kapubanner for mobile
Megjelent: 10 éve

Ügyfélszolgálati vezető Ulrika - Jobangel önéletrajz mintája

Az ügyfélszolgálati vezető irányítja az ügyfélszolgálatot, és felelős a vállalat ügyfeleinek elégedettségéért. Valamint felelős az új kollégák betanításáért, mentorálásáért. Több mint 10 év ügyfélszolgálati vezetői tapasztalattal rendelkezik Ulrika, Jobangel fiktív önéletrajzának szereplője.

images

Az ügyfélszolgálati vezetőnek erős vezetői képességekre, kitűnő kommunikációs és kapcsolatteremtő képességre, valamint problémamegoldó készségre van szüksége. Az ügyfélszolgálati vezetőnek ismeretekkel kell rendelkeznie az ügyfélkezelésről, a szolgáltatásfejlesztésről, az adatkezelésről és az ügyfélszolgálati folyamatok menedzseléséről. Számára rendkívül fontos az ügyfelek elégedettségének biztosítása és a vállalat hírnevének megőrzése érdekében.

Az ügyfélszolgálati vezető feladatai közé tartozik:

Szervezés: Az ügyfélszolgálati vezető felelős az ügyfélszolgálat szervezéséért, az ügyfélszolgálati munkatársak irányításáért, a munkaütemezés és a feladatok elosztásáért.

Ügyfélkapcsolatok: Az ügyfélszolgálati vezető kapcsolatot tart az ügyfelekkel, és segít nekik problémáik megoldásában, panaszok kezelésében, illetve információk és tanácsok nyújtásában.

Minőségellenőrzés: Az ügyfélszolgálati vezető felelős az ügyfélszolgálat minőségért, és ellenőrzi, hogy a munkatársak megfelelően végzik-e a munkájukat, és az ügyfelek elégedettek-e a szolgáltatásokkal.

Teljesítmény felügyelet: Az ügyfélszolgálati vezető felügyeli a munkatársak teljesítményét, segít nekik a szükséges képzésekben és fejlesztésekben, hogy a szolgáltatások minősége magas színvonalú legyen.

Adatkezelés: Az ügyfélszolgálati vezető nyomon követi az ügyfélszolgálati tevékenységeket, gyűjti és elemzi az adatokat a szolgáltatások fejlesztése érdekében.

A vezető hazai állásgyűjtő oldalon, az Allasportal.hu-n számos ügyfélszolgálati vezető pozíció hirdetése található meg

Önéletrajz sablon letöltése

 

 

 


Egyszerú B

 

 

 

  • 2023.11.30A megtartás az új toborzás! Kulcsember megtartó eszközök két órás ingyenes előadásra várja szeretettel a résztvevőket 2023. november 30-án 14 órától a szegedi Agóra Rendezvényközpontban a DKMT. Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra (6722 Szeged, Kálvária sugárút 23.)info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2023.12.31Készüljön fel a külföldön való jelenlétre a Global Mobility modullal! A külföldi üzleti jelenlét komoly versenyelőnyt kínál, ám egyúttal számos jogi kérdést is felvet. Ha a szervezet nincs tisztában a hatályos jogi háttérrel (pl. nemzetközi közjog, közösségi jog, társasági jog, munkajog, adójog, társadalombiztosítási jog, idegenrendészeti jog), akkor számos probléma, kockázati tényező merülhet fel. Az alap szintű modul tartalmazza a szükséges jogi szabályokat, folyamatábrákat (pl. Közvetlen befektetési lehetőségek, Tartózkodási, letelepedési és munkavállalási közjogi szabályok, Munkajogi szabályok, Adózási szabályok). A plusz szint egy online kurzussal egészül ki.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.03.26Műegyetemi Állásbörze A Műegyetemi Állásbörze Budapest legnagyobb és legrangosabb álláskereső rendezvénye. 1995 óta képez hidat a munkaadók és potenciális munkavállalóik között. Rendezvényről rendezvényre több újítással, színesebb programokkal, felméréssel és számos csatornával is találkozhatnak az érdeklődők.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek