Megjelent: 4 éve

Hat legnépszerűbb e-learning trend 2016-ban

A komoly játékok

A gamifikáció egyre növekvő népszerűségnek örvendett az elmúlt években. Minden jel arra mutat, hogy szerves részévé fog válni az online tréningeknek 2016-ban. A szervezetek elkezdték elismerni a sikeres gamifikációs stratégia értékét, főként a vonakodó és motiválatlan tanulók sikeres lekötésének következtében.

A komoly játékokhoz mindig tartozik, jelvény, ranglista, vagy valami hasonló, ami jelképezi az elkötelezettséget, és a látható eredmények elérésével motiválja a tanulókat arra, hogy kihozzák magukból a legjobbat. A tanulóknak különböző szinteket kell teljesíteni a játék során, ezek mentén haladnak a tananyagban a tudás elsajátítása közben. Amennyiben nincs játék design tapasztalatod, fejleszthetsz olyan játékokat is amikben garantált a győzelem. Ebben segítségedre lesznek a megfelelő fejlett eszközök, amik a szükséges e-learning template-eket, témákat és eszköztárakat tartalmaznak.

Automatizált kurzus szerkesztés

Az automatizáció egy relatíve új koncepció az e-learning világában. Habár eddig is sok e-learning készítő ajánlott e-learning template-eket, témákat és egyéb online eszközöket, ebben az évben ez egy új szintre lépett. Mit jelent ez az e-learning szakértőknek? Az e-learning kurzusok költségeinek és fejlesztési idejének drasztikus lecsökkenését.

Számos eszköz integrál kódokat, amik automatizálják a folyamatot. Például ma már olyan automaizált e-learning értékeléseket és játékokat tudsz csinálni pillanatok alatt, amik érzékelik a tanulók erősségeit, preferenciáit és igazodnak hozzájuk, hogy minél testre szabottabbak legyenek.

Hordható tech tréning


A Google Glass, az Oculus Rift és az Apple Watch csak három a hordozható eszközök közül, amik hozzáférhetőbbé és megnyerőbbé tehetik a kurzusokat a tanulók számára, még a formális képzésben nem résztvevők részére is.

A közeljövőben a tanulóknak lesz esélyük körülnézni a virtuális tréning környezetben, és elmerülni olyan e-learning játékokban, amik igazi kihívást jelenthet számukra. A kibővített valóságnak van ereje drasztikusan megváltoztatni az e-learning ipart, és teljesen átalakítani az online tréningek természetét.

Az e-learning design folyamatát 3D szimulációk és forgatókönyv eszközök tehetik még könnyebbé és költséghatékonyabbá. A modern technológia fejlesztéseit elnézve, könnyen lehet, hogy már nem kell sokáig várni a virtuális valóságra…

A Nagy adat

A nagy adat egy nagy lehetőség manapság az e-learning világában 2016-ban. Megadja a fejlesztőknek a lehetőséget, hogy egy magasabb szintre fejleszthessék az e-learning kurzusaikat, minden interakciót testre szabjanak, és értékes betekintést nyerjenek a tanulóik viselkedésbe és preferenciáikba. A Learning Management Systems-re épülő analitikus eszközök használatával lehetősége nyílik finomhangolni az adott kurzus stratégiájátt, és biztosítja, hogy minden szempontból összhangban legyen a feladat a kitűzött célokkal.

Rengeteg féleképpen lehet visszacsatolást kapni, használhat felméréseket, fókusz csoportokat és tudásfelmérést. A Nagy adat analitikái konkrét adatokkal és számokkal támasztják alá a tanulóid e-learning élményét és a kurzusod sikerességét. Mielőtt kiválasztanád a következő LMS-ed, győződj meg róla, hogy a szükséges jelentéstípusokat/riportokat ajánlja és kurzusod design-jának és közönségkutatásának kulcsfontosságú területeire fókuszál.

Reszponzív LMS

A reszponzív design kurzusok minden platformon és készüléken hozzáférhetőek. Az LMS automatikusan beállítja az e-learning kurzusod elemeit a szövegdobozoktól a képekig, mindent. Ez biztosítja, hogy kurzus célközönségének minden tagja ugyanabban az e-learning élményben részesüljön, és ugyanannyi haszna legyen belőle.

Mikor az ideális reszponzív LMS-t keresed a kurzusodhoz, próbálj ki egy olyat, ami tartalmaz előnézeti funkciót és testre szabható. Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy megnézzed miként fog kinézni a különböző képernyőkön, majd manuálisan igazíthatsz még az elemek elhelyezkedésén igényeid szerint.

Felhő-alapú rendszerek

Ez a fajta a adattárolás nagyon effektív tud lenni, ez magyarázza, hogy mostanság miért váltott annyi LMS és egyéb tananyag szerkesztési eszköz erre a módszerre. A felhő-alapú tréningek népszerűsége már egy jó ideje folyamatosan növekszik, de 2016-ban még gyorsabb üteművé vált. Ez főleg annak köszönhető, hogy sok szervezet látja, mennyivel több előnye van, mint hátránya.

Az adatbiztonság nagy kérdés volt a múltban. Manapság a fejlett titkosítási intézkedések javítják az érzékeny adat biztonságát a felhőkben. A felhő-alapú rendszereket alkalmazó cégeknek van lehetőségük csökkenteni az online tréning költségeket és sokkal hozzáférhetőbbé tehetik a munkavállalók számára. Könnyedén indíthatnak újabb kurzusokat az alkalmazottaik számára, pillanatok alatt frissíteni tudják őket és frissebb tartalommal tölthetik meg.

Te már alkalmazod ezeket a trendeket az e-learning stratégiád részeként? Amennyiben még nem, itt az ideje, hogy kipróbáld őket!

E-learning HR Blog
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hol végezze a munkavállaló a munkáját?

A munkavállaló alapvető kötelezettsége, hogy az előírt helyen és időben munkára képes állapotban megjelenjen, és munkát végezzen. Ezért... Teljes cikk

Miért fontos az onboarding?

Egy munkavállaló első napjai mind a dolgozó, mind a HR számára sok kihívást rejt. Hogyan lehetne hatékonyabb a folyamat? Miért fontos az onboarding?... Teljes cikk

A magyar ember nem akar dolgozni - a betanított munkások motiválása

“A magyar ember egyszerűen nem akar dolgozni.” Biztos, hogy igaz ez? Sokszor hallani a fenti megjegyzést, amikor a betanított munkások vagy akár... Teljes cikk