Megjelent: 2 éve

Hogyan lehet ÉN-ből MI-be váltani?

Hogyan érhető el, amire minden vezető vágyik, hogy valódi csapata legyen, nem pedig egy területen dolgozók csoportja? Bite Barbara és Tóth Annamária, a Coaching Team képviseletében az ÉN-ből MI-be váltásról beszél a HR Pikniken.

ÉN-ből MI-be vezető út. Mit is jelent ez a mai versengő individualista világban?

Olyan, a fiatal vezető számára elengedhetetlen attitűdváltást, amiben mindazt, ami őt a vezetői pozícióba juttatta - és ez a siker akár a fejébe is szállhatna -, hátrébb kell tennie. Mind gondolkodásmódjában, mind viselkedésében és akár a saját magának küldött üzenetekben is fel kell váltsa az egyes szám első személyt a többes szám első személy, ahol Simon Sinek szerint "a vezetők esznek utoljára". Még sarkosabban fogalmazva, ez a hosszú távú eredményesség érdekében létfontosságú.

Gerendai Károly, Langmár Péter, Joós István ott lesz az előadók között. A HR Piknik programjáról részletes tájékoztatást olvashat a rendezvény oldalán.

Hogyan lehet ÉN-ből MI-be váltani?

Ha a vezetői küldetés, a fejlődni, változni akarás elég erős és több, mint a pozíció megszerzésével és megtartásával járó motiváció, akkor folyamatosan fejlődve, a négy vezetői alakészséget (kommunikáció, befolyásolás képessége, csapatmunka erősítése, mások fejlesztése) fejlesztve magunkban, mint vezetők, el lehet jutni a Mi-be. Ezen kívül, mint sok minden másban, amennyiben megszületik a döntés, lecserélődnek a hiedelmek, átalakul a paradigma, akkor nem is olyan nehéz már a viselkedés, nyelvezet és a kapcsolati szinten is észre venni, hogy egy vezető már a csapatában gondolkodik, és tisztában van azzal, hogy a csapata sikere az ő sikerességét mutatja.

Mik azok a megjelenő magatartásformák, amik ennek hatására beindulnak a vezetőben, és ezeknek milyen hatása lehet a csapatukra?

A vezető stabil, kiegyensúlyozott, bizalmi légkört teremtő és határozott, megoldásfókuszú úgynevezett growth mindeset-tel bíró vezető. Ami nagyon könnyen tetten érhető, hogy többes számban beszél, amikor képvisel, amikor sikerekről beszél. A csapatában az embereivel nem neki van csupán duális kapcsolata, hanem törekszik arra, hogy triádokat hozzon létre, amiről David Logen TED talk-jában beszél.

Továbbá vezetőként hatással van a csapatára, példa számukra, így a csapatban is kialakul egyfajta fejlődni vágyó, változni képes attitűd és akarat. Megjelenik a valódi csapat, nem pedig egy területen dolgozók csoportja. Nő a bizalom, a csapattagok fel merik vállalni ötleteiket, más véleményüket, megjelenik az, amire minden vezető vágyik, hogy sajátjuknak érzik a közös célt.

Fotónkon Bite Barbara látható

Jelentkezés a HR Piknikre
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter