Megjelent: 3 éve

Hogyan érhető el a kockahas?

Már tinédzserkor környékén megjelenik vágyálomként a szép és izmos kockahas. Van, akiknek csak az is marad, de aki tesz érte, az könnyen meg is valósíthatja ezt az álmát.

images

images

Míg a nők esetében csak 14%-os testzsír esetén kezdenek el látszódni a hasizmok, addig ez az érték a férfiak esetében akár 10% is lehet. A hasizom elérése bizony nem megy magától, meg kell érte dolgozni. Nem elegendő azonban csak felüléseket végezni, sokkal célravezetőbb egy jó edzésterv.

A mitsportoljak.hu alábbi összeállításából kiderül, hogy miként érhető el minél könnyebben a szépen kidolgozott kockahas.

Hatékony gyakorlatok a kockahasért

A leghatásosabb módszer az áhított kockahas eléréséhez a plank gyakorlat, kiegészítve különféle dinamikus gyakorlatokkal. A plank a core izmok megerősítésére szolgál, amelyek rendkívül fontosak a test számára, ugyanis ezek felelnek a helyes testtartásért. Ezenkívül pedig segítenek megóvni testünket a sérülésektől is. Ha a core izmaink erősek, a végzett
testmozgás hatékonysága jelentős mértékben megnövekszik. Éppen ezért a plank gyakorlat elvégzése minden nap javasolt, hogy törzsünk és gerincünk kellőképpen megerősödjön, erre ugyanis nagy szükség van a további testmozgás során. A futás során például a törzs izomzata képezi a koordinált, stabil futás alapját.

Lassan, de biztosan

A hasizom edzésekor sem szabad elfelejtkezni a fokozatosság elvéről. Akár saját testsúllyal, géppel vagy személyi edző segítségével edzel, tartsd be ezt a szabályt. Az első pár héten ajánlott inkább könnyebb gyakorlatokat végezni (lábemelés, hasprés, plank). Csak ezt követően érdemes nehezebb feladatokra váltani, amelyeket körülbelül három hónapon át javasolt csinálni, és csak azután következhet egy újabb nehezítés. Ezáltal az izmoknak adunk időt és lehetőséget a növekedésre, és könnyebben elérhető a cél, azaz az izmos kockahas.

Mozgás + étkezés

A testsúly bizony nem csak a mozgás révén csökkenthető. Sőt. Sokkal nagyobb hangsúly van a megfelelő étkezésen. Különösen igaz ez abban az esetben, ha kockahasat szeretnénk villantani majd, az ugyanis egy rendkívül szigorú étrenddel érhető csak el. Ennek egyik alappillére a lehető legtöbb olyan zöldség és gyümölcs fogyasztása, amelyeknek kifejezetten magas a víz- és rosttartalma. Az étkezés pedig legyen rendszeres, napi öt alkalommal. Szigorúan kerülendő a pékáru és a cukor, míg erősen ajánlott minél több hal, sovány hús, tojás és sajt fogyasztása.

A nap folyamán ajánlott a nagy mennyiségű víz fogyasztása, amely által az éhségérzet is tompítható. Ezenkívül érdemes az ételeket mindig a lehető leglassabban elfogyasztani.

A kockahas alapvetően nem feltétele sem a csinos, sem pedig a sportos megjelenésnek. Aki azonban szeretne mégis izmos, szép kockahasat felmutatni, annak érdemes betartani mind a testmozgásra, mind pedig az étkezésre vonatkozó leírásokat, hogy minél hamarabb és könnyebben elérje a célját.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter