Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 10 éve

Fókuszban a HR: a dolgozó motiválásának titkai

A motiváció-menedzsmentben kulcsfontosságú szerepet játszik a vezetői ösztönzés - többek között ezt állapították meg a HR szakma képviselői a Focus Consulting legutóbbi kerekasztal-beszélgetésén.

A Focus Consulting Kft. által rendszeresen megrendezésre kerülő "Fókuszban a HR" elnevezésű kerekasztal beszélgetésen immáron negyedik alkalommal vehettek részt a HR szakma képviselői. A rendezvénysorozat korábbi állomásain a tehetséggondozásról, az atipikus foglalkoztatási formákról, a teljesítményértékelésről és az outplacementről cserélhettek tapasztalatot a szakemberek, míg ez alkalommal a motiváció témakörét választottuk.

Tanácsadó kollégáink az alábbi szempontok szerint irányították a három asztalnál helyet foglaló HR szakemberek beszélgetéseit: javadalmazási/kompenzációs rendszerek hatása, vezetői ösztönzés, vállalati kultúra szerepe, karrier-menedzsment.

A jelen lévők közül sokan bemutatták, hogy a különböző kompenzációs rendszerek bevezetése milyen mértékben bizonyult hatékony eszköznek a dolgozói motiváció kialakításban, azonban abban a legtöbben egyetértettek, hogy a motiváció-menedzsmentben kulcsfontosságú szerepet játszik a vezetői ösztönzés.

A jó vezető hamar felismeri csapata igényeit, képes feltérképezni, hogy beosztottait mivel lehet leginkább motiválni. Előfordulhat olyan eset is, hogy a dolgozó nem ismeri igazán saját motiváló faktorait, ilyenkor vezetője feladata az, hogy segítsen ezek felderítésében speciális interjú, illetve tesztek segítségével. Általánosságban véve elmondhatjuk, hogy a motiváció titka leginkább abban rejlik, hogy miként ismerjük fel a személyre szabott motivációs eszközöket, mely az adott munkatárs helyzetéhez valóban illeszkedik.

A szakemberek kiemelték azt is, hogy a legtöbb dolgozó elkötelezett és lojális szeretne lenni cége iránt, amit nagymértékben a vállalati kultúra kialakítása és megítélése befolyásol. Jelentősen befolyásoló tényező lehet az is, hogy milyen rendszerességgel vannak tájékoztatva a vállalatot érintő döntésekről, mennyire hatékony a belső kommunikáció. A közösséghez való tartozás érzése, a cégről alkotott kép megítélése, a megfelelő munkakörülmények ugyancsak fontos elemei lehetnek a motiváció elősegítésének.

A karrier-menedzsment kapcsán felvetődött ötletekből kialakult az a vélemény, hogy a HR-nek alaposan fel kell térképeznie, hogy milyen szakmai tréningekre van igény annak érdekében, hogy a kollégák tovább képezhessék magukat, ezáltal biztosítva a horizontális és vertikális mozgást cégen belül, amely szintén erőteljes hatással lehet a dolgozók megtartására és motivációjára.

Bízunk benne, hogy vendégeink ez alkalommal is új és hasznos ötletekkel távoztak és a következő beszélgetések alkalmával is viszontláthatjuk őket.

Focus Consulting
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kinek hány naposak lesznek az augusztusi munkahetei? Munkahely vagy munkaidő?

Nyár elején írtunk a Summer Friday - vagyis a szabad nyári péntek - jelenségéről, ami az Egyesült Államokban egyre inkább terjedőben van a... Teljes cikk

149 tanuló végzett az Audi Hungaria szakképzési rendszerében

149 szakmunkástanuló tett sikeres záróvizsgát az AUDI HUNGARIA Zrt. és partneriskolái duális szakképzésében. Jelenleg 15 különböző szakmában... Teljes cikk

További támogatás a kkv-k munkahelyteremtésére

Mintegy 100 vállalkozás nyert el másfélmilliárd forint vissza nem térítendő támogatást a Mikro-, kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő... Teljes cikk