Megjelent: 4 éve

Ha a diákok iskolába mennek, akkor lesz igazán baj a boltokban

A várakozásokkal ellentétben nem nőtt az alkalmazottak száma a kereskedelemben májusban, a boltok vasárnapi újranyitása után. A KSH adataiból az derül ki, hogy a januári 193 ezer helyett, májusban 192 ezren dolgoztak a kiskereskedelemben. Sok a túlóra és egyelőre diákmunkások töltik be az űrt, írja a Blokkk.com.

140 ezer kiskereskedelmi üzletből körülbelül 40 ezer van nyitva vasárnaponként, és 80-100 ezren állnak a pultok és a pénztárgépek mögött.

Májusban félmillió felett volt a túlórák száma a kiskereskedelemben, bár az 50 százalékos bérpótlék és a túlórapénzek a kereseteket is emelték nagyjából a negyedével, külföldön még mindig jóval többet keresnek az eladók. Így, ha szeptemberben iskolába mennek a diákok, akkor kérdés, hogyan tudja a kereskedelem pótolni a munkaerőt.

Blokkk.com
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter