Megjelent: 1 hónapja

Egyetlen ledolgozós hétvége sem lesz 2023-ban, négynapos viszont kettő is

Egyetlen ledolgozós hétvége sem lesz 2023-ban. A húsvéti ünnepek és a karácsony miatt viszont kétszer lesz 4 napos hétvége jövőre, háromnaposból pedig néggyel is számolhatnak a munkaadók és a munkavállalók.

Míg 2022-ben két szombati munkanap is volt, addig 2023-ban egyetlen ledolgozós hétvége sem lesz. December 26-át leszámítva ugyanis egyetlen ünnep sem esik keddre vagy csütörtökre, ezért nincs szükség pihenőnap beiktatásával négynapos hosszú hétvégéket csinálni, amivel együtt járna a ledolgozós szombat - írja a Ripost.

A húsvéti ünnepek és a karácsony miatt kétszer lesz 4 napos hétvége jövőre, háromnaposból pedig néggyel számolhatnak a munkaadók és a munkavállalók.

2023-ban október 23-a hétfőre, március 15-e pedig szerdára esik, ezeken a napokon nem kell dolgozni. Az államalapítás ünnepe, tehát augusztus 20. viszont sajnos vasárnap.

A húsvéti, négynapos hosszú hétvégét április 7-8-9-10. napjai alkotják majd.

A munka ünnepe hétrőre esik, ekkor lesz az első három napos hétvégénk.

Pünkösd május végére, pünkösdhétfő május 29-re esik, így május 27-28-29. a második háromnapos hosszú hétvége 2023-ban. A következő háromnapos kicsit várni kell, az ugyanis októberben lesz, 21-22-23-én.

A mindenszentek, azaz november 1. szerdára esik 2023-ban. 

A második négynapos hétvége pedig a karácsony lesz, hiszen december 24. vasárnapra, december 25. hétfőre, december 26. pedig keddre esik.

2024-et pedig rögtön egy munkaszüneti nappal és egy három napos hosszú hétvégével kezdjük majd. 

Magyarországon évente két hétnyi pihenést jelentenek a munkaszüneti napok: ezekből tizenegy van, amivel hazánk az európai középmezőnyben foglal helyet. Ugyanennyi állami ünnepnapon nem kell dolgozniuk a dánoknak, a franciáknak és az olaszoknak.

Fotó: unsplash.com

  • 2023.02.08Az MT. új szabályai - munkajogi aktualitások, változások 2023. Az Országgyűlés 2022. decemberében módosította a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I. törvényt, mely több pontban is módosult a korábbiakhoz képest. On-line programunk keretében szeretnénk bemutatni résztvevőinknek a módosításban érintett részeket, aktualitásokat gyakorlati megközelítésben. Részletek Jegyek
  • 2023.02.15Hoshin Kanri képzés A Hoshin Kanri, amely a minőségi termékek és szolgáltatások biztosítása érdekében a változásmenedzsment projektek lebontásával segíti elő az egész vállalatra kiterjedő stratégiai tervezést, ezáltal megvalósítja a munkafolyamatok racionális napi menedzsment rendszerének hosszú távú kialakítását a szervezetnél. A Hoshin Kanri módszer megismerése és a stratégiai célok lebontása, célmegállapodások megkötése, erőforrás és projekttervek, akció meghatározása a célok elérése érdekében. Részletek Jegyek
  • 2023.02.16Lean black belt képzés A képzés során a résztvevő megismerhetik azokat a haladó és új lean módszereket, illetve az Ipar 4.0-hoz kapcsolódó fejlesztéseket, amelyek ráépülnek és kiegészítik a korábbi lean ismereteiket, ezzel szélesebb körben tudják a szervezetüknél folyó lean bevezetést támogatni. Részletek Jegyek
  • 2023.03.22recruiTECH konferencia A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét. Részletek Jegyek