Szerző: Berta László
Megjelent: 4 éve

Érettségi után tolmács vagy zenész

Beszélő szótárral, saját laptopján írt angol érettségi vizsgát egy dombóvári diáklány. Vértesi Alexa az érettségi után az anglisztika szak vagy zenei pálya mellett dönt majd.

Alexa hegedül és angolt tanul fanatikus szorgalommal, egyelőre még nem döntötte el, hogy hol folytatja, de az szinte biztos, hogy elhagyja Dombóvárt. Az új környezetben számíthat majd vakvezető kutyájára, Fahéjra. Az érettségi vizsgára készülődésben is társa volt a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolában képzett kutyája: „Jól jöttek a közös séták, amikor kiszellőztettem a fejem, kikapcsoltam a tanulásból. Fahéj persze örült, hiszen órákon át az íróasztalom mellett feküdt, amikor tanultam” – mondta el Vértesi Alexa.

Vértesi Alexa tegnap írt emelt szintű angol érettségit a Dombóvári Illyés Gyula Gimnáziumban. Tavaly középszintű érettségi nyelvvizsgát tett, ezért magabiztos volt. Beszélő szótárral, saját laptopján dolgozott, és úgy értékeli, jól sikerült a vizsgaanyag akadálymentesítése, mindent megértett, de az nagy erőfeszítést jelentett, mire az ő speciális igényei szerint tehetett vizsgát. Magához az írásbelihez azért ragaszkodott, mert olyan típus, akit motivál, ha próbára teheti a tudását. Ebben iskolája támogatta.

A fárasztó nap egy kis lazítással folytatódott a közeli tó partján, ahol Fahéjnak sokszor volt alkalma visszahozni a tóba hajított teniszlabdát.

Fotó: Marjai János
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter