kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

Hat legnépszerűbb e-learning trend 2016-ban

Ha közelebbről vetünk egy pillantást a jelenlegi technológiai trendekre, erős elképzeléseink lehetnek afelől, hogy mi is történik az e-learning iparral idén. Például a gamifikáció, a növekvő automatizmus vagy a reszponzív tananyagok térhódítása, hogy csak néhány felkapott témát említsünk. Miért is fontos ez? A naprakész tudás teszi relevánssá és megbízhatóvá a kurzusodat a tanulók számára - olvasható az elearning HR blogban.

A komoly játékok

A gamifikáció egyre növekvő népszerűségnek örvendett az elmúlt években. Minden jel arra mutat, hogy szerves részévé fog válni az online tréningeknek 2016-ban. A szervezetek elkezdték elismerni a sikeres gamifikációs stratégia értékét, főként a vonakodó és motiválatlan tanulók sikeres lekötésének következtében.

A komoly játékokhoz mindig tartozik, jelvény, ranglista, vagy valami hasonló, ami jelképezi az elkötelezettséget, és a látható eredmények elérésével motiválja a tanulókat arra, hogy kihozzák magukból a legjobbat. A tanulóknak különböző szinteket kell teljesíteni a játék során, ezek mentén haladnak a tananyagban a tudás elsajátítása közben. Amennyiben nincs játék design tapasztalatod, fejleszthetsz olyan játékokat is amikben garantált a győzelem. Ebben segítségedre lesznek a megfelelő fejlett eszközök, amik a szükséges e-learning template-eket, témákat és eszköztárakat tartalmaznak.

Automatizált kurzus szerkesztés

Az automatizáció egy relatíve új koncepció az e-learning világában. Habár eddig is sok e-learning készítő ajánlott e-learning template-eket, témákat és egyéb online eszközöket, ebben az évben ez egy új szintre lépett. Mit jelent ez az e-learning szakértőknek? Az e-learning kurzusok költségeinek és fejlesztési idejének drasztikus lecsökkenését.

Számos eszköz integrál kódokat, amik automatizálják a folyamatot. Például ma már olyan automaizált e-learning értékeléseket és játékokat tudsz csinálni pillanatok alatt, amik érzékelik a tanulók erősségeit, preferenciáit és igazodnak hozzájuk, hogy minél testre szabottabbak legyenek.

Hordható tech tréning


A Google Glass, az Oculus Rift és az Apple Watch csak három a hordozható eszközök közül, amik hozzáférhetőbbé és megnyerőbbé tehetik a kurzusokat a tanulók számára, még a formális képzésben nem résztvevők részére is.

A közeljövőben a tanulóknak lesz esélyük körülnézni a virtuális tréning környezetben, és elmerülni olyan e-learning játékokban, amik igazi kihívást jelenthet számukra. A kibővített valóságnak van ereje drasztikusan megváltoztatni az e-learning ipart, és teljesen átalakítani az online tréningek természetét.

Az e-learning design folyamatát 3D szimulációk és forgatókönyv eszközök tehetik még könnyebbé és költséghatékonyabbá. A modern technológia fejlesztéseit elnézve, könnyen lehet, hogy már nem kell sokáig várni a virtuális valóságra…

A Nagy adat

A nagy adat egy nagy lehetőség manapság az e-learning világában 2016-ban. Megadja a fejlesztőknek a lehetőséget, hogy egy magasabb szintre fejleszthessék az e-learning kurzusaikat, minden interakciót testre szabjanak, és értékes betekintést nyerjenek a tanulóik viselkedésbe és preferenciáikba. A Learning Management Systems-re épülő analitikus eszközök használatával lehetősége nyílik finomhangolni az adott kurzus stratégiájátt, és biztosítja, hogy minden szempontból összhangban legyen a feladat a kitűzött célokkal.

Rengeteg féleképpen lehet visszacsatolást kapni, használhat felméréseket, fókusz csoportokat és tudásfelmérést. A Nagy adat analitikái konkrét adatokkal és számokkal támasztják alá a tanulóid e-learning élményét és a kurzusod sikerességét. Mielőtt kiválasztanád a következő LMS-ed, győződj meg róla, hogy a szükséges jelentéstípusokat/riportokat ajánlja és kurzusod design-jának és közönségkutatásának kulcsfontosságú területeire fókuszál.

Reszponzív LMS

A reszponzív design kurzusok minden platformon és készüléken hozzáférhetőek. Az LMS automatikusan beállítja az e-learning kurzusod elemeit a szövegdobozoktól a képekig, mindent. Ez biztosítja, hogy kurzus célközönségének minden tagja ugyanabban az e-learning élményben részesüljön, és ugyanannyi haszna legyen belőle.

Mikor az ideális reszponzív LMS-t keresed a kurzusodhoz, próbálj ki egy olyat, ami tartalmaz előnézeti funkciót és testre szabható. Ezek a funkciók lehetővé teszik, hogy megnézzed miként fog kinézni a különböző képernyőkön, majd manuálisan igazíthatsz még az elemek elhelyezkedésén igényeid szerint.

Felhő-alapú rendszerek

Ez a fajta a adattárolás nagyon effektív tud lenni, ez magyarázza, hogy mostanság miért váltott annyi LMS és egyéb tananyag szerkesztési eszköz erre a módszerre. A felhő-alapú tréningek népszerűsége már egy jó ideje folyamatosan növekszik, de 2016-ban még gyorsabb üteművé vált. Ez főleg annak köszönhető, hogy sok szervezet látja, mennyivel több előnye van, mint hátránya.

Az adatbiztonság nagy kérdés volt a múltban. Manapság a fejlett titkosítási intézkedések javítják az érzékeny adat biztonságát a felhőkben. A felhő-alapú rendszereket alkalmazó cégeknek van lehetőségük csökkenteni az online tréning költségeket és sokkal hozzáférhetőbbé tehetik a munkavállalók számára. Könnyedén indíthatnak újabb kurzusokat az alkalmazottaik számára, pillanatok alatt frissíteni tudják őket és frissebb tartalommal tölthetik meg.

Te már alkalmazod ezeket a trendeket az e-learning stratégiád részeként? Amennyiben még nem, itt az ideje, hogy kipróbáld őket!

E-learning HR Blog
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Ezek az új szakmák és szakterületek ígérnek magas jövedelmet a közeljövőben

A jövőbe nem látunk, de azt már tudjuk, hogy a jövőben milyen új állások és iparágak jelennek meg, hiszen közülük több már ma is létező és... Teljes cikk

Elrendelhet a munkáltató kötelező túlórát?

Kötelezővé teheti a munkáltató a túlórát? Van beleszólása a munkavállalónak a kötelező túlóra elrendelésébe? Megtagadhatja a munkavállaló a... Teljes cikk

Szabadság gyerekkel

A családosok körüli kimondott vagy kimondatlan konfliktus - több a szabadságuk, gyakrabban hiányoznak a gyerek betegsége miatt - vezetői kihívás is a... Teljes cikk