Megjelent: 13 éve

Csak lassan fehéredik a vagyonvédelmi szakma

A törvényhozás és a szakmai kamara minden erőfeszítése ellenére csak lassan "fehéredik" a vagyonvédelmi szakma. Gyakran fordul elő, hogy az állami megbízásokat teljesítő vagy éppen nagy bevásárlóközpontokat "védő" vagyonvédelmi cégek zsebből fizetik alkalmazottaikat - írja a Népszabadság.

A vagyonőrök s az általuk védett értékek elleni támadások jelentős része megelőzhető lett volna, ha a biztonságiak jobb kiképzést kapnak, munkájukat jobb feltételek között végezhetik, és jobban megszervezik.

A legnagyobbak kivételével azonban a vagyonvédelmi vállalkozások nem vizsgálják munkatársaik őrző-védő munkájának szakszerűségét, hatékonyságát. Lasz György, az egyik piacvezető vagyonvédelmi cég, az In-Kal Security ügyvezetője szerint anyagi okokból. Ugyanezzel magyarázza Szabó László, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara elnökségi tagja is, hogy a törvényhozás és a szakmai kamara minden erőfeszítése ellenére csak lassan "fehéredik" a vagyonvédelmi szakma. Mint mondta, a kamara számos esetről tud, amikor állami megbízásokat teljesítő vagy éppen nagy bevásárlóközpontokat "védő" vagyonvédelmi cégek zsebből fizetik alkalmazottaikat.

A vagyonvédelmi szakma képviselői szerint az elmúlt években nőtt a szakadék a "profik" és a "kényszervállalkozó vagyonőrök", a "zsebbe fizető vállalkozások" között. A valóban jól kiképzett és folyamatosan "edzésben tartott" fegyveres biztonsági őrök jog- és szakszerű fellépéssel, fegyverhasználattal mind gyakrabban akadályoznak meg bankrablásokat, pénzszállítók, üzletek, raktárak kirablását. Ugyanakkor még mindig jól megélnek a piacon azok a cégek, amelyek zsebből fizetik alkalmazottaikat, akik többnyire - miután letették az igazolvány megszerzéséhez szükséges vagyonőrvizsgát - soha többé, semmiféle továbbképzésen nem vesznek részt - olvasható a Népszabadságban.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter