Megjelent: 13 éve

Egyre több cég bízza külső szolgáltatóra a toborzást

A teljes humánerőforrás-kiszervezési piac jövőre várhatóan 80 milliárd dollár körül alakul, ebből a munkaerő-kiválasztással kapcsolatos szolgáltatások (RPO-recruitment process outsourcing) 30 milliárddal részesednek majd a területen tevékenykedő Kelly HRfirst adatai szerint - derül ki a Global Services összeállításából.

images

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik.Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban

- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ

Egyre több vállalat dönt úgy, hogy külső szolgáltatóra bízza a munkaerő-felvétellel kapcsolatos feladatok egy részét, becslések szerint az új alkalmazottak mintegy negyedét már az ilyen szolgáltatókkal való együttműködés révén veszik fel a vállalatok - számol be a Világgazdaság.

A humánerőforrás-osztályokon dolgozóknak számos háttérfeladatot kell ellátniuk az új munkatársak felvételével kapcsolatban, amelyekhez nem szükséges komoly szaktudás, így például az álláskeresők adatbázisaiban történő keresés, tesztek lebonyolítása, a jelentkezők szakmai hátterének ellenőrzése. A toborzással foglalkozók egyes becslések szerint idejük mintegy 60 százalékát töltik ilyen jellegű feladatokkal.

Az RPO növekedéséhez több tényező is hozzájárul, így például a növekvő fluktuáció. A világ cégeitől évente az alkalmazottak mintegy 18 százaléka távozik, de például a telefonos ügyfélszolgálatoknál ez eléri a 45 százalékot, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy évente a munkaerő ötöde keres új munkahelyet - áll a Világgazdaságban.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter