Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 12 éve

Egyre több cég bízza külső szolgáltatóra a toborzást

A teljes humánerőforrás-kiszervezési piac jövőre várhatóan 80 milliárd dollár körül alakul, ebből a munkaerő-kiválasztással kapcsolatos szolgáltatások (RPO-recruitment process outsourcing) 30 milliárddal részesednek majd a területen tevékenykedő Kelly HRfirst adatai szerint - derül ki a Global Services összeállításából.

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik.Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban

- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ

images

Egyre több vállalat dönt úgy, hogy külső szolgáltatóra bízza a munkaerő-felvétellel kapcsolatos feladatok egy részét, becslések szerint az új alkalmazottak mintegy negyedét már az ilyen szolgáltatókkal való együttműködés révén veszik fel a vállalatok - számol be a Világgazdaság.

A humánerőforrás-osztályokon dolgozóknak számos háttérfeladatot kell ellátniuk az új munkatársak felvételével kapcsolatban, amelyekhez nem szükséges komoly szaktudás, így például az álláskeresők adatbázisaiban történő keresés, tesztek lebonyolítása, a jelentkezők szakmai hátterének ellenőrzése. A toborzással foglalkozók egyes becslések szerint idejük mintegy 60 százalékát töltik ilyen jellegű feladatokkal.

Az RPO növekedéséhez több tényező is hozzájárul, így például a növekvő fluktuáció. A világ cégeitől évente az alkalmazottak mintegy 18 százaléka távozik, de például a telefonos ügyfélszolgálatoknál ez eléri a 45 százalékot, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy évente a munkaerő ötöde keres új munkahelyet - áll a Világgazdaságban.
Follow hrportal_hu on Twitter