorlattal kapcsolatos szervezési feladatokat a programot működtető civil szervezet látja el. Még az adott munkával való ismerkedés sem kerül semmibe, mivel a két-három főből álló "gyakornoksereggel" minden alkalommal egy kísérő tart, hogy egyfajta közvetítői szerepben tetszelegve átsegítsen a különböző kommunikációs problémákon, illetőleg megkönnyítse a mielőbbi beilleszkedést.

A fogyatékkal élők így a program végére legalább három különféle munkahelyen próbálhatják ki magukat, számos munkatípust (címkézés, borítékolás, árufeltöltés, takarítás, kertészkedés stb.) és munkatársat megismerve, jelentősen fejlesztve tájékozódási és kommunikációs készségeiket - arról nem is beszélve, hogy a különböző szervezeti kultúrákat megtapasztalva megtanulhatják elfogadni a munkahelyi elvárásokat. A program természetesen a munkáltatók számára is pozitív hozadékkal jár, általa ugyanis munkavégzés közben ismerhetik meg az értelmi sérült embereket, képességeiket, és a bennük rejlő lehetőségeket, így a későbbiekben sokkal tájékozottabban hozhatnak döntést a fogyatékkal élő emberek foglalkoztatásáról.

Támogatott foglalkoztatás

Ahogy tette ezt a Tesco is eddig budapesti áruházaiban. Jelenleg 7-9 fogyatékkal élő munkavállalót foglalkoztat a kiskereskedelmi lánc, ami a húszezres létszámhoz képest elenyésző - vallotta be Dobák András, a cég HR igazgatója -, de az idén várhatóan további 40-50 fő veszi fel majd a munkát vidéki üzleteinkben. "Meglehetősen kényelmes foglalkoztatási forma ez, tekintve, hogy az alapítvány mindent elvégez helyettünk, a toborzástól kezdve a kiválasztáson keresztül a beillesztésig bezárólag" - tette hozzá a személyzeti vezető. Egyúttal reméli, hogy más vállalatok is meglátják a sérült munkavállalók foglalkoztatásában rejlő lehetőségeket.

Hasonló tapasztalatait osztotta meg Lampert Rita, a Fővárosi Állat- és Növénykert kertészeti körzetvezetője is, bár náluk a szigorú létszámkeret miatt "csupán" a Munkahelyi Gyakorlat programot valósítják meg idénymunkában - igaz, azt már több mint tíz éve. Turnusonként 15 sérült fiatal kóstolhat bele az ipari méretekben mérhető kerti munkákba, így nemcsak zárt, irodai környezetben, hanem a szabad levegőn is megmérettethetik magukat. "Minden időigényes fizikai munkát el tudnak látni, nagy terhet levéve a többi alkalmazott válláról. Lelkesedésük határtalan, egyikük egyszer az egész hétre kijelölt feladatmennyiséget próbálta elvégezni egy nap alatt." - jelezte teherbírásukat Lampert Rita.

A fentiekből látható, hogy a fogyatékkal élők foglalkoztatása jelentősen emeli egy szervezet szellemi színvonalát, kezdetben (a Munkahelyi Gyakorlat révén) ráadásul ingyenesen, s a későbbiekben is csupán az adott munkakörnek megfelelő bérköltséget kell állni (amit egyébként támogat az állam). Gyakorlatilag tehát nem kerül többe, mint egy egészséges dolgozó alkalmazása, miközben lehetőséget teremt a hátrányos helyzetűeknek egy önállóbb, anyagi függetlenséget biztosító életre.

Paraszt Imre, HR Portal
Follow hrportal_hu on Twitter

A családiasság is okozhatja egy cég vesztét

A vállalkozások generációváltása komoly kockázat nem csak maguknak a cégeknek, de a családi vállalatok gazdasági súlya miatt a nemzetgazdaságoknak is. A BGE és az MGYOSZ közös kutatási és oktatási projektje során a legfontosabb kezelendő kihívásokat is azonosították a kutatók. Bár a magyar jogrend nem ismeri a családi vállalkozás fogalmát, a GDP 70-72%-át és a foglalkoztatottság közel felét biztosító kis- és középvállalkozói szektort a szakértők szerint jelentős mértékben meghatározza ez a vállalkozási típus.tovább..

További cikkek
Új ügyvezető igazgatója van az IT Services Hungary Kft.-nek

Új ügyvezető igazgatója van január elejétől az IT Services Hungary (ITSH) Kft.-nek, a holland Erik Slooten az írországi eir Group éléről jött... Teljes cikk

15 százalékkal emelkedett tavaly az átlagnyugdíj Romániában

A román állami nyugdíjpénztár (CNPP) tavaly év végén 4,69 millió nyugállományban lévő lakosnak fizetett átlagosan havi 1071 lej (csaknem 71 ezer... Teljes cikk

Ezeket kell betartanod, ha Disneylandben dolgoznál

Sokan azt gondolhatják, hogy a világ legjobb munkahelye Disneyland, de ez egyáltalán nem így van. Aki itt vállal munkát, nagyon szigorú szabályokat... Teljes cikk

Elárverezik a sztárok által a Golden-Globe-díjátadón viselt ruhákat a Lejárt az idő! mozgalom segítésére

Árverésre bocsátják péntektől az eBay-en a Golden Globe díjátadón viselt 39 estélyi ruhát és szmokingot a munkahelyi szexuális zaklatások ellen... Teljes cikk

Futárként dolgozott egy hétéves Kínában

Az árva gyermek nem bánta, hogy dolgoznia kell, nem is akart a hatóságokkal menni, mikor rátaláltak - írja a 24.hu oldal. Teljes cikk