Megjelent: 13 éve

Hogyan vállalhatnak munkát Magyarországon a román és bolgár állampolgárok?

Románia és Bulgária 2007. január 1-jével csatlakozott az Európai Unióhoz. 2007. január 1-jétől Magyarország időben és szakmastruktúrában ütemezetten nyitotta meg munkaerőpiacát - a munkaerő szabad áramlásának mielőbbi megvalósítását szem előtt tartva - a bolgár és a román munkavállalók előtt.

Az ütemezett nyitás azt jelenti, hogy Bulgária és Románia uniós tagságának első két évében 219 szakmára terjed ki az automatikus engedélykiadás. Az érintett szakmában a Magyarországon dolgozni szándékozó román és bolgár állampolgároknak kérni kell ugyan munkavállalási engedélyt, de annak megadásánál nem veszik figyelembe a magyar munkaerőpiac helyzetét.

A 219 szakma listája az alábbi linkre kattintva elérhető:http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderID=13419&articleID=31151&ctag=articlelist&iid=1

Az a bolgár, illetve román állampolgár, aki a csatlakozás időpontjában (2007. január 1.) megszakítás nélkül, legalább 12 hónapja legálisan munkavállalóként dolgozik Magyarországon, a továbbiakban szabadon, munkavállalási engedély nélkül vállalhat munkát hazánkban. Engedélymentességét az illetékes munkaügyi központ igazolásával bizonyítja. Továbbá, a szabad munkavállalási jog megilleti azokat a bolgár és román munkavállalókat is, akik a csatlakozást követően kezdenek legálisan dolgozni Magyarországon, megszakítás nélkül, legalább 12 hónapot.

Munkavállalási engedély nélkül foglalkoztatható annak a 12 hónapja, megszakítás nélkül legálisan, Magyarországon dolgozó bolgár és román állampolgárnak a családtagja is, aki 2007. január 1-jén jogszerűen családtagként a bolgár és román állampolgárral Magyarországon tartózkodott. Hasonlóan szabadon vállalhat munkát Magyarországon annak a bolgár és román állampolgárnak a családtagja is, aki 2007. január 1-jétől legalább 18 hónapig tartózkodik Magyarországon a román és bolgár állampolgárral.

A vonatkozó kormányrendelet [a Bolgár Köztársaságnak és Romániának az Európai Unióhoz történő csatlakozását követően a Magyar Köztársaság által alkalmazandó, a munkavállalók szabad áramlására vonatkozó átmeneti szabályokról szóló 354/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet] a Magyar Közlöny 161. számában került kihirdetésre. A kormányrendelet hatályos szövege a Magyar Közlöny hivatalos honlapján elérhető.

Továbbra is hatályban maradnak a 2002. január 1-jén hatályba lépett magyar-román gyakornoki és a magyar-román szezonális foglalkoztatási egyezmények. Így tehát a meghatározott szakmák és ágazatok mellett továbbra is könnyítetten juthatnak a magyar munkaerőpiacra azok, akik gyakornokként kívánnak dolgozni, vagy szezonális munkát akarnak vállalni Magyarországon.

Ezekben az esetekben megmarad az eddig alkalmazott kvóta-rendszer, vagyis továbbra is évente 700 román gyakornok, illetve 8000 román szezonális munkavállaló dolgozhat hazánkban.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter