Megjelent: 2 éve

Fáj a háta sok üléstől? A thai massage szalon Budapesten segít!

Sokan vannak, akik szellemi munkával keresik a kenyerüket, emiatt pedig a mindennapjaik nagy részét a számítógép előtt ülve töltik. Ráadásul úgy, hogy közben helytelen testtartást vesznek fel, és hosszú órákon keresztül benne is maradnak. Ez tökéletes recept a kínzó hátfájásra.

Sokan vannak, akik szellemi munkával keresik a kenyerüket, emiatt pedig a mindennapjaik nagy részét a számítógép előtt ülve töltik. Ráadásul úgy, hogy közben helytelen testtartást vesznek fel, és hosszú órákon keresztül benne is maradnak. Ez tökéletes recept a kínzó hátfájásra.  

A tradicionális thai massage Budapest városában is elérhető, így nem kell több ezer kilométert utaznunk Thaiföldre vagy Indonéziába ahhoz, hogy egy speciális szaktudással rendelkező masszázsterapeuta alaposan átmozgassa az izmainkat, ezáltal enyhítve a hátfájásunkat. 

Az irodai dolgozók ellensége: a hátfájás 

A szellemi munkát végzők jellemzően a számítógépen végzik el a feladataikat, és ha épp nem a gépen dolgoznak, hanem papírmunkával foglalkoznak, akkor is az íróasztalnál ülnek. Ez pedig nagymértékben leterheli a gerincüket, illetve a hát- és derékizmaikat. A thai massage Budapesten is elérhető, ami nagy megkönnyebbülést hozhat a számukra. 

Az egyik legnagyobb probléma, hogy az ülés nem megfelelő testtartásban történik - nem teljesen egyenes a gerinc, nincsenek egy vonalban a vállak, a nyak pedig túlságosan előrenyúlik. A rossz testtartás hosszú távon megterheli a gerincoszlopot és az izmokat, ami hátfájást okozhat. 

Thai massage Budapesten – válasz az irodisták imáira

Amikor az íróasztalnál ülünk és dolgozunk, akkor vannak olyan izmaink, amik inaktívak, mert nem használjuk azokat. Más izmainkra viszont nagyobb súly nehezedhet, azok túlterheltté válhatnak. A hosszas ülés tehát az egyes izmok gyengülését, míg más izomcsoportok feszülését okozhatja. Ülés során a testhelyzet általában nem változik, és a folyamatosan ugyanabban a pozícióban való tartózkodás hozzájárulhat az izmok merevségéhez is, ami szintén fájdalmat generálhat a hátban, derékban.  

Hogyan segít a thai masszázs Budapesten? 

Az ülés során a testtartás javításában számos eszköz segíthet, ezek közé tartozik például az ergonomikus kialakítású irodai szék, a monitormagasítók és állványok, a hát- és deréktámaszok, illetve egyéb testtartás-szabályzó kiegészítők. Ha azonban ezeket nem érezzük elegendőnek, és a használatuk ellenére is kialakul a kellemetlen izomfájdalom, akkor jó, ha tudjuk, a thai masszázs Budapesten is elérhető.  

A kezelés előtt sor kerül egy egyeztetésre, aminek során eldönthetjük, hogy gyengébb vagy erősebb masszázson szeretnénk részt venni. A masszázsterapeuta ennek megfelelően fogja elvégezni a nyújtó, illetve feszítő mozdulatokból álló gyakorlatsort, valamint akupresszúrás nyomásokat is alkalmaz annak érdekében, hogy stimulálja az energetikailag fontos pontjainkat.

A thai masszázs Budapesten is segíthet ellazítani a merev izmokat és csökkenteni azok feszültségét, amelyek gyakran hát- és derékfájdalmat okoznak. Ugyanakkor nemcsak a testi panaszokon, hanem a felgyülemlett munkahelyi stressz mérséklésében is segíthet.

Ez a masszázstípus több, mint 1000 éves múltra tekint vissza, szülőhazája Thaiföld, de Dél-Ázsia más részein, Indonéziában, illetve Indiában is komoly hagyományai vannak. Szerencsére nem szükséges repülőjegyet foglalnunk ahhoz, hogy kiélvezzük az abban rejlő előnyöket, hiszen a thai masszázs Budapest városában is elérhető. 

 

  • 2024.03.21recruiTECH 2024 A recruiTECH elsősorban HR vezetőknek, toborzóknak, toborzási vezetőknek, employer branding specialistáknak és learning & development szakembereknek szól, akik napi szinten küzdenek a toborzási céljaikért a munkaerőpiacon, akik keresik az új megoldásokat, melyek segítségével hatékonyabbá tehetik vállalatuk tevékenységét.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.27Átfogó projektmenedzsment képzés IPMA és PMI alapokon Klasszikus projektmenedzsment képzés - átfogó, gyakorlati program, egyéni mentorálással.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
BKIK Idegenvezetők Világnapja: rekord részvétel az idei 150 városnéző túrán

Az Idegenvezetők Világnapja alkalmából szervezett turisztikai programsorozat keretében a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) több mint két... Teljes cikk

A férj egy vagyont keresett azzal, hogy lehallgatta felesége munkahelyi hívásait

Tyler Loudon amerikai állampolgárt bennfentes kereskedelemmel vádolják egy olyan ügyben, amely nem fog jót tenni az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos... Teljes cikk

Kirúgták a légiutas-kísérőt, dühében szétvert egy reptéri üzletet - videó

A stewardess átszámítva körülbelül 580 ezer forintos kárt okozott. Teljes cikk