Megjelent: 10 éve

Fókuszban a HR: a dolgozó motiválásának titkai

A motiváció-menedzsmentben kulcsfontosságú szerepet játszik a vezetői ösztönzés - többek között ezt állapították meg a HR szakma képviselői a Focus Consulting legutóbbi kerekasztal-beszélgetésén.

A Focus Consulting Kft. által rendszeresen megrendezésre kerülő "Fókuszban a HR" elnevezésű kerekasztal beszélgetésen immáron negyedik alkalommal vehettek részt a HR szakma képviselői. A rendezvénysorozat korábbi állomásain a tehetséggondozásról, az atipikus foglalkoztatási formákról, a teljesítményértékelésről és az outplacementről cserélhettek tapasztalatot a szakemberek, míg ez alkalommal a motiváció témakörét választottuk.

Tanácsadó kollégáink az alábbi szempontok szerint irányították a három asztalnál helyet foglaló HR szakemberek beszélgetéseit: javadalmazási/kompenzációs rendszerek hatása, vezetői ösztönzés, vállalati kultúra szerepe, karrier-menedzsment.

A jelen lévők közül sokan bemutatták, hogy a különböző kompenzációs rendszerek bevezetése milyen mértékben bizonyult hatékony eszköznek a dolgozói motiváció kialakításban, azonban abban a legtöbben egyetértettek, hogy a motiváció-menedzsmentben kulcsfontosságú szerepet játszik a vezetői ösztönzés.

A jó vezető hamar felismeri csapata igényeit, képes feltérképezni, hogy beosztottait mivel lehet leginkább motiválni. Előfordulhat olyan eset is, hogy a dolgozó nem ismeri igazán saját motiváló faktorait, ilyenkor vezetője feladata az, hogy segítsen ezek felderítésében speciális interjú, illetve tesztek segítségével. Általánosságban véve elmondhatjuk, hogy a motiváció titka leginkább abban rejlik, hogy miként ismerjük fel a személyre szabott motivációs eszközöket, mely az adott munkatárs helyzetéhez valóban illeszkedik.

A szakemberek kiemelték azt is, hogy a legtöbb dolgozó elkötelezett és lojális szeretne lenni cége iránt, amit nagymértékben a vállalati kultúra kialakítása és megítélése befolyásol. Jelentősen befolyásoló tényező lehet az is, hogy milyen rendszerességgel vannak tájékoztatva a vállalatot érintő döntésekről, mennyire hatékony a belső kommunikáció. A közösséghez való tartozás érzése, a cégről alkotott kép megítélése, a megfelelő munkakörülmények ugyancsak fontos elemei lehetnek a motiváció elősegítésének.

A karrier-menedzsment kapcsán felvetődött ötletekből kialakult az a vélemény, hogy a HR-nek alaposan fel kell térképeznie, hogy milyen szakmai tréningekre van igény annak érdekében, hogy a kollégák tovább képezhessék magukat, ezáltal biztosítva a horizontális és vertikális mozgást cégen belül, amely szintén erőteljes hatással lehet a dolgozók megtartására és motivációjára.

Bízunk benne, hogy vendégeink ez alkalommal is új és hasznos ötletekkel távoztak és a következő beszélgetések alkalmával is viszontláthatjuk őket.

Focus Consulting
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
  • 2020.02.20Készülj fel a 2020-as Munka törvénykönyve változására! Hogyan kell előkészíteni munkajogi szempontból a felmondást? Hogyan működhet jogszerűen az elektronikus munkaidő nyilvántartás? Milyen változások várhatók a Munka törvénykönyvében, az elfogadott uniós irányelvek tükrében? Milyen tanulságok vonhatók le a legújabb munkaügyi bírói gyakorlatból? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter