kapubanner for mobile
Megjelent: 14 éve

Érdemes dolgozni a jövőnkön

A Fürge Diák Iskolaszövetkezet által meghirdetett 2010. március 31-ig tartó karrierprogram a félidejéhez érkezett. A feltételeket teljesítők száma feltűnően magas, a programra jelentkezettek kevesebben vannak.

images

Társadalmi szerepvállalásának keretében a Fürge Diák Iskolaszövetkezet 2009. áprilisában hirdette meg a "Dolgozz a jövődön!" programot, amelyben a kiemelkedő diákmunkavállalók karriercsomagot kapnak. A második legnagyobb országos hálózattal rendelkező iskolaszövetkezet egyedülálló kezdeményezéséhez neves HR-tanácsadó, szervezet-fejlesztő cégek csatlakoztak.

Minimum 555 óra munka elvégzése, a minősítési rendszer követelményeinek való megfelelés, és a munkavállalással kapcsolatos teszt legalább 90 százalékos pontossággal való kitöltése a feltétele, hogy a jól teljesítő diákok 2010 márciusában a vállalati juttatási csomagokhoz hasonló karriercsomagot vehessenek át a "Dolgozz a jövődön!" program részeként.

Miért éri meg?

A csomag elemeit a programhoz csatlakozó - és a minősítési rendszert hitelesítő - neves tanácsadócégek biztosítják, amelyek többségükben kapcsolati tőkéjüket, minőségi munkával kiérdemelhető ajánlólevelet, és személyes karrier-tanácsadást ajánlottak fel, de lehetőség van többek között partnercég által rendezett konferencián való részvételre is.

Kevesen jelentkeztek a programra

Az akció a félidejéhez érkezett, az iskolaszövetkezet kisebb számvetést készített. A "Dolgozz a jövődön!" program meghirdetésétől, vagyis 2009. április 1-től 2009. szeptember 30-ig a Fürge Diák 1200 olyan diákot foglalkoztatott, aki teljesítette legalább a felét az előírt 555 órának, de közülük nem mindenki jelentkezett a csomagért. Április 1. és szeptember 30. között 481 olyan diák munkavállaló volt, aki teljesítette már a kiírt óraszám elvárását, de a 481-ből csak 40-en jelentkeztek a karriercsomagért. Ezeknek a diákoknak lenne igazán érdemes részt venni a programban, hiszen ők azok akik a legnehezebb feltételt már teljesítették.

A karriercsomagra jelentkezők közül közel 30 fő napokon belül teljesíti az óraszám elvárást, velük október végére már közel 100-an lesznek azok, akik esélyesek a karriercsomagra. A teljesítések alapján további 200 fő van még biztosan versenyben.
A karriercsomagra leadott 1600 jelentkező közül kevesen vannak olyanok, akik már most teljesítették volna az előírt 555 órát.

Összegezve, sokan anélkül teljesítették a kiírt óraszámot, hogy jelentkeztek volna a karriercsomagért, de sok olyan diák-munkavállaló akad, aki viszont részt kívánnak venni a programban, ellenben nem kezdték el ledolgozni az előírt munkaórákat.

Aranyat ér a referencia

Sütő Zsófia, a Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi karának harmadéves hallgatója szerint a program nagy segítséget nyújt a későbbi munkakeresésnél. - A referencia, amit a program kínál, sokat jelent. Már most, harmadévesként folyamatosan figyelem az álláshirdetéseket, és az egyértelműen látszik, hogy az elhelyezkedés nem lesz könnyű, mivel mindenhol gyakorlattal rendelkező munkaerőt keresnek, amit iskolásként majdnem lehetetlen megszerezni. Ilyen esetekben nyújtanak egyedülálló segítséget a "Dolgozz a jövődön!" program kínálta lehetőségek.

Segíteni kell a fiatalok munkába állítását

Géczi Csaba, az oktatásszervezéssel foglalkozó Milton Kft. ügyvezető igazgatója szerint fontos, hogy valaki felkarolja a témát. - Nem várhatjuk, hogy minden oktatással kapcsolatos feladatot az állam, vagy a szakhatóságok oldjanak meg helyettünk. Nekünk - azoknak a szervezeteknek és cégeknek, akik az oktatással foglalkozunk - kell összefogni és olyan programokat kialakítani, ami segíti a fiatalok munkába állását. Hiszen ezek a diákok hamarosan már a munkaerőpiac teljes értékű tagjaivá válnak, és nem mindegy, hogy milyen volt a beilleszkedésük. Se nekik, se azoknak akik alkalmazzák őket. A "Dolgozz a jövődön!" értéke, hogy mindkét fél élvezheti az együttműködés előnyeit. Reméljük, hogy a cégünk által felajánlott konferencia részvétel hasznos segítség lesz a program nyerteseinek.

Simon Balázs, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet jogi és kommunikációs igazgatója elmondta, hogy szeretnék, ha a magukért tenni kész és hajlandó diákokat lehetőségük lenne megjutalmazni. - Bízunk benne, hogy azok a diákok, akik teljesítették már az 555 órát, jelentkezni fognak, hiszen nekik valóban csak egy kattintás kell, ahhoz, hogy részt vehessenek a "Dolgozz a jövődön!" programban. Ők a legnehezebbet már teljesítették, nekik akár a tanulás mellett is könnyedén teljesíthető feladataik lennének. Mi pedig semmi mást nem szeretnénk, mint ezeket a szorgalmas diákokat megjutalmazni. Bízunk benne, hogy sikerül őket mozgósítanunk.

További információ a "Dolgozz a jövődön!" programról:
www.karriercsomag.furgediak.hu
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
2000 forint az átlagos diákórabér, nyáron pedig újabb emelkedésre lehet számítani

A diákok foglalkoztatása még az egyszerűsített foglalkoztatásnál (EFO) is kedvezőbb ez a megoldás a cégek számára. Teljes cikk

Íme az UniYou Év Diákmunkahelye pályázatának győztesei

Hiánypótló kezdeményezést indított el tavaly az UniYou digitális iskolaszövetkezet, amely a diákmunkában dolgozó fiatalok számára hirdetett... Teljes cikk

A friss diplomások 78 százaléka már egyetemi tanulmányai alatt is dolgozott, sokan mennének külföldre

A tanulás melletti munkavégzés leginkább a nem nappali munkarendben tanuló hallgatókat jellemzi. Teljes cikk