Megjelent: 11 éve

Fókuszban a HR: a dolgozó motiválásának titkai

A motiváció-menedzsmentben kulcsfontosságú szerepet játszik a vezetői ösztönzés - többek között ezt állapították meg a HR szakma képviselői a Focus Consulting legutóbbi kerekasztal-beszélgetésén.

A Focus Consulting Kft. által rendszeresen megrendezésre kerülő "Fókuszban a HR" elnevezésű kerekasztal beszélgetésen immáron negyedik alkalommal vehettek részt a HR szakma képviselői. A rendezvénysorozat korábbi állomásain a tehetséggondozásról, az atipikus foglalkoztatási formákról, a teljesítményértékelésről és az outplacementről cserélhettek tapasztalatot a szakemberek, míg ez alkalommal a motiváció témakörét választottuk.

Tanácsadó kollégáink az alábbi szempontok szerint irányították a három asztalnál helyet foglaló HR szakemberek beszélgetéseit: javadalmazási/kompenzációs rendszerek hatása, vezetői ösztönzés, vállalati kultúra szerepe, karrier-menedzsment.

A jelen lévők közül sokan bemutatták, hogy a különböző kompenzációs rendszerek bevezetése milyen mértékben bizonyult hatékony eszköznek a dolgozói motiváció kialakításban, azonban abban a legtöbben egyetértettek, hogy a motiváció-menedzsmentben kulcsfontosságú szerepet játszik a vezetői ösztönzés.

A jó vezető hamar felismeri csapata igényeit, képes feltérképezni, hogy beosztottait mivel lehet leginkább motiválni. Előfordulhat olyan eset is, hogy a dolgozó nem ismeri igazán saját motiváló faktorait, ilyenkor vezetője feladata az, hogy segítsen ezek felderítésében speciális interjú, illetve tesztek segítségével. Általánosságban véve elmondhatjuk, hogy a motiváció titka leginkább abban rejlik, hogy miként ismerjük fel a személyre szabott motivációs eszközöket, mely az adott munkatárs helyzetéhez valóban illeszkedik.

A szakemberek kiemelték azt is, hogy a legtöbb dolgozó elkötelezett és lojális szeretne lenni cége iránt, amit nagymértékben a vállalati kultúra kialakítása és megítélése befolyásol. Jelentősen befolyásoló tényező lehet az is, hogy milyen rendszerességgel vannak tájékoztatva a vállalatot érintő döntésekről, mennyire hatékony a belső kommunikáció. A közösséghez való tartozás érzése, a cégről alkotott kép megítélése, a megfelelő munkakörülmények ugyancsak fontos elemei lehetnek a motiváció elősegítésének.

A karrier-menedzsment kapcsán felvetődött ötletekből kialakult az a vélemény, hogy a HR-nek alaposan fel kell térképeznie, hogy milyen szakmai tréningekre van igény annak érdekében, hogy a kollégák tovább képezhessék magukat, ezáltal biztosítva a horizontális és vertikális mozgást cégen belül, amely szintén erőteljes hatással lehet a dolgozók megtartására és motivációjára.

Bízunk benne, hogy vendégeink ez alkalommal is új és hasznos ötletekkel távoztak és a következő beszélgetések alkalmával is viszontláthatjuk őket.

Focus Consulting
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter