Megjelent: 5 éve

Ezek a munkák várják a diákokat 2015-ben

images

A portál úgy értesült, mindezeken túl nyáron a vendéglátóhelyeken, főleg a vízpartok mentén, vagy szállodákban recepciósként is el lehet helyezkedni. Egész évben nagy a kereslet a nyelveket beszélő diákok iránt, sokukat a turizmusban, idegenvezetőként foglalkoztatják, továbbá adatrögzítő, archiváló pozíciókba is sok diákot keresnek a Mind-Diák Szövetkezet tapasztalata szerint.

A diákok körében továbbra is népszerű az irodai vagy hostess munka, a promóciós tevékenységek, és a tolmács állások, valamint a reggeli műszak.

A cikk szerint érdemes leinformálni az adott diákszövetkezetet, ha így vállal az illető munkát, amit egyébként ajánlanak.

Jó ha a diák utánajár, mekkora a szövetkezet hálózata, hány éve vannak a piacon, milyen visszajelzéseket olvashatunk róla a neten. A szövetkezeteknél csak tagok dolgozhatnak. A belépés általában ezer forintba kerül. Érdemes megtudni, hogy az adott álláshoz kell-e munkaruha, milyen műszakokban lehet dolgozni - szól a portál jó tanácsa.

Fontos továbbá már jó előre kiváltani a szükséges dokumentumokat: a
TAJ-kártyát, adókártyát, diákigazolványt,személyi igazolványt, és megkeresni a bankszámlaszámunkat. A 18 év alattiak esetében szükség van írásbeli szülői engedélyre a munkavállaláshoz és a szövetkezeti tagsághoz. A frissen érettségizettek diákigazolványuk érvényességéig, október 31-ig vállalhatnak munkát.

A diákmunka rendkívül elterjedt: a felnőtt magyar diákok több mint harmada jelenleg is dolgozik tanulmányai mellett, egy másik harmad pedig most éppen nem, de korábban már végzett valamilyen munkát a tanulás mellett. A tanulók ötöde még nem dolgozott tanulmányai mellett, de már a közeljövőben, a következő félévben tervezi, hogy így tesz - derül ki a Schönherz Iskolaszövetkezet megbízásából készült eNET Internetkutató friss kutatásából.

A fiatalok leginkább a pénz miatt vállalnak munkát, de már a választott szakmával kapcsolatos tapasztalat és gyakorlatszerzés jelentőségét is sokan felismerték.

Pénzcentrum
  • 2020.04.09Online workshopok és E-learning képzések április 9-től Válassza online workshopjainkat fix időben, vagy az e-learning alapú, rugalmas tanulási formát, amelyben bárhol és bármikor, önállóan, a saját időbeosztása szerint sajátíthatja el a tananyagot! Részletek Jegyek
  • 2020.06.127 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz. A júniusi tréningünkre első sorban a B1+/B2 szintű jelentkezőket várjuk. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter