Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Hangulati válságban a dolgozók

Az iparvállalatok dolgozói mély hangulati válságban vannak, nem elsősorban a bérek, hanem a körülmények és a vezetői empátia hiánya miatt, derül ki a Vasas Szakszervezeti Szövetség friss felméréséből. Ezért döntenek többen a külföldi munkavállalás mellett, írja a Népszabadság.

Háromezer, jellemzően ipari vállalatoknál dolgozó munkavállaló vett részt a felmérésben, amelyből kiderült, hogy a munkahelyi vezetőkkel a bérekhez hasonló mértékben elégedetlenek a dolgozók.

Elsősorban a közép- és alsó szintű vezetők hangnemére, viselkedésére volt panasz, ami valószínűleg annak tudható be, hogy a cégek nem költenek a vezetők képzésére. Többen fizikai bántalmazásról is beszámoltak.

A bérszínvonal emelésének szükségessége is minden esetben előkerült. Alapvetően azt fogalmazták meg a megkérdezettek, hogy a egy váratlan kiadás (fogászati kezelés) mekkora problémát jelent számukra, az iskolakezdésre pedig hónapokat kell spórolniuk.

Valamint a munka és magánélet összehangolásának tekintetében is változást szeretnének a dolgozók, hogy többek között ki tudják venni a szabadnapjaikat, valamint legyen beleszólásuk, hogy mikor veszik ki.

Népszabadság
Follow hrportal_hu on Twitter