Megjelent: 8 hónapja

Év végi juttatások? Céges karácsonyi vacsora? - Mutatjuk mire készülhetnek a munkáltatók és a munkavállalók idén karácsonykor!

Közeleg az év vége, már időszerű az év végi juttatások kérdése és az év végi vacsora, buli megszervezése. Azonban ezek előkészítése, meghatározása az idei évben - hasonlóan a tavalyihoz - ismét komoly kihívások elé állít mindannyiunkat.

Hogyan terveznek idén a HR-esek? Lesznek-e változások az év végi juttatások kiadásában?

A járvány sajnos még mindig végigkíséri a mindennapjainkat, azonban az idei évet mégsem tekinthetjük azonosnak a 2020-as évvel, hiszen mára már sokat tanulhattunk a tavalyi eseményekből. Idén az év végéhez közeledve a juttatások tervezésekor a munkáltatókon már látszódik a nagyobb megfontoltság és az előre tervezés. 

Elmondható, hogy 2021-ben a cégek jelentős része tervez az év végi juttatásokkal, jutalmakkal. Azt látjuk mindennapi munkánk során, hogy több partnerünk tervezi idén kiadni az év végi juttatásokat dolgozóiknak, mint tavaly. Sőt, a legtöbb cég az esetleges gazdasági nehézségek ellenére a támogatás összegét sem csökkentené a tavalyihoz képest.

A megfelelő év végi juttatás kiválasztásánál a munkaadóknak mérlegelnie kell az adott juttatás adóterhét, kényelmes és gyors megvalósíthatóságát és a munkavállalók számára képviselt értéket is. 

Az Edenrednél ehhez kínálunk megfelelő megoldást Családi kártyáinkkal. Ez az egyre népszerűbb megoldásunk kedvezményes adózás mellett kínál mindennapi megélhetést biztosító juttatást a munkavállalóknak és családtagjaiknak. 

Érdemes lefoglalnunk a céges karácsonyi vacsora helyszínét? 

Az év végi jutalmazáson túl minden munkáltatóban, HR-esben megfogalmazódik a kérdés, hogy mi lesz az idei karácsonyi bulival, vacsorával. Míg a korábbi években csak a helyszín és az időpont volt a kérdéses tényező, most már arra is gondolnunk kell, mivel tudjuk helyettesíteni az eseményt, ha az aktuális korlátozások nem teszik lehetővé az offline rendezvények megtartását.

Egy megkérdezésünk alapján a HR-esek 50%-a már szeptemberben számított erre, ők már akkor úgy gondolták, hogy idén év végén sem lehet majd céges karácsonyi bulit tartani. Ebben pedig sajnos mi is egyre biztosabbak lehetünk, elnézve a november elején életbelépő új szabályokat és a tovább növekvő esetszámokat.

Ezért felelős és gondoskodó munkáltatóként fontos gondolnunk arra, hogy milyen egyéb lehetőségek segítségével tudjuk megköszönni munkavállalóinknak az egész éves munkájukat, energiájukat, és hogyan tudjuk boldogan lezárni az évet.

Az Edenred termékeivel a munkáltatók gyorsan és egyszerűen tudják támogatni dolgozóikat karácsonyi vacsora mellett vagy helyett egy széleskörűen felhasználható megélhetési juttatással.

  • 2022.07.21 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook