Megjelent: 5 éve

Hiányzik a képzett munkaerő

images

images

NEXON OUTSOURCE szolgáltatás

Garantált minőség, teljes körű felelősség.
Bízza ránk bérszámfejtését és HR-adminisztrációját! Legyen a feladat és a felelősség is a miénk! Szakértő munka-társaink 60 ezer munkavállaló bérszám-fejtését végzik.Kiegészítésként ajánljuk:

- korszerű munkaidő- és HR-szoftver felhőszolgáltatásban

- elektronikus bérjegyzék

- teljes körű cafeteria adminisztráció


További információ

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség (HOA) ősszel készült ágazati kutatása is azt mutatja, hogy az iparág még mindig dinamikusan, évi 8-10 százalékkal képes növekedni. A felmérésben részt vevők 16-20 százalék közötti növekedést terveznek két éven belül, ami azt jelenti, hogy legalább 1900 munkahely létesülhet. Ugyanakkor egyre nehezebb a képzett, nyelveket beszélő, fiatal munkaerő megtalálása, mondta a szervezet elnöke Suhajd Attila.

A cégeknek mára dupla annyi időbe telik őket megtalálni, mint mondjuk két éve. Nem kerülnek ki elegen a felsőoktatásból. A belső képzésekhez nyújtott támogatások pedig megszűntek. A jogszabályi háttér változékonysága is bizonytalanságra ad okot, ez is az oka, hogy kevesebb új ssc-cég jön a piacra.

Hiányzik a cégek közötti bizalom az outsourcinghoz

A kiszervezés akadályairól és trendjeiről is beszéltek a szakértők a HOA és a Világgazdaság közös konferenciáján, ahol többször is elhangzott, hogy a cégek adózása, a jogszabályok folyamatos változása az egyik legnagyobb probléma. Ezért marad el Magyarország a nemzetközi trendektől az outsourcing területén, mert gyakran nem szeretnék, ha külső szolgáltatók belelátnának a könyvelésükbe.

Így is 50 százalék körüli azon cégek száma, amelyek kiszervezik a bérügyvitelüket, és egyre jellemzőbb az informatikai tevékenységek kiszervezése is. A kiszervezés és a feladatok házon belül tartásának trendje 5-10 évenként hullámzik, most inkább az előbbi irányban mozog a világ.

Hajnal Péter, a BDO Magyarország outsourcing igazgatója szerint is a nemzetközi trend a kiszervezés erősödése, ezzel szemben a magyarországi kkv-k csak most kezdtek bele az outsourcing tevékenységbe.

Világgazdaság
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter