Megjelent: 6 hónapja

Fizessük-e a Katát vagy a rokkanrt nyugdíjra várjunk?

Párom Katás főállású (50000/hó) vállalkozóként tavaly január 01-től december 31-ig kimerítette az 1 éves táppénz keretét, azóta is kap az orvostól táppénzes papírt, de pénzbeli ellátás már nem jár neki. Akkor most táppénzen van még vagy nincs jogilag? Január 13-án volt a leszázalékolási bizottság előtt és most várjuk a határozatot. Kérdésem lenne, hogy most januártól a Katát kell-e fizetnie, amíg megkapja a rokkant nyugdíját, vagy van még rá lehetőség szüneteltetni a vállalkozást, hogy januártól ne kelljen befizetni, hiszen továbbra is keresőképtelen? Illetve nem tudom, hogyan számolják a leendő havi rokkantnyugdíj összegét? Lehet jobb lenne ha inkább visszamenne “dolgozni” emelt Katásként valameddig hogy több legyen a nyugdíja?

images

mdr

Diákot rendelhet pár napra, hétre, de akár hónapokra is. Így annyi költsége merül fel, amennyit a feladat ellátása valóban megkíván.
DIÁKMUNKA - Mire jó? Megéri? Biztonságos? Kényelmes?


Dilemmák a diákmunkával kapcsolatban

A kisadózó vállalkozások tételes adójáról szóló törvény úgy rendelkezik, hogy nem kell megfizetni a kisadózó után a havi tételes adót azon hónapokra vonatkozóan, amelyek egészében a kisadózó táppénzben részesül. Ezt a szabályt véleményünk szerint csak úgy lehet értelmezni, hogy amikor már nem jár a betegség után táppénz, akkor a fenti szabály már nem alkalmazható. Azaz ilyen esetben véleményünk szerint a kisadózó vállalkozások tételes adójának havi összegét meg kell fizetniük.

Amennyiben az Ön párja egyéni vállalkozó, javasoljuk, hogy szüneteltesse a tevékenységét. A tevékenység szüneteltetésének időtartamában ő ugyanis szintén mentesül az egyéni vállalkozó a tételes adó megfizetésének kötelezettsége alól. Ezt minél hamarabb érdemes lenne elintézni, mivel a törthónapokra is a teljes kata összeget meg kell fizetni. Az egyéni vállalkozás szüneteltetése a kormányhivataloknál tehető meg, de a kormányablaknál történő bejelentést követően - a következő hónap 12-éig - ezt a tényt a NAV részére is be kell jelenteni. Szüneteltetés esetén elegendő csak a szüneteltetés kezdetekor bejelentést tenni, azaz nem kell minden hónapban a bejelentést megismételni. Fontos, hogy a táppénz és a szüneteltetés időtartama alatt is irányadó az a rendelkezés, hogy ha az Ön párja egyéni vállalkozói tevékenységet végez, akkor nem mentesülhet a tételes adó megfizetése alól.

Feltehetően az Ön párja rehabilitációs vagy rokkantsági ellátásra lesz jogosult. A rehabilitációs és a rokkantsági ellátás összegét az ellátásra vonatkozó kérelem benyújtásának napját közvetlenül megelőző naptári évben elért havi átlagjövedelem - vagy legalább 180 napos időszak - alapján állapítják meg azzal, hogy az ellátás összege nem lehet kisebb vagy nagyobb az úgynevezett alapösszeg - 2020-ban 104 405 Ft - bizonyos százalékánál. E százalékokat az egészségkárosodás mértéke és a rehabilitálhatóság lehetősége alapján összetetten szabályozza a törvény. Például akinek a foglalkoztathatósága rehabilitációval helyreállítható, azonban egyéb körülményei miatt foglalkozási rehabilitációja nem javasolt, az rokkantsági ellátásra jogosult, melynek összege a megelőző évi havi átlagjövedelem 40 százaléka, de legalább az alapösszeg 30 százaléka (31 321 Ft), és legfeljebb az alapösszeg 45 százaléka (46 982 Ft).

A fenti szabályok alapján az Ön párja ellátásának összegét nem befolyásolja majd az, ha a kérelem benyújtását követően járulékot vagy a kisadózó vállalkozások tételes adójának magasabb összegét fizeti majd.

Aki válaszol:

Adózással, könyveléssel kapcsolatos szakértő - PwC Magyarország

Ügyfeleink azért fordulnak hozzánk bizalommal, mert szakértőink széles körű tudása és nemzetközi háttere biztosíték arra, hogy a személyi jövedelemadó-kérdésektől a közvetett adókon keresztül az adóhatósági eljárásokkal kapcsolatos tanácsadásig minden adózással kapcsolatos ügyben támaszkodhatnak ránk.

Tisztelt Kérdezők!

Köszönjük, hogy megtisztelik portálunkat kérdéseikkel, viszont felhívjuk szíves figyelmüket, hogy mielőtt feltenné kérdését, nézze át eddig megjelent cikkeinket és a leggyakoribb kérdéseket a témával kapcsolatban, ehhez használják az oldalon található kereső funkciót, mert számos kérdést többször is megválaszoltunk. A jövőben szerkesztőségünk az azonos témában született kérdésekre a válaszadást szűri.

Kérdezze Ön is szakértőinket, írjon nekünk a kerdes@hrportal.hu címre!

Kérjük tömören fogalmazza meg kérdését, (max. 500-600 karakterben), mert kapacitáshiány miatt hosszabb kérdésekre nem tudunk válaszolni. A tanácsadás általános jellegű, bért, szabadságot, nyugdíjat nem számítunk ki. Az információk tájékoztató jellegűek, nem minősülnek jogi tanácsnak.

Privát emailben nem áll módunkban tanácsot adni, válaszadásra csak cikk formájában kerülhet sor. A kérdezők személyes adatait, nevét, emailcímét nem jelentetjük meg, és a szerkesztés jogát fenntartjuk.

Szakértőink szabadidejükben válaszolnak a feltett kérdésekre, így a válaszadás időbe telhet. Kérjük türelmüket!

Cafeteriával, béren kívüli juttatásokkal kapcsolatban a szakértőnk Fata László.
Munkajogi kérdésekre Dr.Olajos-Kiss Rita és Dr. Antalóczy Adrienn válaszol.
Adózási, bérszámfejtési kérdésekben a PWC Magyarország ad választ.
A megváltozott munkaképességgel kapcsolatos kérdésekben Kappel Katalin munka-és szervezetpszichológus és a Saldo Zrt segít.
HR-esek szakmai kérdésekben Sipos Sándortól kapnak tanácsot.
Coachinggal kapcsolatos szakmai kérdésekben, motivációs, munkahelyi,karrierproblémákkal kapcsolatban Ábri Judit válaszol.
Elbocsátással, outplacementtel kapcsolatos kérdéseiket Hadas Hajdu Helgának tehetik fel
Nyugdíjjal kapcsolatos kérdéseiket Saldo Zrt válaszolja meg.
Társadalombiztosítással kapcsolatos kérdéseiket Mányi Julianna válaszolja meg.
Employer brandinggel kapcsolatban Kádár Balázstól kérdezhet.
Közszolgálati kérdésekkel kapcsolatban Dr. Hódosi Anikótól kérdezhet.
Diákmunka kérdésekre Szerepi Bálint válaszol.
HR Szoftverekkel, felhővel kapcsolatban Beck Zsolt ad választ.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter